MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mleko modyfikowane

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

_Arik_

Post #1 Ocena: 0

2008-11-04 16:10:26 (16 lat temu)

_Arik_

Mężczyzna

Z nami od: 29-12-2007

My z Zonka dajemy Aptamil,

Najpierw bylo SMA, ale niestety po nim byla wiecznie glodna, przesliszmy na Aptmail Extra Hungry i byla duzaaa poprawa :)
Teraz juz podrosla wiec dajemy Aptamil 3.

Wiec jak bedzie kolejny bobas to znow pojedzie na aptamilu ;)

Polecam Aptamila :) pare pikaczy wiecej od SMA ale jest duzo lepsze :)
... Alfa Romeo ... ... ànimo ... ... caràttere ... I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

monika_fruti

Post #2 Ocena: 0

2008-11-04 16:53:16 (16 lat temu)

monika_fruti

Kobieta

Z nami od: 17-09-2008

my dawalismy synkowi hipp ale ulewal a teraz dostaje juz dlugi czas cow&gate i jest wszystko ok

Do góry stronyOffline

szkrabusia

Post #3 Ocena: 0

2008-11-04 18:10:31 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

Po przylocie na wyspy kupiłam wszelkie dostępne mleka w kartonikach na próbę żeby sprawdzić, które będzie najlepsze dla mojego dziecka. Po jednych była głodna, po innych jej się ulewało. W końcu wybraliśmy sma już w puszce i to był jak do tej pory dobry wybór. Jak lecimy do polski to kupuje na drogę w kartonikach żeby nie robić w trasie [na strefie bezcłowej:(],a w Polsce kupuje bebiko.

Do góry stronyOffline

madziark

Post #4 Ocena: 0

2008-11-05 17:19:00 (16 lat temu)

madziark

Konto usunięte

szkrabusia mam pytanko właśnie widziałam w tesco mleczko w kartonikach, jaka jest konsystencja tego mleka, to jest proszek... i dolać tylko wody czy jest już gotowe mleczko.

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #5 Ocena: 0

2008-11-05 17:50:28 (16 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

madziark, mleko w kartonikach jest już gotowe do spożycia. Przelewsz do butelki i dajesz dziecku. Bardzo wygodna opcja w czasie podróży. Może Aptamil ma skład naszego Bebiko ale smakiem przypomina mi raczej NAN. Swoją pierwszą córkę karmiłam mlekiem NAN ale bardzo szybko mi szło, bo większą część zjadałam. Teraz kupiłam Aptamil aby dokarmiać moją 3-miesięczną córcię i całe pudełko zjadłam, bo ona nie chciała go pić. Wogóle żadnego mleka mi nie chce oprócz cycka. Próbowała z różnymi smokami ale nie chce. Chciałam dokarmiać bo waga idzie mi ciągle w dół i zaczyna mi ginąć pokarm. Zaczęłam karmić więc słoiczkami. Zjada mi dwa słoiczki dziennie. Jeden deserek do południa, a popołudniu zupkę.

aha, moją pierwszą córkę karmiłam mlekiem NAN do 5 miesiąca, a od piątego zaczęłam robić jej kaszę manną na zwykłym mleku 3,2%, którą dostawała 3 razy dziennie i raz w nocy do drugiego roku. Obecnie ma 4 lata i wyrosła na zdrową, silną dziewczynkę.

Uwaga moderatora: Wpielam w jeden post

Do góry stronyOffline

szkrabusia

Post #6 Ocena: 0

2008-11-06 09:51:28 (16 lat temu)

szkrabusia

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

ja miałam niestety podobnie do 6 miesiąca moje dziecko nie piło żadnego mleka modyfikowanego, każde jakie kupiłam nie pasowało:(
Mi się udało córkę przekonać do butelki, soczkami co prawda w lecie bo było wtedy strasznie gorąco (polskie lato) expresowo polubiła, potem już było z górki:D Co do dokarmiania mlekiem to dopiero w 6 miesiącu kupiłam bebiko2 omneo, dla mnie było paskudne, ale małej pasowało po 2-3 puszkach już kupowałam zwykłe bebiko. W uk nauczona doświadczeniem szukałam jak najmniejszego opakowania żeby znowu nie wywalać całych puch czy kartonów.

eladudzia Co do kaszki mannej masz jakiś swój opracowany przepis na jej przygotowanie? Moja mała nie chce żadnych kaszek jeść, a o kaszce mannej zapomniałam mam nadzieje, że uda mi się ją dostać w polskim sklepie:D Dziś poszukam :D.

Do góry stronyOffline

PAJDUS

Post #7 Ocena: 0

2008-11-06 11:32:34 (16 lat temu)

PAJDUS

Kobieta

Z nami od: 08-01-2008

poradzcie,moje dziecko ma 2 miesiace podaje mu mleko cow and gate i on je co 2.5 godzinny po 80,jak robilam mu wiecej to niwypijal i ok 30ml wylewalam.od poczatku podawalam mleko heinz,potem dostal kolek i zmienilam na cow and gate i tak pozostalo a kolki dalej nie przeszly.sa tu jakies takie kaszki lub kleik ryzowy dla takich glodnych dzieci?bo karmienia malucha co 2.5 godzinny to przegiecie a najbardziej w nocy.moze powinnam jemu znowu mleko zmienic,tylko troche niewiem o co chodzi z tymi mlekami tutaj.mozecie cos doradzic.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

butterfly42

Post #8 Ocena: 0

2008-11-06 11:39:50 (16 lat temu)

butterfly42

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

Z tego co sie orientuje to dla głodnych dzieci jest mleko SMA White takie w niebiesko-białej puszce lub kartoniku,na opakowaniu pisze ze jest to mleko dla głodnych dzieci;-)

Do góry stronyOffline

PAJDUS

Post #9 Ocena: 0

2008-11-06 11:42:17 (16 lat temu)

PAJDUS

Kobieta

Z nami od: 08-01-2008

dzieki buttterfly a te mleko mozna podawac takim 2 miesiecznym maluchom???:-)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

butterfly42

Post #10 Ocena: 0

2008-11-06 11:51:50 (16 lat temu)

butterfly42

Kobieta

Z nami od: 27-02-2008

Tak,mozna ,na opakowaniu pisze,ze jest to mleko od 0 chyba do 12 miesiecy.Ja dokarmiałam tym mlekiem córeczke przy karmieniu piersia;-)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,