MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jeszcze raz mundurek dla dziecka

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nowelinka

Post #1 Ocena: 0

2007-12-09 16:53 (17 lat temu)

nowelinka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2007

zamierzam wyjechac z dziecmi do UK w lutym br. mam cala gromadke maluchow i jade z nimi sama. mam sporo watpliwosci co do powodzenia akcji ale nie naleze do tych, ktorzy sie latwo poddaja a dzieci przygotowuje psychicznie do wyjazdu juz od dluzszego czasu. ale nie w tym problem...
wiem, ze we wszystkich szkolach sa mundurki. jedno z moich dzieci ma 7 lat i bedzie chodzilo do primary school a drugie 12 lat i kwalifikuje sie do secondary school.
moje pytania brzmia:
1)czy sa jakies dofinansowania do mundurkow? nie bardzo mam skad wziac tyle pieniedzy zeby wszystkie dzieci ubrac
2) jakie obuwie dzieci musza nosic? czy to tez jest jakis model narzucony przez szkole? w czym cwicza na wf?
3)czy do primary mam kupowac jakis plecaczek skoro wszystko co jest potrzebne do nauki jest na miejscu? co musze kupic tej starszej corce? plecak, piornik i cos jeszcze?

i tak zupelnie przy okazji : jak wyglada sprawa posilkow dla dzieci? sa tam jakies obiady ( wiem, ze jest godzinna przerwa na posilek)i czy za nie sie placi? czy dzieci nosza swoje sniadania do szkoly?

prosze o odpowiedz i z gory bardzo dziekuje, dla mnie to bardzo wazne informacje:-)
" Bierz zycie pelnymi garsciami "

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2007-12-09 17:05 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #3 Ocena: 0

2007-12-09 17:20 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

Nie do konca zgodze sie z moja przedmowczynia...bo mundurki i tak musisz zakupic w szkole lub w specjalnym sklepie wskazanym przez dana szkole/szyja tam mundurki/ a to z tego wzgledu,ze kazda szkola ma swoje logo,ktore jest wlasnie umieszczone na bluzie,koszulce na w-f,worku na buty,czy tez teczke na prace domowe.Takiej bluzy czy np.marynarki jak do secondary school,nie kupisz w primarku,jedynie biale koszule.../ale jest tez Adams-sklep typowo "szkolny" gdzie kupisz buty-przewaznie czarne i inne rzeczy ,na ktorych nie wymagane jest logo/.
Co do obiadow ,to sa w szkole albo sama dajesz dziecku tzw.pack lunch...
Ale obiady nie sa takie drogie , wiec mozesz smialo im placic,nawet lepiej bo dziecko zawsze zje cos cieplego...
Oczywiscie po zalatwieniu benefitow mozesz byc zwolniona z niektorych wydatkow...
Zycze powodzenia
Pozdrawiam Nenna1
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2007-12-09 18:49 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #5 Ocena: 0

2007-12-09 18:55 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Podalam to ,co wiem ze swojego doswiadczenia ...2 dzieci chodzi do Primary school ,1 do secondary i 1 do college i wszedzie/oprocz college/sa wymagane bluzy z logo...nie wiem jak to jest w innych szkolach...Fakt-Primark i "funciaki" najtansze,ale jakosc...np.butow..- fatalna.Wiec zamiast kupowac po 2-3 pary na 1/2 roku wole dolozyc troche i kupic porzadne...choc ciut drozsze w Adamsie czy innym sklepie...ale to juz indywidualna sprawa kazdego .....
Pozdrawiam Nenna
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2007-12-09 19:36 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #7 Ocena: 0

2007-12-09 19:48 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2007-12-09 17:20, Nenna1 napisał(a):
i tak musisz zakupic w szkole lub w specjalnym sklepie wskazanym przez dana szkole

.....te rzeczy mozna tak kupic ale nie ma obowiazku przynajmniej w primary ....z reguly jest to wskazanie - jakie kolory sa obowiazujace ba w mojej szkole - ale jest to mala wiejska szkola dyrektor powiedzial ze nie bedzie problemu jak nawet przez jakis czas moje dziecko nie bedzie mundurka posiadac. Inna sprawa ze jak dziecko chodzi do dobrej szkoly do chce sie mu kupic rzeczy z logo ( sie czlowiek od razu lepiej czuje ze ma dziecko w nienajgorszej szkole :-D)

i jak widac so to lokalne kwestie .....

moje dziecko tez woli swoje sniadania - ma wiecej czasu na zabawe
za to jak wraca ze szkoly konia z kopytami zjada

zakupy szkolne najtaniej wychodza pod koniec wakcji i jka pokopiesz po tym forum temat byl nawet gdzie najtaniej co kupic- bo to tez kwiestia lokalna - okolice Londynu sa nieporownywalne z innymi czesciamu UK

[ Ostatnio edytowany przez: reivilo 09-12-2007 19:53 ]

Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #8 Ocena: 0

2007-12-09 19:51 (17 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

w mojej szkole to wyglada tak
jest to primary schol. maly musial miec bluze i podkoszulke zakupione w szkole jest to 14 pounds. spodnie buty i stroj na wf nie sa sprzedawane w szkole. buty wymagane sa czarne. teczka na prace domowe pierwsza jest za darmo. plecak nie potrzebny. pudelko na lunch tylko wtedy gdy nie chcesz wykupywac obiadow w szkole (1,70 za dzien). z odziezy mozna kupic w szkole wiatrowke i polar ale to zalezy od ciebie. kolor spodni zalezy od szkoly i o tym dowiesz sie na miejscu. odnosnie dofinansowania nic nie wiem.
dodam ze tak to wyglada u mnie

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #9 Ocena: 0

2007-12-09 19:59 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Widac...co szkola,czy rejon to inaczej...musisz sie zorientowac juz na miejscu..mowilam,ze tak to wyglada u mnie ...ale widac nie u kazdego...dodam ,ze mieszkam na poludniu Londynu/dokladnie SE/
Napewno nie bedzie zle...glowa do gory , poradzisz sobie ze wszystkim...:-D
Pozdrawiam Nenna1

Do góry stronyOffline

magba

Post #10 Ocena: 0

2007-12-10 11:17 (17 lat temu)

magba

Kobieta

Z nami od: 27-06-2007

Dokładnie tak jest co szkoła to inaczej.
Mój syn chodzi do Primary School i musiałam zakupic mu granatowa bluze , podkoszulek i torbe -to kupiłam w szkole. A buty spodnie i żeczy na W-F kupiłam w Adamsie.

Z lanchem to jest tak że mozesz Ty dzieciom szykowac , a druga opcia to płacisz za lanch i dzieci jedzą w szkole.
.........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,