Wkladki laktacyjne, majtki jednorazowe i podpaski maternity kupilam w Bootsie firmy Boots. Wiadomo jeszcze ich nie probowalam, mam nadzieje, ze sie nie przejade na nich
Jesli chodzi o podpaski maternity, to jedna paczke kupilam tych duzych i dwie paczki slim. Czy mi wystarczy? Mam spory zapas normalnych podpasek sprzed ciazy (kilka opakowan).
Podklady tez zamierzam uzywac nie tylko dla siebie ale i przy dziecku. Tzn do wozka i kolyski zamiast water proof sheet (bo nie moglam namierzyc tanich, jak juz sa to moim zdaniem z przesadzonymi cenami - duzo wiekszymi niz koszt tych do lozeczka dzieciecego).
Kupilam tez changing mats z Pampers, to jakbym poza domem miala przewijac dziecko
A pampersy jakiej wielkosci kupujecie? Ja mam 45szt sensitive size 1 (2-5kg) i 32szt zwyklych size 2 (3-6kg). Nie wiem, ktore dokupic jeszcze, zeby miec zapas gdzies na tydzien.
Jeszcze jedno pytanie: kiedy kupujecie staniki do karmienia. Mi kolezanka juz na poczatku ciazy (jak mi piersi na masie i objetosci przybraly) poradzila, zebym kupila karmniki sobie juz. No i glupia to zrobilam

i teraz sa na mnie juz za male! Kasa w bloto poszla, bo niestety byly one drozsze od normalnych stanikow

. Teraz czytalam, ze powinno sie je kupowac 3-4 dni po porodzie, bo wtedy wiemy jakiej wielkosci, bo nie mozna nosic za malych a przed porodem nie ma sie jeszcze tej wielkosci co z mlekiem sie bedzie mialo. No i nie wiem co i kiedy robic

[ Ostatnio edytowany przez: kardam 17-07-2013 16:48 ]