MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie telefonu!!!

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

KINGMASTERKA

Post #1 Ocena: 0

2008-10-24 16:33:33 (17 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

Cytat:

2008-10-24 14:26:48, anna69 napisał(a):
Cytat:

2008-10-24 12:57:26, KINGMASTERKA napisał(a):
..jesli Twoj telefon jest na garancji nie musisz miec ubezpieczenia a masz prawo domagac sie wymiany na drugi ,jesli Ci szwankuje..
..ja niejednokrotnie wymianialam tak tel.ale robilam to telefonicznie i prosilam o przyslanie do domu nowego ,bo nie mam czasu na lazenie po punktach ...przychodzil pan z delivrki ,ktory zabieral stary i dawał nowy ..
.malo osob korzysta z tej opcji ..bo malo kto wie o tym...

pozdrawiam;-)

ale taka opcja jest tylko jak tel sie zepsul nie z twojej winy, a jesli np go zalejesz, upiscisz, zgubisz czy ukradna ci to nic z tym nie zribisz na gwarancji, a ubezpieczniee da ci nowy tel.
Ja mam ubezpieczony tel w Lloydsie i z 2 tel, za ubz podrozne, AA cover, i karte transferu pieniaczy place L7 miesiecznie i jestem zadowolona. Ostatnio koledze te wpadl to WC i mial to ubz i poniewac jego tel byl dosc stary i nie byl dostepny w sklepc jako nowy to dali mu nowy wyzsay model odpowiednik starego. wiec ok:-)
uwazam ze ubzoiecznie sie przyudaje:-)
ale chyba nikt nie powinnien cie do tego zmuszac...

..akurat w moim przypadku tel zepsul sie z mojej winy a raczej moich dzieciakow ...bo corce zepsula sie klawiatura od noszenia w torbie ...ale przy dzwonieniu powiedzialam ,ze gubi zasieg i przyslali nowy a tamten oddałam ..;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

SiwyZmc

Post #2 Ocena: 0

2008-10-24 17:54:57 (17 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Witam. Nic nie musi. To jest tylko i wylacznie wybor Twojego meza czy chce czy nie chce. Dobrze jest rozwazyc wszystkie za i przeciw ale tak naprawde to zapewne maz wie co robi.
Jesli chcesz miec ubezpieczenie bez placenia niepotrzebnie pieniedzy otworz konto bankowe w Lloyds TSB i tam w pakietach masz ubezpieczenia dla dwoch telefonow za koszty jakie ponosisz za prowadzenie konta.
Jesli dzwonia i wmawiaja ze maz cos musi to powiedz niech sie zapyta o jej nazwisko i imie ze zechce porozmawiac z kims o tym czy naprawde cos musi .....czy to babka czy facet pewnie sie ze strachu posika i wiecej nie zadzwoni;-)
To co mowia ze musi to po prostu marketing i wciskanie towaru osobom ktore tego nie chca badz nie potrzebuja.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2008-10-24 18:59:30 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Kinga ale nie miał śladów zepsucia mechanicznego i dlatego uznali.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

KINGMASTERKA

Post #4 Ocena: 0

2008-10-24 20:08:10 (17 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

moj szwagier zrobil podobnie ,choc mial zbita szybkę ...nikt nie sprawdza jakie jest uszkodzenie .poniewaz przychodzi do domu jedynie pan z deliverki ,ktory ma wziac jedną a dać w zamian drugą ..tak to sie odbywa..

...coz ,widze ,ze niedowiarki nadal nie wierzą...;-)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Ronincheltenham

Post #5 Ocena: 0

2008-10-24 21:29:10 (17 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

heheh, ja jestem taki pan od deliwerki, dpd wymienia telefony :D
Teraz bede sprawdzał co mi dajecie:P

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

stokesay

Post #6 Ocena: 0

2008-10-25 01:01:33 (17 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Cytat:

2008-10-24 12:48:54, ang430 napisał(a):
Chcialam sie dowiedziec,otoz maz mial kontrakt 18-miesieczny na telefon w sieci O2 w Carphone Warehouse.Zaproponowali mezowi ubezpieczenie na telefon, ale maz powiedzial ze nie potrzebuje.Teraz skonczyl sie mezowi kontrakt i przedluzyl o kolejne 18 miesiecy i wzial sobie telefon Nokie N96.Nikt nie mowil teraz mezowi o ubezpieczeniu na telefon.Ale do czasu.Dzisiaj pewna Pani zadzwonila do meza na telefon i przekazala mezowi ze ma ubezpieczenie na telefon za 240 F na rok, ale znalazla dla niego tansza oferte .Maz powiedzial, ze nie chce zadnego ubezpieczenia na telefon, a pani powiedziala ze musi miec ,poniewaz ma za drogi telefon.I nie moze miec tego telefonu bez ubezpieczenia.Czy ktos byl w podobnej sytuacji?Czy faktycznie musi miec maz ubezpieczony telefon?Nie moze zrezygnowac tak jak to zrobil przy wczesniejszym kontrakcie?Prosze o pomoc

Czesto dane z kontraktow jakims cudem sa w posiadaniu wlasnie takich 'towarzystw ubezpieczeniowych'. Nowy kontrakt i po paru dniach dostajesz telefon ze maja super oferte na ubezpieczenie telefonu. Nic tylko sciaganie kasy. Nie wiazcie sie zadnymi umowami przez telefon, tym bardziej nie podawajcie zadnych danych kont! Ubezpieczenie telefonu jest opcjonalne i nie jest warunkiem abonamentowym.

A jesli juz to mozecie podpisac umowe na ubezpieczenie telefonu z CW (bodajze 33 funty kwartalnie). Skradziony, zgubiony, zalany, zepsuty z wlasnej winy telefon. Zawsze dostaniecie nowy na miejscu. Juz raz zgubilem i zalalem swoja N95, nigdy nie mialem z ubezpieczeniem w rece problemow z wymiana na nowy.
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

cyprian01

Post #7 Ocena: 0

2012-03-25 20:42:09 (13 lat temu)

cyprian01

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2012

Witam,
wczoraj chyba na imprezie zgubilem telefon, sygnal dalej jest ale nikt nie odbiera. Caly czas mam nadzieje, ze uczciwy znalazca sie odnajdzie i go zwroci albo (miejmy nadzieje) zostal w ktoryms mieszkaniu gdzie dalej trwa impreza...

Mam contract w o2 i wykupione dodatkowe ubezpieczenie od kradziezy, zagubienia, zalania itp.

Jak wyglada procedura zgloszenia? Co zrobic jesli sie nie znajdzie? Trzeba to zglaszac na policje czy biec prosto do o2? Jak szybko dostane nowy tel? Ma ktos podobne doswiadczenia?

Do góry stronyOffline

cyprian01

Post #8 Ocena: 0

2012-03-25 20:46:08 (13 lat temu)

cyprian01

Mężczyzna

P.S. Ubezpieczenie wykupilem w o2 przy podpisywaniu umowy.

Do góry stronyOffline

prospector

Post #9 Ocena: 0

2012-03-25 21:29:07 (13 lat temu)

prospector

Mężczyzna

Z nami od: 22-02-2012

Cytat:

2012-03-25 20:46:08, cyprian01 napisał(a):
P.S. Ubezpieczenie wykupilem w o2 przy podpisywaniu umowy.

excess jaki masz w umowie?
jaka jest wartosc tel minus twoj wklad excess , czy tel jest tego wart?
czasami sie nie oplaca...zalezy od modelu tel

Do góry stronyOffline

cyprian01

Post #10 Ocena: 0

2012-03-25 21:54:51 (13 lat temu)

cyprian01

Mężczyzna

iPhone 4 16gb

Nie mam umowy przy sobie, ale na stronie o2 jest info, ze w przypadku tego tel i insuransu za ktory place excess wynosi Ł70.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,