MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Hostel _wyrok czy szczescie ?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

MONIKA_I_MARIUS

Post #1 Ocena: 0

2009-02-19 23:25:02 (16 lat temu)

MONIKA_I_MARIUSZ

Kobieta

Z nami od: 14-02-2009

Witam mam pytanie
Po rozmowie w councilu zostal przydzielony BAND pracownik councilu dal folder z adresami hostelow jszcze tam nie bylam i zastanawiam sie czy zostane tam przyjeta nie posiadam benefitow ,ani pieniedzy Dlatego prosze mi podpowiedz czy hostele sa platne i ile wiem ze to zalezy od miejsca zamieszkania i czy placi sie tygodniowo i w jakich warunkach sie mieszka , i jak dlugo tydzien ,czy dluzej i co dzieje sie pozniej jesli juz przekroczy sie czas w ktorym mozna tam mieszkac ,czy adres hostelu mozna podac do korespondencji
Wiem ze duzo tych pytan ,ale bardzo prosze o odpowiedz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

vitek

Post #2 Ocena: 0

2009-02-19 23:37:37 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Hostele są płatne, możesz mieszkać jak długo chcesz i oczywiście na adres hostelu mogą przychodzić listy.
Jeżeli nie masz pieniędzy niezwłocznie po zamieszkaniu wypełnij form na housing benefit

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 19-02-2009 23:40 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-02-19 23:53:52 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jestes zarejestrowana jako bezdomna? Jesli tak, to pewnie oplaty zostana pokryte przez housing benefit. Jesli pracujesz, to byc moze bedzie trzeba pokryc czesc oplat.
Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

MONIKA_I_MARIUS

Post #4 Ocena: 0

2009-02-20 00:47:32 (16 lat temu)

MONIKA_I_MARIUSZ

Kobieta

Z nami od: 14-02-2009

Zastanawiam sie przegladajac starsze wpowiedzi na forum w podobnych tematach czy pobyt w hostelu jest kolejnym etapem w kierunku mieszkania socjalnego ? Czytalam wypowiedzi i kilka osob pisalo ze po kilku miesiacach Council znalazl dla nich mieszkanie socjalne nie mam pojecja jak to wyglada i jak to sie odbywa ,czy wystarczy tylko ta broszura z hostelami ( przeciez jak by tak bylo to ludzie by stali w kolejce do hosteli jak by to im pomoglo skrocic droge do mieszkania socjalnego ) czy tez Council daje jakis list ? z ktorym tam sie idzie ? nie mam pojecia A jesli nie mam benefitu o ktory jyz sie ubiegam prawie rok i za kazdym razem odmowa z ktora sie nie zgadzam i aleluje i nie mam kasy To czy oni mnie tam przyjma ?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Anthrax

Post #5 Ocena: 0

2009-02-20 06:15:21 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

ty z trojka dzieci rozwazasz czy wprowadzic sie do hostelu? Radze ci sie przejsc po tych przybytkach i ocenic czy takie srodowisko nadaje sie na wychowywanie dzieci.

Fajna przyszlosc chcesz dla swoich dzieci zgotowac na nastepne pare tygodni/miesiecy. Do czego to ludzie sa zdolni, zeby wydebic mieszkanie socjalne
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

vitek

Post #6 Ocena: 0

2009-02-20 08:48:15 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Antrax na ogół dobrze piszesz ale dziś wyraźnie nie jesteś w formie :-?
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Anthrax

Post #7 Ocena: 0

2009-02-20 09:08:01 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

Vitek, byles kiedys w takim hostelu?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2009-02-20 09:10:08 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W poprzednich tematach byla juz dyskusja na temat tego typu hosteli i tego jak moga wygladac.

http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/14955/eksmisja-z-wynajetego-lokalu,40
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

vitek

Post #9 Ocena: 0

2009-02-20 09:17:38 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Owszem, byłem! 2 tygodnie, zanim nie dostałem przydziału na dom, a musiałem tam pójść bo znaleźliśmy się jak to mówią 'na ulicy' (wynająłem dom i praktycznie przyjechałem się wprowadzać po to żeby dowiedziec się że landlord 'sie rozmyślił', a reszta rodziny była już w samolocie do Anglii).
Jak widać przeżyłem. Pozostali też. Nie było luksusów bo wpakowali nas w 5 do 1 pokoju. Ale na głowę nie padało

'Landlord' zadzwonił potem do mnie jak gdyby nigdy nic i zapytał czy nie chcę tanio kupić mebli, tv itd. bo on opróżnia dom (pewnie sprzedał). A że potrzebowałem to schowałem dumę do kieszeni i kupiłem od niego niemal całe wyposażenie do nowego domu
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2009-02-20 09:21:03 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony