w tej chwili mieszkamy w studio flacie z gazowymi grzejnikami, ale poszukujemy nowego, wiekszgo mieszkania, poniewaz spodziewamy sie dzidziusia

Napiszcie prosze cosik o Waszych doswiadczeniach z elektrycznymi grzejnikami

|
---|---|
iloclaude | Post #1 Ocena: 0 2009-07-21 19:03:42 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-07-2007 Skąd: Luton (Poznan) |
Witam serdecznie!
w tej chwili mieszkamy w studio flacie z gazowymi grzejnikami, ale poszukujemy nowego, wiekszgo mieszkania, poniewaz spodziewamy sie dzidziusia ![]() Napiszcie prosze cosik o Waszych doswiadczeniach z elektrycznymi grzejnikami ![]() Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!
|
krunschwitz | Post #2 Ocena: 0 2009-07-21 19:07:55 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Ja (i kilkoro moich znajomych) zrezygnowałem z wynajmu mieszkania z elektrycznym ogrzewaniem z jednego powodu : wychodzi drożej niż gazowe.
Kilka osób powinno się wypowiedzieć w tym temacie,bo to nie nowa sprawa.Osobiście szukałbym gazowo ogrzewanego mieszkania. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
jarek_jan | Post #3 Ocena: 0 2009-07-21 19:17:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2009 Skąd: coventry |
Ja mam mieszkanko z grzejnikami elektrycznymi i jestem bardzo zadowolony. Przez cala zime jest bardzo cieplo, a rachunki jak dotad nie byly duze (sam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo wszystko jest na prad). Prawdopodobnie jest drozej, ale wydaje mi sie ze sa takze plusy np bezpieczenstwo. Nie chce powiedziec, ze elektryczne ogrzewanie jest lepsze ale jak wam sie trafi dobre mieszkanie/dom to chyba nie warto rezygnowac ze wzgledu na typ ogrzewania.
Jarek
|
anetek2 | Post #4 Ocena: 0 2009-07-21 19:17:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 13-09-2008 Skąd: southampton |
ja mam 1 bed mieszkano
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2009-07-21 19:23:24 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
iloclaude | Post #6 Ocena: 0 2009-07-21 19:25:08 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-07-21 19:17:11, jarek_jan napisał(a): Ja mam mieszkanko z grzejnikami elektrycznymi i jestem bardzo zadowolony. Przez cala zime jest bardzo cieplo, a rachunki jak dotad nie byly duze (sam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo wszystko jest na prad). Prawdopodobnie jest drozej, ale wydaje mi sie ze sa takze plusy np bezpieczenstwo. Nie chce powiedziec, ze elektryczne ogrzewanie jest lepsze ale jak wam sie trafi dobre mieszkanie/dom to chyba nie warto rezygnowac ze wzgledu na typ ogrzewania. Masz mieszkanko, wiec chyba masz sasiadow z kazdej strony, wiec to tez w jakis sposob dogrzewa Twoje mieszkanko. My znalezlismy domek z sasiadami chyba z dwoch stron, niestety padal deszcz, takze nawet nie moglam zobaczyc od ktorej strony mam okna(wsch, zach a moze polnoc czy poludnie) ![]() Prosze o wiecej opinii ![]() Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2009-07-21 19:26:03 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ogrzewanie elektryczne zawsze bedzie drozsze niz gazowe. Ale dobrze ocieplone/zbudowane mieszkanie z ogrzewaniem elektrycznym moze miec rachunki za prad na akceptowalnym poziomie.
Poszukaj mojego poprzedniego postu gdzie wypowiadalam sie na temat zuzycia gazu i pradu w roznych mieszkaniach. Nie ma nigdy jednoznacznej odpowiedzi co bedzie tansze, bo wszystko bedzie zalezec od nieruchomosci samej w sobie. Carpe diem.
|
ciesza | Post #8 Ocena: 0 2009-07-21 19:26:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
Jak zawsze bedzie czesc za ogrzewaniem gazowym, a czesc za elektrycznym
![]() Wszystko zlaezy od tego w jakim stanie znajduje sie ogrzewanie gazowe. W moim poprzednim mieszkaniu nie moglam wylaczyc takiego ogrzewania wogole, wiec grzalo sie caly rok. Teraz mam wszystko na prad, kazdy pokoj ma swoj grzejnik, wlaczam wtedy kiedy potzrebuje, cieplo robi sie bardzo szybko. Na poczatku tzreba sie przyzwyczaic do odrobine suchszego powietrza. |
iloclaude | Post #9 Ocena: 0 2009-07-21 19:26:38 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-07-21 19:23:24, hwojtek napisał(a): Również mam ogrzewanie elektryczne i cała reszta też na prąd a mieszkam w domku z trzema sypialniami i nie mogę narzekać. Kwartalnie w czasie sezonu płacę 250-280. A jakia firma dostarcza prad jesli mozna wiedziec? My mamy zamiar zamieszkac w 2 bedroom, wiec mniej wiecej taka cena by mi pasowala ![]() Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!
|
krunschwitz | Post #10 Ocena: 0 2009-07-21 19:28:32 (16 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Przede wszystkim sprawdzaj okna.Tylko dwuszybowe klejone.Inne to ogromne straty energii uciekającej przez pojedynczą szybę.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|