MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 251 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 250 | 251 | 252 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 251 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

katarzynek70

Post #1 Ocena: 0

2012-10-05 14:09:55 (13 lat temu)

katarzynek70

Kobieta

Z nami od: 25-04-2012

Kochane dziewczyny
Ja ze szczepien rezygnuje,juz zadne moje dziecko nie bedzie szczepione,po prostu nie chce ryzykowac.
Tez nie chodzi mi o to czy moj maly ma autyzm czy nie ale kurcze dziwny ten jego auyzm jest i nic mi sie kupy nie trzyma.Candidy nie ma,pasozytow nie ma,opiatow peptydowych nie ma a kupy nie sa ok.
Ruszyla mu wyobraznia naprawde fajnie sie bawi,zwraca uwabe na inne dzieci,w sumie zawsze zwracal.W Polsce fajnie sie bawil z dziecmi na placach zabaw staral sie nawiazywac z nimi kotakt i nikt sie nie zorientowal ze cos z nim nie w porzadku.
Kontakt wzrokowy niby ok ale jak rozmawiamy i mi cos opowiada a jestem blisko to cholernik ucieka wzrokiem,nie zadaje tez pytan,choc pare razy zapytal "Co to jest" ale bardzo cicho jakby sie wstydzil.
Wyczytalam w necie ze czasem moze byc tak ,ze zatruty po szczepionkach organizm sam sie oczyszcza i regeneruje i powoli waca do normy,no naprawde nie rozumiem dlaczego u malego takie postepy bez terapii,chelatacji itp .Przeciez nie mozliwe zeby pomogly enzymy ktore podawalam tylko przez miesiac i to nie do kazdego posilku .
Taka skolowana jestem i faktycznie nie mamy tu na obczyznie do kogo sie zwrocic,mam na mysli lekarzy.
Passionfruit a gdzie badaliscie poziom rteci itp. i jakbys mogla mi powiedziec ile to kosztuje to bede bardzo wdzieczna,bo tak mnie gnebi ze tego jeszcze nie sprawdzilam,i czy latwo odczytuje sie wyniki.Powinnam to zrobic w Polsce ale z kasa u mnie krucho.
Zastanawiam sie tez nad terapia Handle,moze ktos juz probowal?
Slonecznego weekendu Wam zycze.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ania2008

Post #2 Ocena: 0

2012-10-05 19:54:15 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

Z nami od: 03-05-2012

Dziewczyny witam Was i witam Cie serdecznie passionfruit:)
Dziewczyny niewiem jak oni robia te badania w Nhs,ale mojemu synkowi u nich z badan tez wyszlo wszystko ok.I wlasnie tj.pisze Katarzynek ze nie ufa,tez jestem taka osoba,ze wole miec pewnosc i zrobila mu bad.na alergie 3 razy,na candide 2 razy w roznych miejscach,w nhs wyszlo wsio ok.U prywatnych wyszla wys.candida w co wierze,bo syn ma bialy nalot na jezyku i objawy candidy inne tez ma.Alergie ma na jedz.tez (jak zje cos mleczne odrazu na buzi ma takie spuchn.bable).
Tu w Uk lekarze chyba z kosmosu pospadali,cos strasznego,ile razy sie nawkurzalam.
Oni tu nie wiedza nic o autyzmie i ani o candidzie,a jak dr uslyszal ze ja lecze autyzm,zaczal sie smiac mi w oczy,haha,oczywiscie w domu zaczelam plakac,smutno mi ze lekarze w tak bogatym kraju nie maja pojecia o tej chorobie niestety.
Passionfruit leczenie u dr Kulisza jest na zasadzie najpierw wyleczenia jelit czyli polatac jelita,wraz z chelatacja duzymi dawkami u nas 200mg raz dziennie ALA.dostaje takze duze dawki innych tabletek na ochrone watroby,trzustki itp.
w sumie mamy 11 roznych lekow od doktora wtym juz sa wszystkie witaminy,mineraly,aminokwasy jakie sa potrzebne dla jego wieku.
W tym takze jest colostrum w sprayu i mieszanka 2postaci witMB12 w kremie plus inne wit.
Z doktorem mamy kontakt ciagly,zawsze poradzi,polecam jest b.milym doktorem i pierwszym dla mnie ktory rozumie nasz problem.Oprocz tego leczymy u homeopatki,odtruwamy,teraz mamy chwilowo przerwe.
Maly chodzi do przedszkola,moge odpukac ze idzie mu swietnie a od kiedy leczymy z dr.Kuliszem wychowawczynie ciagle go chwala,ze zachowuje sie dobrze,ze nie jest juz taki nerwowy.Dieta tez ma napewno w naszym przypadku duze plusy,sam Kulisz ja poleca-bez cukru,bez mleka ,bez glutenu.Kulisz poleca mleko tylko prosto od krowy i jogurt naturalny,ja nie mam dostepu do mleka nat.wiec nie podaje synowi wogole mleko.Passionfruit sprobuj znalezc dobrego homeopate oni nie sa az tak drodzy ja place 50f miesiecz,znalazlam tez druga za 35f miesiecz.i niektorzy homeopaci lecza tez wgDAN,lub wg Tinusa,trzeba popytac.Sproboj poszukac przez google,wpisz ceasy therapy,wpis.nazwe twojej miejsc.i pokaze ci najblizszych homeopatow.AHA-ja na candide podawalam uva ursi ze strony detoxpeople kupilam podawalam tydzien,oczywiscie bardzo duze dawki dobrego probiotyku ja kupilam Custom probiotics z 11 szczepami ,ktory zaw.260 bil.dobrych bakterii podaje 2 lyz.rano i wieczor.Oprocz tego na candide stosuje leki typu Virastop,Yeast Aid Kirkmana,doktor nam polecal probiotyki w wys.dawkach.
WW leki podaje na zmiane np.tydzien jeden potem drugi itd.Juz z tym walczymy miesiac ale ciezko cholerstwo wybic.Homeopatki nam mowila ze tez na drugi miesiac da malemu kuleczki na candide.
Katarzynek70 ja robilam badanie na metale ciezkie z wlosow za 50f ,malemu wyszlo ze ma bardzo duza ilosc aluminium i olowiu,chociaz rtec sie tez znalazla w sladowych ilosciach.:(

[ Ostatnio edytowany przez: ania2008 05-10-2012 20:01 ]

Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

doritos

Post #3 Ocena: 0

2012-10-05 20:43:11 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Ania, daj namiary na dr. Kulisza, jesli mozesz. Gdzie on przyjmuje?
Czy on Was poprowadzil od poczatku, skierowal na badania itd?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

passionfruit

Post #4 Ocena: 0

2012-10-05 20:43:35 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Katarzynek, a czy twoj synek ma oficjalna diagnoze juz? Widzisz, moj synek rowniez zrobil niesamowity postep pomiedzy 2 a 3rokiem zycia, BEZ zadnej terapii, i rowniez wiele osob mowi mi, ze ja sobie cos ubzduralam. Lista dobrych zachowan bylaby bardzo dluga, ale nie w tym rzecz, chociaz niesamowicie cieszy mnie jego postep i daje mi jakby kopa do dzialania. Szczegolnie, gdy przychodza nowe zdania, pytania. Syncio zaczal mi opowiadac co sie dzieje w przedszkolu:). Z wyobraznia tez jest dosc dobrze, z dziecmi tez sie czasem ladnie bawi.Ale jest ta druga strona medalu, ze gdy widze jego rowiesnikow, Julcio sie rozni (zaznaczam, ze nigdy nie lubilam porownywac dzieci), dlatego chce mu pomoc, wzbogacic jego rozwoj.

Z tymi lekarzami to nie jest tak, ze tutaj nie ma specjalistow. Jest paru swietnych lekarzy nawet w Londynie (mam znajomych Anglikow z synkiem autystycznym, tyle ze prywatnych, to tak jak i w Polsce, tylko, zeby sie zabrac za takie leczenie trzeba miec wiekszy budzet. Ja juz sie wykosztowalam na ivf, zeby w ogole miec Julka, wiec nie biore sie za to.

Aniu, to bardzo podobne to leczenie do mojej lekarki, tylko, ze my na poczatku tej drogi, wlasnie z powodow finansowych. Wkrotce bede miec spotkanie z prowadzaca tutaj pediatra (ktora tak wlasciwie chciala Julka wypisac pol roku temu!), bo szkrab sie rzeczywiscie zachowal nienagannie, to bede nalegac na diagnozowanie w grupie z dziecmi. I jesli mu wystawia diagnoze to bede przynajmniej miec fundusze na kontynuacje leczenia u polskiej lekarki....

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #5 Ocena: 0

2012-10-05 20:52:50 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Kasiu, nic nie wiem na temat terapii Handle. Jesli chodzi o moje leczenie, to trzeba pojechac do Warszawy na pierwsza wizyte, chyba 400 zl + 150zl dietetyk + 650 zl badania na nietolerancje. To wszystko na miejscu, a potem sie zaczyna. Z Anglii wysylalam, z polecenia dr, probki kalu i moczu do labaratorium w Londynie, ktore wysyla so Stanow. Wyniki sa bardzo szczegolowe na candide, metale, wszystkie kwasy. Wlasciwie rozkladaja dziecko na pierwiastki. To kurcze nie pamietam, ale kosztuje chyba ok 4000-5000zl. Rowniez wyslalam za 60funtow probki do Analutos na peptydy. No i zaczyna sie suplementacja. Co dwa miesiace wynosi mnie ok 2000zl. Leczenie candidy ok 1000zl + badania w polskim laboratorium 600zl. To byly koszty mojej jednej wizyty! To poczatek drogi, na razie probuje odwlec chociaz o pare miesiecy. Ach, jak sobie pomysle, to pracuje sie kurcze na lekarzy, ale... nie mozna lapac dola, zawsze moglo byc gorzej . :)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #6 Ocena: 0

2012-10-05 21:18:57 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

A co jeszcze ciekawe (chyba juz sie uzaleznilam od waszego forum:)), ze gdy pojechalismy do tej lekarki (zaznaczam specjalistki od leczenia autyzmu), pani stwierdzila, ze uwaza, ze wyniki wyjda pewnie dobre, i ze ona wcale u niego nie widzi 'autyzmu', acha a potem mielismy wlasnie juz wizyte na skypie-omowienie wynikow (300zl za 20min), ze sama jest zdziwiona jak zle mamy wyniki, jak zatruty jest Julcia organizm!

Do góry stronyOffline

ania2008

Post #7 Ocena: 0

2012-10-05 21:52:10 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

doritos ja mam kontakt z dr.Kuliszem przez skype,on jest z USA,ale jest Polakiem wpisz sobie na youtube Kulisz i ci wyrzuci jego widea,jesli chcesz moge ci dac na niego namiary na priv.i innym jesli chca,nie jest on tez tani "(ale z tego co sie dow.z forum pl to
DR.CUBALA tez sobie tyle zyczy co on):P,ale wyleczyl juz dzieci z autyzmu i mam kontakt z matkami ktore u niego lecza.Ja dlugo sie wahalam czy zaczac leczenie u niego czy tez nie.Wiec szukalam lekarza ktore by mi pomogl,niestety tu nie znalazlam,moj ang.tez nie jest az tak dobry,a dr.jest Polakiem wiece zdecydowalam sie na niego.Wiecie jak tak sobie policzycie te leki ktore sami kupujecie,jak w moim przypadku juz mnie samo leczenie z badaniami wynioslo na wiecej jak 5000 f.i takie leczenie samemu w slepo uwazam ze jest bezsensu.Lepiej miec kogos kto poprowadzi.A dr.Kulisz wie co robi,leki ktore nam wyslal zaw.juz wszystko (chelatacja wg DAN,wit,mineraly,aminokwasy,ochrona watroby itp.colostrum na SO , mb12 itp.i leki na system nerwowy)narazie nie moge chwalic ja sama ze leczenie u niego jest skuteczne bo sami dopiero zaczelismy ,wiec jeszcze wszystko przed nami.Po 1 etapie leczenie czyli po 3 mies.napisze czy sa zmiany,bo dr.wysyla leki na 3 mies.aha i co najwazniejsze dr.jest naturopat czyli leki sa naturalne nie jakies chemiczne co jest b.wazne ,bo u naszych dzieci zazwyczaj nie mialo by sie uzywac lekow chemicznych ze wzgledu na chore jelita.Zaznaczam ze sa i homeopaci ktorzy lecza wg DAN tylko trzeba szukac i pytac.Mam kolezanke w Fr ona leczy u homeopatki ta leczy jej synka (tez ma autyzm )wg DAN,i to ona mu porobila rozne badania,przepisala leki,kuleczek jej narazie nie dala.
Passionfruit bardzo drogo robia ci te badania,ja robie tu badania http://www.greatplainslaboratory.com/home/eng/home.asp ,czy ty robisz za posrednictwem kogos,czy tez sama,bo jesli przez kogos to pewnie oni sobie jeszcze na tym zarabiaja:(
na candide robilam tu
http://www.candidatest.co.uk/#kit4
test kit nr 4 ten zawiera bad.na system odp.,alergie na dziurawe jelita,bakterie i candide
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

doritos

Post #8 Ocena: 0

2012-10-05 22:13:19 (13 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Ania, dzieki za odpowiedz. Bede wdzieczna za PW :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

passionfruit

Post #9 Ocena: 0

2012-10-05 22:34:40 (13 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Ania, nasze cale leczenie DAN prowadzi dr Cubala. Nic nie robilam na wlasna reke. Zgadzam sie z toba, ze nie ma sensu samemu sie za to brac. Lekarze DAN dobieraja niektore lekarstwa rowniez pod dziecko. Np u nas watroba jest ok, a raczej z trzustka mamy problem. Kolezanki synek znow mial duzy problem z watroba. O dr Kuleszy nie wiedzialam wczesniej, a dr Cubale tez mam z polecenia mamy, ktorej dziecko zostalo wyprowadzone. Pomysle pewnie tez o homeopacie, slyszalam z jednego forum bardzo dobre opinie. :)Aniu, a tak z ciekawosci podajesz np synkowi Neurotone, DGL Plus itd firmy Douglas Laboratories?

Do góry stronyOffline

ania2008

Post #10 Ocena: 0

2012-10-06 07:57:56 (13 lat temu)

ania2008

Kobieta

doritos wiad.poszla:)
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

Strona 251 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 250 | 251 | 252 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,