MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przewóz kanapy z Polski.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

pancia81

Post #1 Ocena: 0

2011-08-01 15:39:16 (14 lat temu)

pancia81

Kobieta

Z nami od: 01-08-2011

Witam, wiem że temat przewozu mebli przerabiany był już kilka razy, masa jest też ogłoszeń, ale czy ktoś moze mi polecic naprawde solidna firme. Znalazłam kilka firm w necie, ale po glębszym zapoznaniu sie z opiniami one odpadaja, ze wzgledu na nie wywiązywanie sie z umowy. Chodzi mi dokładnie o przewiezienie narożnika z Nowej Soli do Blackburn. Mozecie mi polecic jakąś firme z której Wy korzystaliście i byliście zadowoleni?
Dziekuje;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Betty80

Post #2 Ocena: 0

2011-08-01 15:59:07 (14 lat temu)

Betty80

Kobieta

Z nami od: 06-10-2009

nie wyjdzie ci taniej kupic cos w DFS?

no i jeszcze zanim zamowisz transport, sprawdz czy Ci polska kanapa/naroznik/tapczan przejdzie przez waskie angielskie drzwi, czy byc moze okno trzeba baedzie wyciagac.

[ Ostatnio edytowany przez: Betty80 01-08-2011 15:59 ]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-08-01 17:10:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-08-01 17:15:44 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

w sumie przecież tu w Uk sprzedają polskie meble, jak policzysz przewóz, do Londynu życzą sobie około 100-150 funtów, do bardziej "ezotycznych" miejsc gdzie mniej jest polaków i dalej na północ pewnie więcej, to wyjdzie że tu zamówisz i wyjdzie na to samo, tylko koniecznie zmierz drzwi, okna i wszystkie zwężenia, bo faktycznie zwłaszcza w mieszkaniach które były wielokrotnie przebudowywane to zdarzają się niespodzianki.
Choć jak mieszkałem nad tamizą w bloku, przy Wordsworth br. to polski narożnik wszedł po częściowym rozebraniu framugi, a starą angielską sofe wywaliłem z 2 piętra przez balkon, a sąsiadka jak się wyprowadzała to antyczną sofe ludwik VI z drącymi rękami spuszczaliśmy na linach przez balkon też z 2 piętra, żeby nie haratać framug drzwi.
Wtedy pozbyłem się wszystkich odcisków na rękach lina mi je ślicznie wytarła hahahaha
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

pancia81

Post #5 Ocena: 0

2011-08-01 17:23:39 (14 lat temu)

pancia81

Kobieta

Cena wyjdzie podobna, z tym ze z Polski bedzie rozkładana i z pojemnikiem na pościel, co jest dla mnie ważne. Co do drzwi, to rzeczywiście musze sprawdzic, bo w poprzednim domu musielismy wyjmować okno, zeby wstawić kanapę.
Nadal czekam na kontakt do sprawdzonej firmy transportowej z której juz korzystaliscie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2011-08-01 18:03:29 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no przecież tu, nawet w ogłoszeniach masz reklamy polskich sprzedawców, polskich mebli.
Bedzie to ta sama wersalka.
Najpierw tam zadzwoń i dowiedź się o ceny z dowozem, w tym momencie przychodzi mi do głowy co najmniej 4 firmy meblarskie, a jak zaczniesz szukać to penie będzie tego jeszcze więcej.
tak jak mówi 100-150 a bywa że 200 funtow za przesyłkę, jaki to ma sens?

Choć nie wiem czy to taki znowu wersal na niej spać ;)))

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-08-01 21:23:44 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-08-01 21:30:44 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

moja nie, stemple kontroli jakości, pod listwami cokoła, są po angielsku.
rozkręcałem do przewozu dolne listwy.

poza tym DFS ma sofi i za kilkaset funtow i za 3000 funtów, tak że zależy jaka półka cenowa.
Ale te najtańsze i tak są lepsze niż jednorazowe ze szwedzkiej firmy :)))

w każdym bądz razie mamy już kilka lat sofe fotel i spędzam na nich sporo czasu, gąbka się nie wygniata, a materiał coś w stylu zamszu jest jak nowy. mimo że dwa albo 3 razy był prany.

No ale koleżanka chce polskie meble i polskie wzory.
wersal ma być i basta :)
Dlatego sugeruje polskie hurtownie meblarskie w UK, adresy w ogłoszeniach i w polskich gazetach do wyboru do koloru, nie wiem ile kosztuje wersalka w polsce, ale jak dodać 150 funtow za transport, a jeszcze trzeba to dokładnie zapakować. No i ryzykować transport przez całą europe.

Do góry stronyOffline

pancia81

Post #9 Ocena: 0

2011-08-01 22:46:41 (14 lat temu)

pancia81

Kobieta

Po pierwsze to nie wersalka, mowa była o narożniku rozkładanym, z pojemnikiem na pościel. Po drugie DFS owszem ma w ofercie ciekawe sofy, ale nie rozkładane narożniki. Co do polskich mebli w UK to nie znalazłam nic ciekawego, wiekszy wybór samych kolorów niż modeli, a ceny takie same jak z Polski plus transport.
No ale mowa była o godnej polecenia firmie transportowej. Nikt z tych usług nie korzysta?

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2011-08-01 22:55:38 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Pancia masz PW.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »