MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podróż z niemowlakiem do Polski ( Ryanair )

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-08-19 08:30:15 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

monika_1983

Post #2 Ocena: 0

2011-08-19 10:59:50 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

Z nami od: 09-02-2011

monika ja lecialam rowniez ryanairem do poznania, jak maly mial 4mies. nosidelko mialam takie materialowe i nawet nie musialam malego odpiac, tylko z nim przeszlam przez bramke. na pas musisz polozyc tylko takie nosidelko ze stelazem albo innymi metalowymi czesciami. mi bylo wygodniej z nosidelkiem bo rece mialam wolne i maly caly czas przy mnie wiec byl spokojny...

co do mleka mozesz przewiesc, ja mialam kartoniki i bylo spoko, nawet nie odpieli mi torby by sprawdzic co to za plyny. ale zkolei kumpela miala kartonik i kazali jej otworzyc, wiec wez ze soba pusta butelke zebys mogla przelac w razie czego. co do podgrzania to ja nie chcialam sie nikogo prosic w samolocie bo czesto robia problemy (nawet na stronie ryanair jest podane ze nie podgrzewaja dzieciom jedzenia) tak wiec ja juz po odprawie poszlam do kawiarni po kawke i w drugim kubku poprosilam o goraca wode, ugrzalam w nim mleko i wlozylam do tommee tippee insulator wiec bylo cieplutkie na start samolotem.

powodzenia!
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-08-19 11:11:41 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #4 Ocena: 0

2011-08-19 11:46:47 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Z tym wozkiem to chyba zalezy skad sie leci. Bo w Luton np skad ja latam wszystko jest super to momentu kiedy sie idzie na poklad samolotu gdyz tam sa do pokonania schody, wiadomo ze jak kobieta leci sama to raczej ciezko jej zniesc samej po schodach wozek z dzieckiem w srodku, po wyjeciu dziecka wcale nie jest latwiej, wiec to co moze byc poczatkowym ulatwieniem moze okazac sie utrapieniem pozniej. No ale jesli mamy pewnosc ze na lotnisku odlotu i przylotu zadnych schodow do pokonania nie ma to wozek jest ok

[ Ostatnio edytowany przez: ewela119 19-08-2011 11:47 ]

Do góry stronyOffline

monika_1983

Post #5 Ocena: 0

2011-08-19 18:39:40 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

no w dublinie tez sa schody ale jest tez i winda dla wozkow, az dziwne zeby w luton nie bylo windy?
I'm proud of my scars, I'm proud of my journey... Because it all led me to this moment

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #6 Ocena: 0

2011-08-19 20:06:48 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

W luton te schody sa juz za bramka wejscia na poklad, trzeba zejsc po schodach na plyte lotniska i podejsc do samolotu, windy nie zauwazylam, widzialam za to za kazdym razem ludzi targajacych te wozki po schodach wiec pewnie nie ma, bo rozumiem ze ja moglam nie zwrocic uwagi ale inni, bardziej zainteresowani napewno by sie skapneli :-)

Do góry stronyOffline

gosia090307

Post #7 Ocena: 0

2011-08-20 00:24:24 (14 lat temu)

gosia090307

Kobieta

Z nami od: 21-10-2010

ja tez latam średnio trzy razy w roku do Polski - zawsze sama z dwójka dzieci ( córka ma lat 4 a syn 2 latka) zawsze ( do teraz do dwóch lat gdzie mozna brac wózek dla dziecka do 2-ch lat) brałam taki wózek i świetnie dawałam sobie rade z wózkiem na schodach, córka oraz dwoma bagazami podrecznymi :-)
.... zniosłam (czy wniosłam) wózek z synem na dół zostawiajac go pobiegłam szybko 10 schodków po 2 bagaze podreczne i tyle :)
dla chcacego nic trudnego :-)
ale teraz mi sie zacxznie bo dla syna juz wózek nie obowiazuje :-(

Do góry stronyOffline

monika_1983

Post #8 Ocena: 0

2011-08-20 07:48:07 (14 lat temu)

monika_1983

Kobieta

Cytat:

2011-08-19 20:06:48, ewela119 napisał(a):
W luton te schody sa juz za bramka wejscia na poklad, trzeba zejsc po schodach na plyte lotniska i podejsc do samolotu, windy nie zauwazylam, widzialam za to za kazdym razem ludzi targajacych te wozki po schodach wiec pewnie nie ma, bo rozumiem ze ja moglam nie zwrocic uwagi ale inni, bardziej zainteresowani napewno by sie skapneli :-)

no mysle ze by zauwazyli:-D chociaz w dublinie te schody tez sa juz za bramka, jak sie wchodzi na plyte lotniska. szkoda ze nie ma windy bo jest to utrudnienie dla rodzicow..

Do góry stronyOffline

macadi

Post #9 Ocena: 0

2011-08-23 14:43:02 (14 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Cytat:

2011-08-19 08:30:15, monika89 napisał(a):
Dziekuję bardzo za wszystkie odpowiedzi :)

Ja lece do Poznania więc do 2 godziny lotu a moja córka je co 4 godzinki tak więc chyba wykorzystam ten pomysł z mlekiem w kartoniku....przeniose je bez problemu przez odprawe prawda? bo sa szczelnie zamknięte prawda? a potem na końcu kupie w kawiarni ciepłą wode i spróbuje jakoś podgrzac to mleczko i dam jej przed lotem. Na pewno wytrzyma :)
Dwunasty- masz racje...nie powinnam sie stresowac ale przy tym pierwszym locie bedzie ciezko ;) ale wierze ze wszystko bedzie dobrze...

Na lotnisku w Liverpoolu chyba sa mniej rygorystyczne procedury bo nam nie kazali niczego próbowac, w Manchesterze niestety tak - pan az pofatygowal sie szukac nozyczek, zeby rozciac kartonik :-?
Najlepiej miec w zapasie pusta butelke, zeby przelac zawartosc w razie czego. No i dobrze miec zapas kartoników na droge powotna bo w Polsce nie ma ich niestety w sprzedazy.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #10 Ocena: 0

2011-12-28 22:02:24 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

ja mam pytanie, czy ktos rezerwowal normalny bilet "dzieciecy" dla niemowlaka? juz wyjasniam w czym rzecz. bilet dla niemowlaka to 84 zl a "dorosly" i dla dziecka to 50 zl :-o wiec moze ktos sie orientuje, czy mozna niemowlakowi kupic bilet dla dziecka? tanszy + w bilecie ma wtedy bagaz podreczny
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,