Str 5 z 10 |
|
---|---|
Twinkle | Post #1 Ocena: 0 2011-12-31 10:25:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
ja niestety za duzo nie wiem na temat sztucznych mlek,poniewaz karmilam i nadal karmie piersia,ale pamietam jak kolezanki synek od samego poczatkustrasznie plakal.Az w pewnym momencie pekla mu zylka w oczku.To bylo straszne,ona biedna ledwo zyla a dziecko bylo wykonczone z bolu i placzu.Az wlasnie przepisano jej ten Nutramigen i nastapila wielka poprawa.Powodzenia,jak moj synek mial kolki i plakal 2 lub 3 godziny to serce mi pekalo
![]() lake...
|
ewela119 | Post #2 Ocena: 0 2011-12-31 10:56:16 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2011 Skąd: Coventry |
Przyznaje ze caly temat przeczytalam bardzo pobieznie. Przerabialam to samo 8 tygodni temu. Moja rada to przede wszystkim zmienic butelki!!! Moja mala tez miala straszne bole brzuszka, ja podawalam Cow&Gate zmienilam na Cow&Gate comfort (probowalam aptamil comfort ale malej nie odpowiadalo) podawalam infacol i nic nie pomagalo. Jak zmienilam butelki z aventu na tommee tippee z systemem antykolkowym (taki pierscien z rurka w srodku) to przeszlo, oczywiscie tez to chwile potrwalo zanim z jelitek uwolnilo sie to cale powietrze ktorego mala sie nalykala z butelki z ktorej zle ssala. Ponoc bardzo dobre sa tez butelki Dr.Brown czy jakos tak, tez wlasnie z tymi rurkami w srodku
|
Post #3 Ocena: 0 2011-12-31 11:07:21 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nie_z_tej_bajki | Post #4 Ocena: 0 2011-12-31 11:15:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat: 2011-12-31 02:11:55, _Dida_ napisał(a): Mylisz się Madziu, justys22 ma rację. Preparaty takie jak Gerber 1, Bebilon 1, Humana 1, NAN 1, Bebiko 0, Bebiko 1, Aptamil 1 itd.. oraz mieszanki następne (dla starszych niemowląt)Gerber 2, Bebilon 2, Humana 2, Bebiko 2, Bebiko 2R, Bebiko 2 GR, NAN 2, NAN 2R..itp zawieraja mleko krowieróżnią się między sobą tylko stopniem jego modyfikacji. Jednakże istnieją preparaty mlekozostępcze o różnym stopniu hydrolizy(oraz z dodatkiem MTC), w których białka mleka krowiego, serwatkowe lub kazeinowe poddane zostały hydrolizie w celu obniżenie ich właściwości alergenowych.A w tych z dodatkiem MTC - dodatkowo zmodyfikowany został skład tłuszczów i węglowodanów. Ale nadal są one robione na bazie mleka krowiego np. ![]() Jedynie preparaty na bazie białek soi to preparaty wolne od białek mleka krowiego, zawierające białka soi. Stosowane są w pierwotnej i wtórnej nietolerancji dwucukrów, w łagodnej monosymptomatycznej alergii.(Należy pamiętać, że 1/3 dzieci z nietolerancją mleka krowiego rozwija nietolerancję na białko soi). Przykładowe preparaty sojowe: Prosobee 1 (do 5 miesiąca życia), Prosobee 2 (od 5 miesiąca życia) – nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy, sacharozy, Humana SL – nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy, galaktozy, sacharozy Bebilon sojowy 1, Bebilon sojowy 2 – wolny od białka mleka krowiego, sacharozy, laktozy, fruktozy, galaktozy. Cudów nie ma... wynika z tego, że najzdrowsze i najbezpieczniejsze jest jednak mleko matki., ![]() Jesli tak jest, to zwracam honor... Dlatego wlasnie znalazlam sklad mleka. Mowilam, ze nie dawalo mi to spac ![]() Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
Nataku | Post #5 Ocena: 0 2011-12-31 13:36:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2011 Skąd: South Ockendon |
bylismy dzisaj o 1 am w szpitalu na A&E zbadali calkowice dziecko z krwia jest ok oddech ok puls ok wszystko ok ale placze... no i powiedzial lekarz ze z reguly male dzieci placza :/ no szlak mnie trafil .... ale byla tam pielegniarka i jako matka 3 dzieci powiedziala ze na 100% to kolka... no i poczytalem troche o tym no i zaczalem ogrzewac brzuszek dziecka masowac az do odretwienia reki ... no i jakos sie uspokaja ... podaje z kazdym karmieniem lek przeciwko kolce Dentinox i jakos mija juz sie nawet usmiechnie czasem
![]() ![]() Pozdrawiam i dziekuje za rady |
|
|
Nataku | Post #6 Ocena: 0 2011-12-31 13:58:19 (13 lat temu) |
no i zauwazylem ze napycha sie powietrzem zbyt lapczywie je pokarm z butelki jak przystawiam butelke to tak gwaltownie glowka mu lata z lewej na prawej jakby chcial juz miec tego smoka w ustach i czy to normalne przy porodzie miec 3.200 a 6 dni po porodzie 3.400 ?
|
kociefraszki | Post #7 Ocena: 0 2011-12-31 14:11:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2011 Skąd: Keadby |
Spokojnie - je lapczywie, lyka wiec powietrze i potem jest kolka. Staraj sie dobrze "odbijac" maluszka - trzymaj w pionie, poklep po pleckach (maluchy to w sumie lubia), poczekaj az odbije porzadnie, niekoniecznie raz. Mozesz ogrzewac brzuszek, na pewno dobrze jest go masowac.
Czy podczas odbijania maly mocno ulewa? Niestety kolki to czesta przypadlosc, zwlaszcza jesli karmi sie butelka i czesciej u chlopcow niez u dziewczynek - taki deal. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 31-12-2011 14:12 ] |
agnieszka32 | Post #8 Ocena: 0 2011-12-31 14:24:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2009 Skąd: Rochdale/Manchester |
Moje dzieci są już duże ,kiedyś było inaczej ale pamiętam jak córka (która ma już 15 lat teraz) miała kolkę ,co się wtedy w domu działo to ciężko opowiadać ale nie jednokrotnie płakałam jak i ona bo się męczyła bardzo ,poszłam pamiętam do lekarza który jeszcze mnie leczył jak byłam mała i on bez zastanowienia kazał mi robić lekką lewatywe dziecku i zaraz potem do kapania ,słuchajcie jak ręką odjął .Mała jak tylko zaczynała płakać i się prężyć ,robiłam wg zaleceń lekarza 15 min i było po sprawie.Stosowałam malutką gruszkę ,przegotowana wodę i troszeczkę rozpuszczonego mydła nie była to duża dawka ale robiła cuda.Nie piszę tego po to by ktoś się zastosował bo to trzeba uzgodnić z lekarzem ,ale tak jak powiedziałam działało i malutka była szczęśliwa.
Legenda o smoku uczy tego ...żeby nie brać się za byle barana
![]() |
Post #9 Ocena: 0 2011-12-31 14:32:38 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Nataku | Post #10 Ocena: 0 2011-12-31 14:34:40 (13 lat temu) |
tak jest trzymany odbija sie caly czas
|