MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wyprawka do szpitala

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 4 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2012-01-06 10:41:33 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

To co wy macie za partnerow ze nie mozecie odpoczac? W szpitalu przecierz tez sama karmisz piersia malucha nikt tego za ciebie nie zrobi, a reszte w domu przy maluszku moze zrobic tata jak mama musi odpoczac...Moj juz sie na to nastawia i chyba nawet wiecej o pielegnacji niemowlaka juz odemnie przeczytal :-)

A co do wracania ze szpiatla, to jak masz jeszcze czas to nawet 50f bym odlozyla, bo wracac z noworodkiem autobusem, pelnym zarazkow, bakterii itp to troche nieodpowiedzialne....

A poza tym zawsze mozna zadzwnic do kilku firm taxi i sie dogadac co do ceny za kurs duzo wczesniej i na pewno nie bedzie to 50f za 20mil....

w kazdym razie powidzenia :-)

aha i ja sie ciesze ze tu tak szybko wypuszczaja jak wszytko ok. Po co mam lezec w szpitalu, gdzie sa chorzy, zarazki, gdzie nie moge sie pozodnie wyciagnac na wlasnym lozku, gdzie toalet jest jednak publiczna a nie twoja prywatna domowa i pachnaca....ja jednak uwazam ze nie ma to jak w domku :-)

A wiem ze u nas nie wypuszczaa puki nie sa pewni ze z mama i maluchem wszytko ok....mialam kolezanki co wychodzily po kilku godzinach ale i takie co po kilka dni lezaly... :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kociefraszki

Post #2 Ocena: 0

2012-01-06 11:35:14 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Gosiaczku, duzo zalezy od porodu. Ja po pierwszym 2 dni bylam trupem, po dwoch dniach zwloklam sie z lozka i przyniesli mnie z korytarza, wtedy okazalo sie ze mam krwotok i naprawde im schodze, tylko... nikt nie zauwazyl.:-] W efekcie przesiedzialam w szpitalu tydzien, wypisali mnie z zakazonymi szwami i w ogole to by sie dzis do sadu nadawalo. A drugi porod po prostu na luziku - urodzilam, po 2h poszlam sobie do toalety i w zasadzie moglabym isc do domu. I wtedy te 3 dni byly pasmem nudy. A roznica miedzy tymi porodami polegala glownie na wielkosci dziecia - inaczej sie rodzi 4,350, inaczej marne 3,400kg.:-]
Anna, mysle ze mam normalnego pratnera, tyle tylko ze ona na sama mysl o wzieciu na rece malenstwa dostaje drgawek. Przecwiczone - dostal na rece dwumiesieczne dziecko i... ta sztywnosc ramion i panika w oczach.:-D Jest bardzo zaangazowany w ciaze i dziecko, ale nigdy nie mial do czynienia z malutkim dzieckiem i po prostu sie boi zrobic krzywde. Ma ten komfort, ze bedzie mogl sie uczyc ode mnie bo ja mam spora praktyke w pielegnacji niemowlat, ale mysle ze na samym poczatku nie powinnam za bardzo na niego liczyc. Wiem, ze bedzie sie staral, ale czarno i mgliscie widze jak przewija malego w pierwszych dniach.:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anna69

Post #3 Ocena: 0

2012-01-06 12:08:01 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

dla mnie jak i meza to pierwsze dziecko i oboje sie panicznie boimi jak sobie poradzimy. Ale moj jakos nie ma oporow przed braneim na rece maluchow, barl na rece i ubieral moich braci jak mieli kolo miesiaca i dal rade to i teraz mowi ze ze swoim da rade ze wszystkim, ze nie mam sie co martwic bo tak samo dla mnie i jak dla niego to w sumie nowosc i on mi nie da samej przechodzic przez to bo uwaza ze to wspanale uczetniczyc we wszystkim przy maluchu :-)
widze jakie ma podejscie do malutkich dzieci i sie nie boi niczego panicznie, duzo czyta i juz juz sie nie moze doczekac pierwszej kapueli - to on wybiera wanienke :-)

Do góry stronyOffline

Kajutka26

Post #4 Ocena: 0

2012-01-06 12:12:37 (13 lat temu)

Kajutka26

Kobieta

Z nami od: 25-05-2010

Dziewczyny, a gdzie robilyscie zakupy dla swoich skarbow ? Znalazlam sklep internetowy www.bobasshop.co.uk wydaje mi sie ze ceny dosc przystepne. Kupowalyscie cos tam ?

Do góry stronyOffline

martoletti85

Post #5 Ocena: 0

2012-01-06 12:17:29 (13 lat temu)

martoletti85

Kobieta

Z nami od: 11-01-2010

kajutka ja zamierzam u nich kupic lozeczko,i mam nadzieje ze mnie nie oszukaja jak poprzednia firma...Wozek kupilismy w toysrus,ciuszki to roznie Next,mothercare,primark,srodki do pilegnacji to kupilam w bootsie...
Alan 2

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #6 Ocena: 0

2012-01-06 12:33:13 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Anna, moj tez chce, ale jednoczesnie sie boi - po prostu brak praktyki, co u panow jest czeste z reszta, zwlaszcza jesli w zyciu nie mieli do czynienia z malenkimi dziecmi. Wiesz... Jak urodzilam pierwsze dziecko (dawno to bylo, ludzie tak dlugo nie zyja ;-)) i zabralismy sie za moim eks za przewijanie go, to oboje bylismy po lokcie w kupce, a maly dalej mial brudny tylek.:-] Bo strasznie uwazalismy zeby mu krzywdy nie zrobic i traktowalismy jakby byl ze szkla. Mysle ze moj maz ma teraz podobne odczucia, ale na pewno bedzie sie uczyl - on nie zostawi mnie samej z synkiem, planuje jak najdluzej byc w domu po urodzeniu sie malego, ale w "kwestiach technicznych" po prostu polega na moim doswiadczeniu. Mysle, ze szybko opanuje pielegnacje dziecka, sam mowi ze przeciez musi umiec wlasnym dzieckiem sie zajac.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Van_Helsing

Post #7 Ocena: 0

2012-01-06 12:40:24 (13 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

A ja kupuje na ebay - tanio, latwo - moze nie szybko... wozek, lozeczko, termometr i inne poszlo z ebay na samym wozku i lozeczku duzo sie oszczedzilo..
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mesajah

Post #8 Ocena: 0

2012-01-06 12:57:43 (13 lat temu)

mesajah

Kobieta

Z nami od: 21-10-2011

Ja kupuje na amazon,udalo mi sie kupic butelki,podgrzewacz i sterylizator wszystko za 20 funtow,wydaje mi sie,ze to dobra cena.

Do góry stronyOffline

Twinkle

Post #9 Ocena: 0

2012-01-06 15:20:55 (13 lat temu)

Twinkle

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

ja np mialam 2 ciezkie porody po ponad 1.5 dnia rodzenia,koszmar:-?
nie wyobrazam sobie isc do domu na drugi dzien,zawsze bylam te 3 dni,nawet z 1 synkiem tydzien (GBS).
tak samo jak niektore dziewczyny nie mialam sily wstac po porodzie,bylam wykonczona,wymiotowalam od gazu,z glodu,z wycienczenia.
nie mialam sily sie umyc,nic kompletnie.
maz mi pomagal oraz pielegniarki.
ale nie bylo tak zle.
mamy,ktore rodzicie pierwszy raz...dam wam rade z wlasnego doswiadczenia:-Dnie kupujcie tony ubranek,zabawek i wszystkiego.
ja przy 1 synku kupowalam non stop,polozy nawet nie mial na sobie,noworodek szybo rosnie,najpiej po kilka ubranek z kazdego rodzaju.
u mnie najwiecej uzywalo sie body,spioszki,bluzeczki i bawelniane dresiki.
lake...

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #10 Ocena: 0

2012-01-06 15:36:01 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Twinkle, ja do tej pory rodzilam w PL i bez zadnych "znieczulaczy", wiec tutaj bedzie cos nowego. Co do ubranek masz 100% racji zwlaszcza w odniesieniu do najmniejszych rozmiarow. W sumie mam kilka sztuk tylko rozm. 56, a tak naprawde zaczelam od 62 i to nie za duzo bo wyrosnie nim uzyje.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,