Str 2 z 2 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
rybka84 |
Post #1 Ocena: 0 2012-03-02 19:13:00 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-02-2012 Skąd: londyn |
Cytat:
2012-03-02 16:54:03, lusiek892 napisał(a):
Hej,jestem mama 4 miesiecznego Nicolasa i moj problem jest taki ze moj maluch podobno na egzeme na buzce.Chodze do GP i za kazdym razem dostaje jakis krem(AQUEOUS cream badz AVEENO cream)i to mu nie pomaga wrecz odwrotnie jest gorzej.Tlumacze lekarzowi ze to moze btc skaza bialkowa lub jakies zakazenie skury.Co moge zrobic zeby to zeszlo mojemu maluszkowi???z gory dziekuje
w mojej galeri znajdziesz zdjecia mojego synka buzi on ma tez egzeme niby tak mowil w gp oczywiscie ale to g....prawda prawdopodobnie alergia a na co dopiero badamy.u nas lekarz w gp to baran nie ufam mu bo przez niego stracilam wazna osobke w moim zyciu ale to nie o to chodzi tu kazdy w gp jak mu nie pogrozisz to nigdzie cie nie skieruje  moj maz poszedl z bolem gardla a wyszedl z kroplami do nosa  )))))))
|

|

|
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2012-03-02 19:17:34 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
rybka84 |
Post #3 Ocena: 0 2012-03-02 19:21:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-02-2012 Skąd: londyn |
narazie niestety nie mam ale ja raczej przystaje na alergi i wydaje mi sie ze to na proszek tak jak mi dziewczyny poradzily ze by go zmienic na dzieciecy zrobilam tak dzisiaj wiec sie okaze
|

|

|
|
mama11 |
Post #4 Ocena: 0 2012-03-02 20:44:59 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-04-2010 Skąd: całkiem przyjemna mieścina |
Egzema najczęściej jest powiązana z alergią pokarmową. Mój mały zawsze miał bardzo wrażliwą skórę. Już po pierwszej kąpieli w szpitalu dostał uczulenia na szpitalne kosmetyki johnsona ale poza tym wszystko było ok aż do momentu gdy zaczęłam mu podawać różnego rodzaju obiadki. Wtedy dopiero egzema się uwidoczniła. ...
|

|
 |
|
royaloak2 |
Post #5 Ocena: 0 2012-03-02 22:00:11 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2011 Skąd: Londyn |
My tez sie zmagamy z ta choroba, tutaj wiem, ze dziecka nie wylecze, tak jak mowicie, ze trzeba sie nachodzic, nagadac zeby cos uzyskac ale to i tak nic nie daje.....my tez sie leczymy w Polsce, mialysmy badania z krwi robione i wyszlo sporo alergii. Moja malutka byla wielkim czerwonym drapiacym sie dzieckiem, miala infekcje skory itd a mnie specjalisci uswiadamiali, ze maja gorsze przypadki. Bylam wykonczona, zalamana...musialam trzymac dziecko za raczki gdy spalo, w dzien nie moglam jej zostawic na chwilke bo robila sobie krzywde drapiac sie....gdy zalilam sie HV to one mowily, ze mnie rozumieja, GP to samo ale nikt mi nie pomogl......dlugo walczylam o Nutramigen, bo nikt jej nie zdiagnozowal, kupowalam na E-bay, oj duzo by tu pisac.....wiem jedno tu dzieciaka nie wylecza dlatego my jezdzimy na regularne wizyty do Polski i (od 2 miesiecy jest pod opieka lekarska) widac efekty, zadnych sterydow, antyhistaminy, nie trzymam dziecka za raczki w nocy, nie ma sluzu w kale itd. itp.....takze wierze, ze ja wyleczymy.....
|

|
 |
|
|
mama11 |
Post #6 Ocena: 0 2012-03-02 22:11:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-04-2010 Skąd: całkiem przyjemna mieścina |
To prawda oni to totalnie olewją. Jak poszłam do GP bo małemu wysypało całe plecy i nóżki to powiedzieli że dzieci miewają wysypki i one same przechodzą. Dopiero po 3 tygodniach i trzeciej wizycie dali mi krem i maść które troszkę pomogły. Raz GP nawet dziecka nie zbadał bo synek jest bardzo aktywny i stwierdził że skoro dziecko jest takie żywe to nic mu nie może dolegać.
Dzięki bogu u nas nie jest aż tak wielki problem i mam nadzieje że już niedługo syn z tego wyrośnie. ...
|

|
 |
|
Karusia30 |
Post #7 Ocena: 0 2012-07-31 11:57:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-07-2012 Skąd: March |
Hey dziewczyny ja tez mam ten problem. Kubus miał popełnia i zaczerwieniona skórę na zgieciu nozek ze stopami poszłam do gp to mi powiedzielim ze to tylko sucha skóra i dali masc z olejem która kompletnie nic mu nie pomogła. Dzisiaj znowu byłam u lekarza bo już nawet na raczkach ma krostki to lekarz stwierdził ze to egzema. Jak mu powiedzialam ze tego sie obawialam to zapytal mnie dlaczego przecież 20% dzieci ja ma i żyje. Palant. Dal jedna masc dermacort, która jak powiedział może nieodwracalnie zniszczyć mu skórę więc mam uważać jak ja nakladam żeby tylko dokładnie na zmieniona skórę. Bądźmy realistkami mój syn ma 7 miesięcy i cały czas się wierci. Jak ja mam niby to zrobic? Przeciez on I tak to wytrze o druga nozke. Dal mi jeszcze doublebase gel . Ja ostatnio jak już nie wiedziałam jak pomoc kubusiowi kupiłam masc propolisowa w health shopie która bardzo mu pomogła. I chyba narazie z tym zostanę. A jak będę w pl we wrześniu to i tak do lekarza pójdę.
|

|
 |
|
terrorr |
Post #8 Ocena: 0 2012-12-14 22:58:16 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 02-10-2008 Skąd: londyn |
1.Kapac dziecko najlepiej w mydle Dove
2.Unikac kontaktu z szorstkimi swetrami itp
3.Zapomnij o plynach do kapania ktore zawieraja SLA.
Podam ci dokladny preperat ktory uzywam dla corki mojej, ludzie go sciagaja z GB do PL. Jest skuteczny i dobry. Egzema zniknela. Teraz troche za pozno jest bo bym musial do pokoju mojego maluszka wejsc a nie chce aby sie obudzila, napisz pw to wysle ci nazwe tego.
Ps. XXX Uwaga moderatora: Opinie wlasne lepiej czasem zatrzymac dla siebie, dlatego wypowiedz edytowana.
|

|
 |
|
Onieznajomy |
Post #9 Ocena: 0 2012-12-15 00:02:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Mam alergie, najprawdopodobniej na plesnie, tutejszy GP leczyk mnie dotad, do kiedy ledwie wchodzilem na I pietro, wziolem kase (okazalo sie ze sa w kraju jeszcze tacy lekarze ze nie byla potrzebna) pojechalem do Polski, polozylem sie w szpitalu - mialem juz rope w plucach, pomogli, poczulem sie lepiej. Po powrocie zmienilem lekarza GP, poszedlem do polskiej doktorowej, pomogla, pomimo ze z Glasgow, i pomimo ze jest piekna kobieta.
Jak masz pare groszy i dziecko ma duzy problem, jedz do kraju, popytaj zaplac i lecz.
Jezeli chodzi o egzeme na skorze, mam kuzyna, i kolege z tym samym problemem, z tego co wiem najskuteczniejsze sa kapiele sloneczne (solarium tez), i kapiele morskie w slonej wodzie.
|

|

|
|