Str 3 z 5 |
|
---|---|
asiaaniolek | Post #1 Ocena: 0 2013-09-25 19:42:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2010 Skąd: blackburn |
Moj maluszek ma zmiany w lokciach i pod paszkami i szyja czerwona..zwykla oliwka nie pomoze raczej
![]() |
asiaaniolek | Post #2 Ocena: 0 2013-09-26 14:54:44 (12 lat temu) |
A czy probowal ktos moze olej lniany?albo siemie lniane..
|
martunia2302 | Post #3 Ocena: 0 2013-09-26 17:09:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 18-10-2010 Skąd: Londyn |
Wszelkie natluszczanie skory napewno nie zaszkodzi.A tym barsziej jesli steryd nie pomaga.
Moze zmiec proszek do prania,lub ciuszki nie sa wystarczajaco wyplukane. |
MamaMyszow | Post #4 Ocena: 0 2013-09-26 21:11:54 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Mozesz wyprobowac kapieli w krochmalu. Moim dzieciakom, oboje z AZS, bardzo pomagaja. Do tego raz uzyty kosmetyk, ktory nie uczula u nas zostaje na zawsze. Pomimo tego, ze dzieciaki maja 8 i 5 lat wprowadzamy nowe produkty dosc ostroznie. Proszek do prania, plyn do plukania, mydla, szampony - wszystko to samo od lat. Doszlo do tego, ze owoce rowniez kupujemy od jednego dostawcy, choc czasem zdarza sie kupic w supermarkecie i nie uczulaja, jednak przezorny zawsze ubezpieczony. No i u nas bylo ograniczenie wszystkiego co pochodzi od krow, na Mlodszego rewelacyjnie podzialalo mleko sojowe.
Nie uzywamy zadnych oliwek, sama chemia, do ktorej lgna wszelkie bakterie, ktore sie przylepiaja do skory, tak sobie goszcza na skorze od posmarowania do mycia. Natomiast zaopatrujemy sie w hurtowe ilosci E45, ktorego wszyscy uzywamy, mieszkamy w rejonie, gdzie wystepuje dosc twarda woda. I uwazajcie na sterydy, potrafia przyniesc ulge... na chwile, potem problemy ze skora moga powrocic ze zwiekszona sila. Im dzieciaki starsze tym problemy ze skora mniejsze, choc u nas nie zniknely. No i zawsze mozna poprosic o skierowanie do dermatologa. |
asiaaniolek | Post #5 Ocena: 0 2013-09-29 13:50:36 (12 lat temu) |
Jutro wizyta u dermatologa.. nie wiem czy mam sie bac czy cieszyc:/ oby pomogl! A czy Wy nie korzystalyscie z uslug dermatologicznych?? A moze to skaza bialkowa?? juz nic nie wiem.
|
|
|
asiaaniolek | Post #6 Ocena: 0 2013-09-29 13:54:02 (12 lat temu) |
e 45 zawiera lanoline , U nas powoduje wysypke.... meczy mnie ta skaza bialkowa:/ wyeliminowanie z diety produktow pochodzacych od krowy jest troche glupie, gdyz tylko sladowe ilosci przenikaja do mleka mamy a i tak mama produkuje naturalnie swoje proteiny...wiec nie wiem czy ta dieta jest przydatna bardzo??? troche to wszystko dziwne...
|
dzidziol | Post #7 Ocena: 0 2013-10-17 22:37:23 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-10-2013 Skąd: melksham |
witam moja corka jest leczona na egzem w anglii, ale po badania alergicznych w Polsce okazalo sie ze to nie egzema tylko alergia kontatowa na kobalt i potas. Ale gdy powiedzielismy o tym u GP przyjol to do swiadomosci i zanotowal w komputerze, ale co z tego jak dalej lecza ja na egzeme i mowia zeby smrowac Avenoo i gdy jest bardzo zle smarowac hydrocortyzonem. Ja zaproponowalam lekarzowi zeby przepisal jej syrop antyhistaminowy i to zmiejszylo swiad i drapanie po nocach. pozdrawiam i zycze duzoo ciepliwosci i szybkiego rozwiklanie problemu.
|
Post #8 Ocena: 0 2013-10-17 22:42:05 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Awa | Post #9 Ocena: 0 2013-10-18 13:33:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2006 Skąd: Manchester |
Cytat: 2013-09-21 21:05:03, asiaaniolek napisał(a): sprzatam codziennie, wietrze mieszkanie, ubranka to 100 procent bawelna,wode zawsze gotuje do kapania.Juz nie wiem jak mam synkowi pomoc. mam w czwartek spotkanie w klinice dermatologicznej moze tam sie cos wyjasni.. Na wszelki wypadek, gdyby to roztocza powodowaly egzeme (a konkretnie ich odchody, sa odpowiedzialne za okolo 30% przypadkow egzemy u dzieci) przy sprzataniu nigdy nie odkurzaj w obecnosci dziecka. U mnie bylo to niemozliwe, wiec musialam sie pozbyc dywanow i tapicerki. Posciel musi byc prana w 60 stopniach i plukana co najmniej dwukrotnie - nowoczesne, 'oszczedne' pralki automatycznie bardzo oszczedzaja na wodzie i stad nasze czyste pranie tak ladnie pachnie - po prostu kazdy taki wyprany ciuszek dzieciecy pokryty jest cienka warstwa proszku. Rodzaj proszku nie ma znaczenia, nawet jezeli jest to Fairy non-bio to i tak podrazni wrazliwa skore. Nalezy tez unikac kontaktu noworodka z lozkiem rodzicow (wiem, praktycznie niemozliwe) bo lozko to po prostu wylegarnia roztoczy, no chyba, ze ktos kupuje nowy materac co trzy miesiace, w co watpie. 100% bawelna jak najbardziej, nie przegrzewac, bo to tez ma znaczenie. Popros dermatologa o test alergiczny na roztocza ('dust mite IgE level', badanie krwi) to bedziesz miala wiecej informacji, czy skoncentrowac sie na szukaniu przyczyn zewnetrznych (kurz, proszek, pierze, siersc itp) czy tez pokarmowych. Jezeli juz beda pobierali krew, to moga przy okazji zrobic test na mleko (RAST test). Nie zamartwiaj sie z gory i sprobuj nawiazac dobry kontakt z miejscowym dermatologiem. Jak juz wczesniej pisalam, polscy lekarze maja obsesje na punkcie uczulenia na mleko i diagnozuja je na prawo i lewo, w wiekszosci przypadkow 'na oko'. A prawda jest taka ze statystycznie u rasy kaukaskiej procent uczulenia na mleko wynosi mniej niz 3%. Powodzenia. Awa
|
asiaaniolek | Post #10 Ocena: 0 2013-12-30 16:36:00 (11 lat temu) |
wiec wizyta u dermatologa okazala sie beznadziejna. powiedzial ze wyglada mu to na atopowe zapalenie skory i smarowac tym co smaruje i tyle. dal skierowanie do dietetyka. od jakiego wieku mozna robic te testy? moge je rowniez zrobic na wlasna reke w manchsterze.pozdrawiam
|