Gdyby źródłem twojego powodzenia była cięzka praca, konsekwencja, szeroko pojęta inteligencja itd - to tak można, spokojnie zdjąć ale skoro się obawiasz- znaczy się masz podstawy- nie zdejmuj ,a nawet ze dwa dołóż tak na wszelki wypadek

Str 185 z 719 |
|
---|---|
lulilu1 | Post #1 Ocena: 0 2018-09-07 17:07:24 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
Ja bym na twoim miejscu nie ryzykowała
![]() Gdyby źródłem twojego powodzenia była cięzka praca, konsekwencja, szeroko pojęta inteligencja itd - to tak można, spokojnie zdjąć ale skoro się obawiasz- znaczy się masz podstawy- nie zdejmuj ,a nawet ze dwa dołóż tak na wszelki wypadek ![]() |
Theraphosa_blon | Post #2 Ocena: 0 2018-09-07 17:10:17 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() Dostaliśmy obydwa w prezencie...jakiś tam zefirek przemiany odczuliśmy ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2018-09-07 17:14:34 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-07 15:21:53, cris82 napisał(a): ![]() heja czy w waszym domu tez gosci taki"talizman"? moja dziewczyna uparla sie ze obrazek tego chciwego zyda zapewni nam bogactwo i mam nawet ne probowac go sciagac wiec zaslaniam go tylko kawa majac mieszane uczucia nigdy nie mialem nic do zydow specjalnie ale po ostatniej nagonce na Polske czasami mnie irytuje...jeszcze stoi w takim miejscu ze wyglada jak jakis oltarz prawie ale wiedzie nam sie calkiem dobrze i ostatnio myslac ze moze bym go schowal do szafy w duchu zadalem sobie pytanie czy na pewno warto podejmowac tak duze ryzyko : P [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 07-09-2018 15:23 ] Cris82 chcesz sie pozbyc Zyda i kobiety za jednym zamachem? Bo jak sie uparla to ja bym nie walczyla :D W mojej czesci Polski to czesty zwyczaj, sasiad nawet malowal obrazki Zydow na sprzedaz. Na szczescie moja rodzina nie jest zabobonna ale sasiedzi czesto I gesto. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
zosiasamosia | Post #4 Ocena: 0 2018-09-07 17:17:23 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-07 15:21:53, cris82 napisał(a): ![]() heja czy w waszym domu tez gosci taki"talizman"? moja dziewczyna uparla sie ze obrazek tego chciwego zyda zapewni nam bogactwo i mam nawet ne probowac go sciagac wiec zaslaniam go tylko kawa majac mieszane uczucia nigdy nie mialem nic do zydow specjalnie ale po ostatniej nagonce na Polske czasami mnie irytuje...jeszcze stoi w takim miejscu ze wyglada jak jakis oltarz prawie ale wiedzie nam sie calkiem dobrze i ostatnio myslac ze moze bym go schowal do szafy w duchu zadalem sobie pytanie czy na pewno warto podejmowac tak duze ryzyko : P [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 07-09-2018 15:23 ] Zupełnie odbiegając od Twoich rozterek... Ta tabliczka/ozdoba na ścianie pod półką, ma błąd (chociaż jest mało czytelna i mogę się mylić) - wyrzuć ją! ![]() Ci co w tym domu bywają, to czego nam życzą – niech mają |
darraj | Post #5 Ocena: 0 2018-09-07 17:21:23 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Przesady to tradycja,tradycja to skladowa patryiotyzmu,jako dzielnie walczacy,forumowy patryjota nie powinienes walczyc z tradycja
![]() Żyd w sieni, pieniądze w kieszeni Obrazek przedstawiający Żyda liczącego ma być swoistym remedium na zapewnienie sobie finansowej pomyślności. Ale uwaga: nie każdy ma te cudowne właściwości. Namalowany Żyd powinien być stary, z siwą brodą i pejsami, (a więc doświadczony i mądry), musi akurat liczyć pieniądze, najlepiej złote monety (banknoty, nawet dolarowe, są niepewną lokatą kapitału). Dobrze też, gdy na obrazku widać zawiązaną sakiewkę (a więc pieniądze nie będą "wyparowywać" z naszego mieszkania), niektórzy poszukują wręcz obrazków przedstawiających Żyda trzymającego mocno w garści zawiązaną sakwę. W myśl powiedzenia: Żyd w sieni, pieniądze w kieszeni - obrazek powinien zawisnąć w przedpokoju, po lewej stronie (od serca) od drzwi wejściowych (wychodząc z domu, musimy obowiązkowo spojrzeć w lewo, bo tylko wtedy ma się szczęście w interesach). Równie istotne, jak umiejscowienie, jest sposób powieszenia obrazka. - Zdziwiłam się, gdy klient zapytał mnie, dlaczego obraz z Żydem nie ma drugiej zawieszki - mówi Magda Litwin-Jusza, właścicielka galerii przy rynku. - Okazało się, że przez pięć dni w tygodniu obraz powinien wisieć normalnie, a w sobotę (szabas) powinno się go zawiesić do góry nogami; wówczas wszystkie zarobione przez Żyda pieniądze mu wypadną i pozostaną w naszym domu. ![]() "We're all mad here" Mad Hatter
|
|
|
zosiasamosia | Post #6 Ocena: 0 2018-09-07 17:26:03 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-07 17:21:23, darraj napisał(a): Przesady to tradycja,tradycja to skladowa patryiotyzmu,jako dzielnie walczacy,forumowy patryjota nie powinienes walczyc z tradycja ![]() Żyd w sieni, pieniądze w kieszeni Obrazek przedstawiający Żyda liczącego ma być swoistym remedium na zapewnienie sobie finansowej pomyślności. Ale uwaga: nie każdy ma te cudowne właściwości. Namalowany Żyd powinien być stary, z siwą brodą i pejsami, (a więc doświadczony i mądry), musi akurat liczyć pieniądze, najlepiej złote monety (banknoty, nawet dolarowe, są niepewną lokatą kapitału). Dobrze też, gdy na obrazku widać zawiązaną sakiewkę (a więc pieniądze nie będą "wyparowywać" z naszego mieszkania), niektórzy poszukują wręcz obrazków przedstawiających Żyda trzymającego mocno w garści zawiązaną sakwę. W myśl powiedzenia: Żyd w sieni, pieniądze w kieszeni - obrazek powinien zawisnąć w przedpokoju, po lewej stronie (od serca) od drzwi wejściowych (wychodząc z domu, musimy obowiązkowo spojrzeć w lewo, bo tylko wtedy ma się szczęście w interesach). Równie istotne, jak umiejscowienie, jest sposób powieszenia obrazka. - Zdziwiłam się, gdy klient zapytał mnie, dlaczego obraz z Żydem nie ma drugiej zawieszki - mówi Magda Litwin-Jusza, właścicielka galerii przy rynku. - Okazało się, że przez pięć dni w tygodniu obraz powinien wisieć normalnie, a w sobotę (szabas) powinno się go zawiesić do góry nogami; wówczas wszystkie zarobione przez Żyda pieniądze mu wypadną i pozostaną w naszym domu. ![]() I wszystko jasne! Obyście mieszkali w normalnym domu, a nie w takim co to nie ma sieni, tylko wchodzi się od razu do pokoju... |
ZlotaPerla | Post #7 Ocena: 0 2018-09-07 17:27:26 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
No I do czego to doszlo?! Jutro z carbootu musze wrocic z jakims Zydem!
![]() ![]() |
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2018-09-07 17:33:23 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
hehe nie no takiej wpadki by nie zrobili pisze " to co nam zycza niech maja " ; )
po tym co wkleil darraj to chyba musze mu zrobic miejsce na scianie w livingu widac ze to nie sa zarty : P albo przedpokoju ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 07-09-2018 17:40 ] |
Post #9 Ocena: 0 2018-09-07 18:05:51 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-09-07 17:33:23, cris82 napisał(a): hehe nie no takiej wpadki by nie zrobili pisze " to co nam zycza niech maja " ; ) po tym co wkleil darraj to chyba musze mu zrobic miejsce na scianie w livingu widac ze to nie sa zarty : P albo przedpokoju ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 07-09-2018 17:40 ] Zosia-Samosia-Z-Pieknym-Synem ma racje, powinno byc Czego a nie Co. Widac ze plakietki nie redagowal polonista, polonistow pewnie nie stac na warsztaty produkujace takie cudenka. Zosiu zajrzalam na Twoj profil ile masz lat bo nie wiem czy Twoj syn ma powyzej 10 lat czy moze jeszcze nawet nie, ale ze o nim wspomnialas w innym watku czy jest przede mna bezpieczny to nie moglam sobie odmowic przyjemnosci komentarza. ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2018-09-07 18:24:47 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
w sumie jo pewnie masz racje ale jak wpisalem w google i dalem grafike to sporo tych pomylek nikt by ich nie upomnial ? dalej je sprzedaja z bledami troche to dziwne jest to prezent wiec bedzie wisiec z bledem bede musial brac wsztkie kpiny na klate : P
|