MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nowy dom w uk -wady i zalety

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: +1

2014-03-17 12:55:59 (11 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

W lipcu będzie 4 rok jak mieszkam w nowym domu. 3 podwójne pokoje. Okna i drzwi bardzo szczelne. Ogrzewanie bardzo oszczędne. Nowe bezpieczne osiedle. Nic mi się ze ścian nie sypie,nic nie wyrwalo ze . Przy kupnie byliśmy uprzedzeni że dom będzie "pracował" i dlatego są niewielkie pęknięcia..jedyny minus to może mógłby być większy ogród.
Oczywiście że można kupić o 20-30 tys taniej. Ale jak się policzy wymiana okien, bojlera, być może lodówki, zmywarki, pieca to chyba na jedno wyjdzie. No i jeszcze trzeba mieć czas, żeby zrobić cały ten remont.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-03-17 13:04:07 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ComfortCoupe

Post #3 Ocena: 0

2014-03-17 14:50:18 (11 lat temu)

ComfortCoupe

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2014

Mieszkam w takim nowym domku bo ma dopiero 4 lata, nic nie odpada, nic nie leci na głowę , a jal był mały problem to w ramach gwarancji zostało załatwione następnego dnia po 1 telefonie. Cicha spokojna okolica, normalni ludzie do wokół, mieszkałem w starych domach w UK i dla tego kiedy zapadła decyzja o kupnie nawet się nie zastanawialiśmy czy nowy czy stary. Przecież w Starym prędzej może coś się zepsuć a koszta będą ogromne, w Nowym masz gwarancję i w nosie jak coś się stanie. To dosłownie tak samo jak z samochodem - Nowy czy stary , tylko ja wolałby stary samochód a nowy dom.

[ Ostatnio edytowany przez: ComfortCoupe 17-03-2014 14:55 ]

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #4 Ocena: 0

2014-03-17 15:27:14 (11 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Rozmawiałem raz z osobą która mieszkała w nowym budownictwie (jednopiętrowe bloczki) i zdaje się po jakoś roku od wprowadzenia zaczął im wychodzić grzyb.

Stare mogą mieć jeszcze jednak większe problemy. Chociażby azbest czy problemy strukturalne budynku bo np poprzedni właściciele gdzieś mieli dbanie o budynek (oglądałem jakiś tv program homes from hell czy coś takiego).

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2014-03-17 16:16:00 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Przy kupnie domu na rynku wtornym niekoniecznie trzeba od razu liczyc sie z koniecznoscia wymiany okien, kuchni, lazienki, ogrzewania.
Sprzet AGD czasem jest w ramach kupowanego domu, czasem trzeba nabyc we wlasnym zakresie, zarowno w domach nowych i starych. Czesto w nowych domach w kuchni nie ma przewidzianego miejsca na zmywarke, wstawia sie albo pralke albo zmywarke.
W kilku widzialam oficjalnie przeznaczone miejsce na zmyywarke, ale nawet najwezsze na rynku by sie nie zmiescily.
Pewnie zalezy od okolicy, na razie na plus zdecydowanie domy z rynku wtornego.
Za to fajne bywaja nowe mieszkania.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2014-03-17 16:39:16 (11 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2014-03-17 13:04:07, wiciazkruzewnik napisał(a):
Bylem u kolegi, nowy dom, cacy fajnie. Poszedl Na chwile Na gore - myslalem, ze sklepienie leci mi Na czaszke. Po chwili slyszalem o czym calkiem cicho rozmawia z zona. Za chwile zszedl i sciszyl telewizor oraz poprosil, zebysmy poglosem dzielili opinie o ogladanym meczu Bo Na 2 pietrze spi jego brat z zona i rano wstaja. Na 2 pietrze!

Mieszkam właśnie w domu dwu pietrowym i przynajmniej w moim nawet jak ktoś pójdzie na 1 piętro to musi mówić dość głośno żebym cokolwiek usłyszała. To albo jakiś"namiot" jest nie dom albo masz bardzo wyostrzony słuch.
Kajro, wszędzie tam gdzie oglądałam domy a było ich dość sporo były już w montowane zmywarki. Nawet jak kuchnia nie była zbyt duża.
Jakość nowych domów jest wyłącznie zależna od jakości budownictwa. I to chyba nie tylko nowych ale wszystkich domów.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

dzieckowemgle

Post #7 Ocena: 0

2014-03-17 16:51:00 (11 lat temu)

dzieckowemgle

Mężczyzna

Z nami od: 15-05-2008

Bezsensowne porównywanie nowy vs stary dom. Jak już porównywać to dwa konkretne domy. Widziałem nowe beznadziejne domy jak i super wypasione, to samo ze starymi.
Za nowymi przemawia lepszy program wspomagając zakup dla tych z 5% depozytu.

Do góry stronyOffline

kardam

Post #8 Ocena: 0

2014-03-17 16:58:57 (11 lat temu)

kardam

Kobieta

Z nami od: 04-07-2013

Cytat:

2014-03-17 12:05:06, 12miko12 napisał(a):
O nowych domach to można godzinami ...

Znajomym odpadły całe schody od ściany, innym dach się sypie, już naprawiany na gwarancji, innym coś z kuchnią (szafki), piecem gazowym aaaaaa ;-)

A moim znajomym, którzy kupili stary dom:

Jednym z dnia na dzień w nocy sufit w kuchni odpadł (dom kupiony świeżo po remoncie)
Drugim po roku zepsuł się w środku zimy piec, nowy kosztował ponad 2tys, bo stary (a wcale bardzo stary nie był) nie nadawał się do naprawy
Trzeci wprowadzili się do domu i nie znam szczegółów, ale po pierwszej zimie byli zmuszeni zrobić nowe rurki i kaloryfery.
Każdy narzeka na koszty ogrzewania, bo stare domy mają w większości EPC na poziomie D, a nowe na poziomie B.

Do góry stronyOffline

artur1222

Post #9 Ocena: 0

2014-03-17 17:02:50 (11 lat temu)

artur1222

Z nami od: 07-08-2007

Mieszkam w Luton i nie wydaje mi sie zeby roznica miedzy nowym a starym o podobnej powierzchni domu wynosila 20-30tys!!!

Do góry stronyOffline

crockett

Post #10 Ocena: 0

2014-03-17 17:22:29 (11 lat temu)

crockett

Mężczyzna

Z nami od: 13-02-2014

mam zmiar w tym roku kupić nowo wybudowany dom od firmy budowlanej
http://www.keepmoat.com/
dają 10 lat gwarancji na swoje "produkty" :)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,