|
---|---|
OliviaCam | Post #1 Ocena: 0 2015-02-07 23:10:43 (10 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2015 Skąd: Cambridge |
Witam jestemw dla mnie ciezkiej sytuacji i na orawde nie wiem co mam zrobic ani z kim porozmawiac,poradzic sie.
na samej wysspie jestem od ponad 3 lat wczesniej 6 spedzilam na jersey tam tez poznalam mojego prtera -anglika i dla niego sie tu przeprowadzilam mimo ze moje zycie na jersey bylo idealne. teraz mamy 2 coreczki male ( 20mc i 3 latka) a miedzy nami jest bardzo zle . jego rodzina nie akceptowala mnie od poczatku nie mam tu bliskich przyjaciol i polakow on pracuje na wyjazdach i jest tylko na weekend . zaczyna mi wiliczac wszystko ,zle odnoscic sie do mnie i nawet troche do dzieci ( ale je kocha to wiem ) ja zaczynam powoli rozkrecac swoj business ale nie mam jeszcze normalnych dochodow- calymi dniami siedze sama z dziecmi jak w klatce nawet na swieta od 3 lat nie pojechalismy do mojej rodziny. nie chce zalozyc wspolnego konta itd itd. mysle ze to juz jest blizej konca niz poczatku. mamy dom swoj .co ja mam zrobic gdzie ja nie mam nic tak na prawde .jak mam sie z nim rozstac jak nie mam gdzie pojsc ani pieniedzy odlozonych. boje sie ze jego matka bedzie chciala mi zabrac moje dzieci jesli dojdzie do rozstania ona ma pieniadze a moj parter to jej ukochany syn i jedyne wnuki a mnie nie lubi. chce odejsc i nie wiem jak to bedzie z podzialem majatkowym i z dziecmi. czy mial ktos taka sytuacje ? bardzo prosze o porady |
ynop79 | Post #2 Ocena: 0 2015-02-08 07:26:44 (10 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2013 Skąd: DOVER |
pamiętaj że coreczki potrzebują taty tak samo jak mamy.
są poradnie ktore pomagają w takich przypadkach rozmowa / dialog jest podstawą przypomnij sobie jak to bylo na poczatku i co sprawiło ze sie popsuło w związku po ewentualnym rozwodzie chcesz zostać w UK ? |
predatorstopa | Post #3 Ocena: 0 2015-02-08 07:31:55 (10 lat temu) |
Z nami od: 05-03-2013 Skąd: leicester |
Witam moze przeczekaj jeszcze troche az twoja firma sie rozwinie i bedziesz miala wiecej pieniedzy bo rozumiem ze jak narazie to nie masz nawet na wynajecie mieszkania piszesz ze jego nie ma wraca na weekendy zaraz 3 latka bedzie chodzila do przedszkola bedziesz miala wiecej czasu
![]() ![]() |
Turefu | Post #4 Ocena: 0 2015-02-08 08:55:18 (10 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Dlaczego Tesciowa mialaby zabrac dzieci? Nie ma do nich zadnych praw. Mozesz miec Prawo do czesci domu, ale powinnas tu zasiegnac profesjonalnej porady prawnej.
Czy jest mozliwe, ze po prostu oddaliliscie sie od siebie, bo taka jest sytuacja? On ciagle w rozjazdach, Ty w domu z dwojgiem malych dzieci. Moze sprobowac znalezc czas dla siebie? |
OliviaCam | Post #5 Ocena: 0 2015-02-08 09:06:43 (10 lat temu) |
A gdzie mam SIE poradzic ?
Jestem Bardzo Dobra mama ja I DZIECI robimy wszystko razem ![]() |
|
|
OliviaCam | Post #6 Ocena: 0 2015-02-08 09:08:47 (10 lat temu) |
Nie chce zostac w UK ale Bede do tego zmuszona Bo wedlug prawa dzieci nie moga byc dalej niz 100mil od ojca .... Wiesz Moze CZY Jak zrobie I'm teZ polskie obywatelstwo to Moze do POLSKI Bede mogla ?
|
OliviaCam | Post #7 Ocena: 0 2015-02-08 09:13:39 (10 lat temu) |
No nie mam /: do pracy sie nie oplaca isc Bo opiekunka NA 2x dzieci to 10£ na godZine a znalezc prace ZA wiecej bedzie ciezko plus podatek Dojazdy ... Dlatego do pracy nie chodze . A teraz on Ma wszystko a ja nic 😞 wszystkie pieniadze zawsze szly w temont domu I dzieci . Ale wszystko jest na jego imie . BARDZO sie boje ze Bedzie mu ciezko poradzic sobie - ja jestem sama ( moja rodzina w Polsce jest mala I nie mam kontaktow - bylam wychowankiem domu dziecka I nie mam doslownie nikogo do pomocy I NIC . Boje sie
|
Turefu | Post #8 Ocena: 0 2015-02-08 09:24:54 (10 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Czy mozesz podac Prawo zabraniajace rodzicowi z dziecmi nieprzenoszenie sie Dalej niz 100 mil? O niczym takim nie slyszalam. Na tyle co wiem, rodzic z opieka moze sie przeniesc, gdzie chce, o ile to jest UK. Inna rzecz, ze dzieci potrzebuja ojca I powinno sie takich okolicznosci unikac.
Umow sie na wizyte u prawnika, najlepiej specjalizujacego sie w prawie rodzinnym. Czasem oferuja oni darmowe pol godziny porady. Troche to dziwne, ze zarzucasz partnerowi, ze nie chce otworzyc wspolnego konta, a sama zamierzasz otworzyc wlasne, o ktorym on nie bedzie wiedzial. Rozumiem , ze trzeba sie przygotowac na czarna godzine, ale zabrzmialo to dziwnie. |
kik1976 | Post #9 Ocena: 0 2015-02-08 10:16:18 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
mozesz zalozycz calkiem legalnie swoje konto i nic twojemu partnerowi do tego.... nawet w banku moga cie zapytac ile pieniedzy daje dla ciebie , tzn na twoje wydatki i mozesz jej sobei odkladac. dokladnie ,to wyglada, jakby tobei placil. i nei ma to nic wspolnego z dziwnymi rzeczami, widocznie cos takiego tutaj maja - przerobione na wlasnej skorze.
nastepen, zamiast siedziec w domu wyjdz do ludzi, jej mase roznych spotkan dla mam czy rodzicow, kluby itp... niedlugo zacznie sie przedszkole 15 h dla starszego , to codziennie bedziesz widziala inne mamuski, sa spotkania rodzicow w szkolach. poprostu wyjdz z domu, zamiast sie w nim kisic, jesli masz samochod, mozesz jezdzic gdziekolwiek. nie ma roznicy czy facet to polak, anglik , niemiec czy ufoludek. badz bardziej neizalezna. male dzieci, to nei kula u nogi, ze nie mozna ruszyc sie z domu. ja mam troje i chyba jestem najbardziej mobilna z moich znajomych, czy to samochodem, busem czy z buta. jest mase malzenstw, ze maz jest tylko na weekendy.... ja anglika nei mam, ale tez widuje mojego zadko, ale nie wyobrazam sobie, zebym miala siedziec w domu, ganiam wszedzie gdzie mam ochote. tylko buty czesto kupuje, bo podeszwa sie sciera. zmien podejscie i zoabczysz za pare m-cy. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
OliviaCam | Post #10 Ocena: 0 2015-02-08 10:46:34 (10 lat temu) |
ja brin Boze Nie chce dzieci zabierac od niego ze nie bedzie mogl ich widywac bron Boze to nie o to chodZi . Moja znajoma Wlasnie sie rozwodzi I rawo jest ze dziecko nie Moze byc dalej niz 100 mil jesli ojciec nie jest pozbawiony praw odnosnie decydowaniu o DZIECku ( leczenie edukacja miejsce zamieszkania ) oczywiscie ze to normalne ze mu zarzucam nie posiadanie wspolne go konta Bo to o czym swiadczy skoro to Dla niego taki problem a ja przez 3 Lata do pracy nie moglam wrocic I nie mam swojego konta w UK . Normalne tez jest skoro wylicza mu na jedzenie tygodniowe I nie mam ani grosza na czarna godZine to chce choc troche podbierac I odkladac by miec no na depozyt donmu itd ) on nie bedzie mu dawal wiecej niz musi prawnie na dzieci . Jeszcze na poczatku Kiedy mialam swoje oszczedzam I Okolo 7tys to nigdy nie placil swoja karta dopoki Moje pieniadze sie skonczyly .
|