MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2016-04-19 12:10:05 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-04-19 11:07:57, kolezanka_szkla napisał(a):
Niestety ma. Do dobrej szkoly brudasy nie chodza, a przynajmniej jest ich mniej.

Ojj żebyś ty widziała jak niektórzy bogaci żyją w jakim syfie....
Zgadza się że higiena ma duże znaczenie, ale to paskudnie można złapać wszędzie, metro, autobus, sklep.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

gosian

Post #2 Ocena: 0

2016-04-19 12:10:13 (9 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2016-04-19 10:28:18, eltax1978 napisał(a):
Cytat:

2016-04-18 21:26:47, gosian napisał(a):
Cytat:

2016-04-18 21:11:31, marcin_ka napisał(a):
Witam. Szykujemy nasze dziecko do przedszkola. Czy są jakieś preparaty,środki ktore chronią dziecko przed wszami?

...to do jakiego przedszkola posylacie dziecko? :-o nie w każdym są zawszone dzieci. ..Moje nigdy nie przyniosły, ale może dlatego że starałam się wybrac dobre przedszkole a później dobrą szkołę. :-8

A co niby ma dobre przeszkole a pozniej dobra szkola do wszy ?
Mysle ze ofstead zadnych notes nie daje pod tym katem

Myślę że ma. Córka chodziła rok do przedszkola i 4 lata do bardzo dobrej szkoły. Nigdy nie było informacji ze szkoły że są wszy. Przeprowadziliśmy się do innego miasta i szkoła mimo że jest b.dobra to niestety zdarza się dostać od szkoły sms czy list żeby zobaczyć dzieciom głowy bo mają raport o wszach. ...Znajoma z kolei z lenistwa prowadzi swoje dzieci do najgorszej szkoły w mieście, gdzie co 3 mamuśka przyprowadza dzieci w pidzamie....a potem płacze że nie ma miesiąca żeby któreś dziecko nie miało wszow.... Oczywiście zdarza się w prywatnej szkole tak jak pisał Krak, nawet na placu zabaw dziecko może dostać itd ale ja nadal twierdzę, że dobra szkoła/przedszkole mniejsza szansa na wszy. Bo nawet jak dziecko jakieś ma, to mamie się chce odrazu zareagować i wytepic dziecku te wszy, zgłosić do szkoły i w ten sposób minimalizuje się że inne dzieci dostaną.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Magducha31

Post #3 Ocena: 0

2016-04-19 12:16:00 (9 lat temu)

Magducha31

Kobieta

Z nami od: 05-12-2011

To opowiem wam jak u nas bylo. Moja mala chodzila do prywatnego przedszkola i jak byla w najstarszej grupie zlapala wszy. Bylo lato i ona sie dosc czesto drapala po glowie,ale ja na to nie zwrocilam uwagi, bo zawsze sie mocno pocila I wtedy ja glowa swedziala wiec zalozylam z gory ze tak jest I po prostu jej mylam, wlosy co kilka dni.
Tak wiec minal chyba dobrze ponad tydzien jak przy czesaniu zauwazylam wszy I dopiero jak zastosowalam na nie jakis specyfik to wyczesalam cala gromadke. Tak wlasnie bylo I glupio mi z tym ze sie wczesniej nie zorientowalam.
Dalam znac w przedszkolu I wywiesili kartke ze wszy sie pojawily, mimo ze do tej pory nigdy takiej nie bylo a zawsze dawali rodzicom znac o chorobach, infekcjach itp. Od tego czasu kilkakrotnie pojawialy sie informacje,wiec zakladam ze wiecej rodzicow mialo ten problem a co najwazniejsze zglaszalo w przedszkolu I wtedy juz zawsze sprawdzalam malej glowe, do tego nie pozwolilam jej zakladac kapeluszy 'przedszkolnych' bo mysle ze tak sie one roznosily miedzy dziecmi. Od tego czasu corka miala jeszcze raz nieproszonych gosci w zerowce, tyle ze teraz ja jestem bardziej wyczulona na wszelkie oznaki ich bytowania na glowie dziecka :)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2016-04-19 14:05:28 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2016-04-26 21:11:09 (9 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja tez polecam ten olejek z drzewka herbacianego, od kilku lat, odpukac dziewczyny zadnych sublokatorow nie przyniosly, ale byl taki czas ze u jednej z corek w klasie musial byl ktos kogo odzic mial w nosie higiene i corka moja non stop przynosila , co wytepilam za dwa dni znowu powtorka, nie pomoglo zglaszanie w szkole ani zadne odstraszacze, doszlo do tego ze corka miala glowe sprawdzana juz w progu domu zaraz po powrocie - kupilam taki elektryczny grzebien specialne i jak tylko zapiszczal to odrazu glowa do smarowania odwszawiaczem - pomogla zmiana szkoly choc poprzednia nie byla taka najgorsza
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

GiantGoram

Post #6 Ocena: 0

2016-04-27 07:30:38 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Dzieciaki nigdy nie przyniosly ale dostalam 3-4 razy w przeciagu ostatnich 6 lat list o pojawieniu sie wszy w szkole.
Kupilam spray zapobiegajacy I sprawdzalam glowy.

Co do szkol to bardziej chodzi o odpowiedzialnosc rodzicow niz poziom szkoly. Wszy dzieci zlapia,niewazne z jakiej rodzina pochodza-dzieci przebywaja w tych samych miejscach.
Moja dwojka chodzi do jednej z najlepsxych szkol w miescie I jak mowilam,mialam chyba ze 4 listy o wszach. A przeciez dzieci pochodza z roznych rodzin bo to council przydziela miejsca wedlug kryteriow. Nigdzie Nie ma napisane ze dziecko jest z sytuowanej/dobrej rodziny-tylko adres.
W szkole sa wiec dzieci z roznych rodzin, o roznych mozliwosciach przyswajania wiedzy.
Syn za to chodzi do pobliskiego przedszkola przy szkole ktora dopiero sie podnosi z dolu listy ofstedu I jeden list tylko dostalam,zaraz na poczatku.
Raczej chodzi o odpowiedzialnosc rodzicow,to jak zajmuja sie dziecmi. Taka rodzina z osiedla councilowskiego moze nie ma mozliwosci finansowych ale zajmie sie dzieckiem lepiej niz ta z 3samochodami I wakacjami za granica co 3 miesiace. Nie mowie ze kaxda bo widac czesto jak rodzice odnosza sie do dzieci przed szkola. Chodzilo mi bardziej o niegeneralizowanie ze dobra szkola to brak wszy.

[ Ostatnio edytowany przez: GiantGoram 27-04-2016 07:37 ]

Do góry stronyOffline

AliceFromThePal

Post #7 Ocena: 0

2016-05-12 22:30:57 (9 lat temu)

AliceFromThePalace

Kobieta

Z nami od: 06-05-2016

Przeciez to czy dziecko przyniesie wszy nie zalezy od wyboru szkoly ... Moja corka zlapala wszy i w Polsce i tutaj...Najbardziej smieszy mnie to, kiedy ludzie traktuja wszawice jak jakis wstyd i tabu...to calkiem normalne wsrod dzieci, a i nie tylko...bo wszami zarazic mozna sie w wielu miejscach..dzieci sa po prostu na to bardziej podatne, bo spedzaja codziennie wiele godzin razem, przytulaja sie, wymieniaja gumkami do wlosow itp itd
Nawet zadbane dziecko moze zarazic sie wszawica..prawidlowa higiena zmniejsza ryzyko zarazenia, ale nie eliminuje go..

Ja radzilabym po prostu przegladac dziecku glowe raz na jakis czas, nie bagatelizowac ewentualnego drapania sie, pilnowac higieny, jesli wlosy sa dlugie to je spinac i najwazniejsze: nie popadac w paranoje....bo nawet jesli wszy pojawia sie na glowie waszych dzieci to jeszcze nie jest koniec swiata ;)

Do góry stronyOffline

Miratpl

Post #8 Ocena: 0

2016-06-01 10:57:45 (9 lat temu)

Miratpl

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2016

A może tak ściąć włosy

Do góry stronyOffline

Strona WWW