|
|
---|---|
gregory61 | Post #1 Ocena: 0 2018-02-24 09:45:28 (7 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-01-2008 Skąd: Londyn |
Mieszkam od wielu lat pod tym samym adresem,wynajmuje duży flat,obok mnie mieszkają inni lokatorzy w sumie 3 rodziny.Od jakiegoś czasu zapchane jest szambo i woda ze ścieków stoi na podwórzu,dzwonie do Landlorda i naświetlam sprawę,dostaje od niego odpowiedź,że to nie jego problem lecz lokatorów i do nich należy czyszczenie szamba.Nadmieniam że właścicielem jest Hindus,który ma totalnie wszystko w d...e.Dajcie jakąś mądrą radę co z tym faktem zrobić,myślałem o tym żeby zlecić przeczyszczenie firmie a koszty odliczyć od czynszu.
|
radzik77 | Post #2 Ocena: 0 2018-02-24 10:01:48 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Zadzwonic do dostawcy wody. Powinni udrożnić odpływ bezpłatnie, jesli zablokowana jest rura poza budynkiem.
Od czynszu nic nie odejmuj bo bedziesz miał problemy. Żaden sąd Ci nie przyzna racji. [ Ostatnio edytowany przez: radzik77 24-02-2018 10:07 ] |
fugazi | Post #3 Ocena: 0 2018-02-24 10:49:00 (7 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
W centrum , na zakonczenie kazdego duzego projektu , zlecamy cisnieniowe czyszczenie manhola i rur firmie Dyno Rod ( takie jaskrawo-czerwone vany , jezdzi ich mnostwo po Londku.) Jak maja dobry dojazd do tego miejsca/kanalu to zrobia to w pare minut, nawet jak blokada powstala z odpadow budowlanych (zlewki plastra ,szpachli , gipsu itp)Koszt okolo £150. Bardziej miekkie ![]() ![]() ![]() W mojej dzielnicy kanaly na zewnatrz sa wlasnoscia Thames Water. Czyszcza bezplatnie. Portugalscy sasiedzi pare domow w dol , testuja ich systematycznie , zapychajac raz do roku kanaly odpadami winogron z produkcji wina. |
|