|
---|---|
Aldi23 | Post #1 Ocena: 0 2007-02-10 16:39 (18 lat temu) |
Z nami od: 17-01-2007 |
Cześć wszystkim razem z mężem staramy się o mieszkanie ,ale nie wiem kiedy dostaniemy przydział i jak długo będzie to trwało .Słyszałam także o czymś takim jak housing association [spółdzielnia mieszkaniowa] podobno tam tez można starać się o takie mieszkanie .Kłopot w tym ze nie wiem gdzie się udać i jak się starać o takie mieszkanie.Jeśli ktos coś wie na ten temat byłabym wdzięczna za jaką kolwiek odpowiedz.Pozdrawiam wszystkich .
Slusarczyk
|
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2007-02-10 16:53 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
musisz popatrzec moze w ksiazce telefonicznej, bo w roznych regionach maja rozne nazwy, ale podania i cala reszta opdobnie przebiega jak w councilu i tez sie czeka.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Post #3 Ocena: 0 2007-02-10 17:34 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
JustiS | Post #4 Ocena: 0 2007-02-10 20:30 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2006 |
Napisz gdzie mieszkacie, to spróbuję Ci poszukać.
U nas są stowarzyszenia, do których składasz wniosek o mieszkanie samodzielnie. Nazwy są podane na stronie councilu. I tam też są pokazane mieszkania przez nie oferowane. A tak swoją drogą to na jakim etapie jesteście? Ja od spotkania czekałam na przydział jakies 3 tygodnie. Teraz poczekam sobie na mieszkanie, bo nie jest gotowe - nie wiem ile, ale dłużej niż miesiąc raczej nie będzie to trwało. Nie miałam pierszeństwa w kolejce oczekujących. Ale u nas jest dużo takich mieszkań. |
Rrrr | Post #5 Ocena: 0 2007-02-11 01:45 (18 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat: 10-02-2007, Anonim wrote: Housing association lub MHS homes i rozne inne podchodzi pod council.Sam council nie ma wystarczajacej ilosci mieszkan/domow wiec ma takie jakby spoldzielnie pod nich podlegane.Nie mozesz jednak skladac papierow indiwidualnie do nich.Wszystko musi sie odbyc ta sama droga co przez Council no nie do konca... HA to jest HA, a council to council. HAs nie podlegaja pod zaden council i sa w 100% niezalezne. zdarza sie ze council ma z nimi umowe na udostepnienie pewnej ilosci domow, ktore potem sa oferowane najbardziej potrzebujacym - ale czynsz jest ustalany wtedy i pobierany przez HA (i jest zawsze wyzszy od councilowskiego), wtedy papiery sie sklada w councilu. sa rozne rodzaje HA, niektore sa otwarte dla wszyskich chetnych (tez sie czeka), inne tylko dla osob starszych, czy niepelnosprawnych, jeszcze inne ograniczaja dostep na jakichs specyficznych zasadach. kazda HA jest inna - papiery mozna oczywiscie skladac tez bezposrednio do nich, pod warunkiem ze nie istnieja opisane wczesniej ograniczenia. przyklad HA: Cytat: Want to rent a home?
We have agreements with local councils to allocate a certain percentage of our empty homes to people from their waiting lists. So it is a good idea to be registered on your council waiting list as well as approaching us directly as you might find a home more quickly. The rest of our empty homes are let to people on our own waiting list. Our Selection and Allocation policy explains how this works. To apply for a home please complete our application form. If you need help in completing the form please contact us and we will be happy to assist. Open market renting A small number of our homes are let without restrictions and you do not need to be on a waiting list. These schemes are let on assured shorthold tenancies. At present we have homes in Woodlands Park, Great Dunmow, Rendlesham, Suffolk and Waltham Park, Epping Forest rented in this way. http://www.estuary.co.uk/pages/apply.asp |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2007-02-11 08:50 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Aldi23 | Post #7 Ocena: 0 2007-02-16 21:17 (18 lat temu) |
Cześc wam wszystkim i z gory dziękuje za wasze odpowiedzi .Choć przyznam się ze nie wiem o co chodzi w tym liście .Mój angielski jest bardzo słaby wyglada to tak "Kali jeść Kali pić "o pisowni już nie wspomnę . A mieszkam w Watfort , może ktos coś wie gdzie znajduje się w tym rejonie HA to będę wdzięczna za odpowiedz .POzdrawiam idziękuje za wasze odpowiedzi.
Slusarczyk
|
Aldi23 | Post #8 Ocena: 0 2007-02-16 21:33 (18 lat temu) |
A jeszcze jedno miałam odpowiedzieć JustiS wniosek złożyłamna 2 stycznia tego roku otrzymaliśmy z consilu punkty jest ich 280 . Na liscie oczekujących jestęsmy ale dowiedzielismy się że najnizsza nasza. pozycja to 133 numer a tak to 150 ,170.160 ,200 zależy jaka dzielnica i dlatego nie nastawiam się że szybko dostaniemy to mieszkanie ,ale nadzieje mam . Po zatym do połowy lipca moge czekać potem kończy nam się umowa i będziemy musieli znów coś wynająć a wiadomo jak wygląda ty z mieszkaniami z agencji .Jest ich dużo ale ceny to nieraz kosmiczne.Pozdrawiam was jeszcze raz i do usłyszenia znów.
Slusarczyk
|
Post #9 Ocena: 0 2007-02-25 21:43 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
SINIA | Post #10 Ocena: 0 2007-02-28 15:54 (18 lat temu) |
Z nami od: 28-02-2007 |
MY całkiem nie dawno złożylismy aplikacje o mieszkanie jestem w ciąży i mam nadzieje że dostaniemy jak najszybciej bo 22.04 konczy nam się umowa.Mieszkamy w Coventry jest to małe miasto,a więc może się uda. Tak na pocieszenie napisze: znajomi dostali mieszkanie:living room, 2 bedroom mieszkanie jest 2-poziomowe. Zrobili remont i są SZczęśliwi.Nie maja dzieci. Po miesiącu od złożenia aplikacji. Trzeba mieć szczęście!
![]() |