MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co dzis na obiad?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 784 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 783 | 784 | 785 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

Str 784 z 912

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SweetLiar

Post #1 Ocena: 0

2020-04-11 22:06:10 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

Pychotka... kiedyś jadłam podobne, tylko raczej że słodkiej kapusty
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2020-04-11 22:09:24 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Ja z kapusty kiszonej robie pierwszy raz w zyciu. Przypadkiem kupiłam w polskim sklepie słoik z kiszonymi liścmi. Jutro będe próbować.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2020-04-12 20:37:21 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Efekt końcowy: gołąbki z kiszonej kapusty

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

berenika

Post #4 Ocena: 0

2020-04-12 20:54:01 (5 lat temu)

berenika

Posty: 2392

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Skąd: EM

Ciekawa bylam co zrobisz z tej kapusty..u mnie w domu robilo sie na Wigilie cos a la golabki z kiszonej kapusty z nadzieniem z kaszy gryczanej, grzybow i kapusty polewane olejem rzepakowym z pierwszego tloczenia a nazywalo sie to pyzy. Spotkalam sie tez z nazwa pyzy szczebrzeskie
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2020-04-12 21:01:12 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-12 20:54:01, berenika napisał(a):
Ciekawa bylam co zrobisz z tej kapusty..u mnie w domu robilo sie na Wigilie cos a la golabki z kiszonej kapusty z nadzieniem z kaszy gryczanej, grzybow i kapusty polewane olejem rzepakowym z pierwszego tloczenia a nazywalo sie to pyzy. Spotkalam sie tez z nazwa pyzy szczebrzeskie


Tak nadziewane zrobię nastepnym razem. Zaciekawiłaś mnie. Pierwszy raz o takim daniu słyszę. Robiłam już rózne kombinacje jesli chodzi o gołąbki. Często nadziewam kasza gryczana, ale w takim połączeniu jak kasza, grzyby i kapusta jednocześnie, to jeszcze nie. Szukałam jakiegos info na ich temat, ale cięzko mi się dokopać
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

berenika

Post #6 Ocena: 0

2020-04-12 21:12:28 (5 lat temu)

berenika

Posty: 2392

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

Skąd: EM

To taki przepis domowy(raczej regionalny)ktory pamietam..raz dawno temu widzialam w Masterchef ze dziewczyna sie na to porwala ale robila z kapusty wloskiej i pewnie dlatego odpadla😜 tam tez padla nazwa pyzy szczebrzeskie
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2020-04-12 21:21:23 (5 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: n/a

Konto usunięte

No właśnie tylko taką informację znalazłam o tej babcie z master chef.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2020-04-13 10:50:23 (5 lat temu)

Adacymru

Posty: n/a

Konto usunięte

U nas nikt, z nas dwoje:-], nie przepada za baraniną ani jagnięciną, więc wczoraj było na obiad zapiekane w cieście mięso wołowe, jak na gulasz, pod warstwą szpinaku z jajem i startym serami (peccorino, gruyere, i feta). Nawet mój mąż, który za szpinakowymi wynalazkami nie przepada, zjadł człowieka porcję. Ciasto było z rolki, gotowe puff pastry że sklepu, które kiedyś wrzuciłam do zamrażarki i sobie o nim przypomniałam. Zielone i nabiał jako symbol świat, ale że proste danie to napewno jeszcze zrobię z innym farszem.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2020-04-13 15:04:06 (5 lat temu)

Wielim

Posty: 7578

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Skąd: Londyn

Flaki wołowe po zamojsku ze słoika . Niestety żona nie umie zrobić prawdziwych flaków chociaż próbowała to smakowało to jak zupa z kurczaka , niestety do flaków trzeba mieć też dar ... Jej matka też próbowała , wyszło jeszcze gorzej ... Ehhh nie ma to jak flaczki mojej mamy czy cioci niestety już mi ich nie ugotują , ja też nie umiem , zostaje słoik mojej ukochanej zupy , często jak w Polsce jestem to idę do restauracji na flaki , czasem lepsze czasem gorsze różnie można trafić

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2020-04-13 19:00:48 (5 lat temu)

SweetLiar

Posty: 10992

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Skąd: Lądek - Zdrój

U mnie dzisiaj zupa ogórkowa z ryżem, ostatnio mam melodie na kwaśne *THUMBS UP*
Dla reszty fasolka po bretońsku. Zawsze mam problem z wyjaśnieniem pochodzenia tego dania...

Wielim takie próbowałeś? Są w polskich sklepach, wystarczy rozmrozić i zagotować, nie trzeba już niczym przyprawiać. Palce lizać

Obrazek
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 784 z 912 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 783 | 784 | 785 ... 910 | 911 | 912 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,