MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kurier - samozatrudnienie - jak, gdzie?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Myajaaa

Post #1 Ocena: 0

2012-01-04 21:06:11 (13 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

Z nami od: 13-01-2011

czy ktoś z obecnych pracuje lub ma kogokolwiek znajomego kto pracuje -jako kurier na samozatrudnieniu?
-w jakich firmach pracujecie?
-jak wyglada taka praca?
-jak wygladaja zarobki - tzn czy mozna sie z tego 'fachu' utrzymac?
-jak znalesc taka prace?

bd wdzieczna za absolutnie każda podpowiedź!:)
...Podobno, nie ma rzeczy nie możliwych - są tylko te mniej i bardziej trudne... - czas pokaże;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Ronincheltenham

Post #2 Ocena: 0

2012-01-04 21:38:54 (13 lat temu)

Ronincheltenham

Mężczyzna

Z nami od: 21-08-2006

Z tego co orientuję się to jesteś kobietą czy szukasz zatrudnienia dla faceta?
Ja pracowalem w DPD w Gloucester ale byłem na etacie. Etat i SE ma swoje dobre i złe strony, tak ogólnie uważam że to nie jest praca dla kobiet chociaż w firmie pracowalo kilka dziewczyn.
Na SE żeby zarobić tak przyzwoicie bardzo musisz zrzucić dziennie ponad sto adresów. Poniżej nie ma sensu bo opłaty pokryją koszty tylko i dużo pracy a marny zarobek. Nie każda firma akceptuje własne auto więc w skład opłat wchodzi wynajecie vana z firmy, franczyza, paliwo. Koszt franczyzy dość spory i opłata startowa też spora, kiedyś w DPD bylo to około 2000 f. Do tego czyste brytyjskie prawko i prześwietlenie w Scotland Yardzie dopiero po tym jak uzyskasz od nich czyste papiery mozesz jeździć. Bez tych wszystkich dupereli możesz sie zatrudnić u kogoś kto jeździ już jako SE dla firmy kurierskiej ale zarobek mniejszy.
Praca dla dobrze orientujących się w terenie lokalnym, sama jazda na gps odpada. Trzeba umieć pakować paczki i odpowiednio w aucie je ukladać żeby nie tracić czasu na ich szukanie. Bo czas to jest to czego kurier ma najmniej. Do tego dochodzą przesyłki oznaczone dowozem na konkretną godzinę to znaczy dostarczoną max. do danej godziny czasami pokrywa się to z obszarem który wg rozpiski jest na koncu. Ogólnie spory stres ale jak się wciągnie to idzie gładko, język angielski w stopniu ponad średnim.
Pracy szukać w google pod hasłem multi drop van driver.
Jeśli masz jakieś pytania to pisz, odpowiem na tyle na ile sęga moja wiedza.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Myajaaa

Post #3 Ocena: 0

2012-01-04 22:10:01 (13 lat temu)

Myajaaa

Kobieta

Z nami od: 13-01-2011

Ronincheltenham - dzieki wieeelkie za odpowiedz!:):):)

oczywiscie pytam o prace dla meza nie dla mnie:) szukamy czegos w okolicach peterborough i w polnoc uk :)
...Podobno, nie ma rzeczy nie możliwych - są tylko te mniej i bardziej trudne... - czas pokaże;)

Do góry stronyOffline

Lunatika

Post #4 Ocena: 0

2012-03-23 11:15:10 (13 lat temu)

Lunatika

Kobieta

Z nami od: 23-03-2012

Spróbuj skontaktować się z http://www.kuriernawyspy.pl/

---------
mój kurier dobrych wiadomości

[ Ostatnio edytowany przez: Lunatika 23-03-2012 11:18 ]

Do góry stronyOffline

Pesz88

Post #5 Ocena: 0

2014-06-26 12:53:10 (11 lat temu)

Pesz88

Mężczyzna

Z nami od: 26-06-2014

Ja mam pytanie, bo otrzymałem ofertę pracy jako pracownik podwykonawcy (60f dziennie przez 8 tygodni, potem 115f na dzień przy 80 doręczeniach). W Styczniu będę miał możliwość przejścia na franczyznę z wynajmem auta od DPD. Jak to się ma do moich obecnych warunków? Zarobię mniej czy więcej? Znam realia, pracowałem w DPD w Polsce przez 5 lat i tutaj zapewne jest podobnie jeśli chodzi o koszty napraw, płacenie za paliwo - wszystko ze swojej kasy. Chodzi mi o wypowiedź osoby, która pracowała i może mi powiedzieć prosto z mostu - zarobisz więcej niz 115f dziennie lub nie. Pozdrawiam, Piotrek.

[ Ostatnio edytowany przez: Pesz88 26-06-2014 12:53 ]

Do góry stronyOffline

senne_oczy

Post #6 Ocena: 0

2015-01-06 17:42:29 (10 lat temu)

senne_oczy

Kobieta

Z nami od: 17-01-2009

Witam Ronincheltenham
Maz wlasnie przepracowal dla DPD 8 tyg przez agencje ( stawka godzinowa)I dzisiaj ogloszono mu ze dostanie kontrakt od przyszlego tygodnia na tych samych zasadach (bez franchyzy, bezposrednio dla DPD na ich stalym kontrakcie godzinowym)
Nie wiemy tylko, czy stawka godzinowa placona przez agencje 8.00 moze wzrosnac po podpisaniu kontraktu, poniewaz nic o tym nie wspominali na rozmowie.Dziekuje

Do góry stronyOffline

zagan13

Post #7 Ocena: 0

2015-01-06 19:27:11 (10 lat temu)

zagan13

Mężczyzna

Z nami od: 06-01-2015

Bardzo proszę o kontakt agencji w której pracował pani mąż. Mam do pani ogromną prośbę. Czy mogła by mi pani podać numer telefonu oraz dane agencji w której pracował pani mąż. Ponieważ szukam pracy jako kurier. Byłby bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,