Teraz to i ja troche przewertowałem info i chyba troche wprowadziłem w błąd. CPC Initial ma jednak troche wiecej zaliczeń. Praktycznie każdy moduł kończy sie egzaminem. Czy mozna zdawać bez robienia kursu? Tego nie nie wiem, nie chce znowu palnąć. Moze koledzy, którzy przebrnęli procedurę cos napiszą?
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi to sprawy maja sie troche inaczej. Jesli posiadasz dokument wydany w Polsce to mozesz Kwalifikacje Wstępna odbyć w PL, gdzie tez trzeba zdawac egzaminy. Następnie wymieniasz prawo jazdy w PL i odbierasz nowe z kodem 95, potwierdzającym posiadanie uprawnień do wykonywania zawodu. W UK nie musisz juz wtedy nic robic. Jesli zechcesz to wymienisz prawko na UK a karta DQC zostanie wydana automatycznie.
Te dodatkowe 7h w UK o których wspomniałeś dotyczy posiadaczy prawa jazdy wydanego w UK, którzy chcą zrobic CPC poza granicami UK. I nie wiem jak to sie ma w przypadku CPC Initial.
Mysle, ze moj nr do niczego sie Tobie nie przyda. Nie jestem ekspertem w dziedzinie
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Inne pytania mozesz wrzucać tutaj to moze jeszcze ktos z tych informacji skorzysta
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 15-01-2015 08:34 ]