MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rezygnacja z pracy (agencja) a niewykorzystany holiday

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Spychu1993

Post #1 Ocena: 0

2013-12-24 06:14:27 (11 lat temu)

Spychu1993

Mężczyzna

Z nami od: 24-12-2013

Witam, tydzień temu podjąłem definitywną decyzję o opuszeczeniu Anglii na stałe. Wylatuję 15 stycznia. Chciałbym w tym tygodniu powiadomić pracodawcę, że rezygnuję. Pytanie czy agencja wypłaci mi niewykorzystany holiday? Pracuję od sierpnia aż do teraz, w sumie będzie jakieś 6 miesięcy. Z tego co wiem to przypada mi 7dni płatnego urlopu. Z początku nie chciałem wracać na stałe, tylko wziąłem sobie wcześniej urlop na 2 tygodnie od 15 stycznia, jednak nie zamierzam wracać. Czasami myślałem aby nic nie mówić i liczyć na szczęści "może wypłacą, a może nie". Ale to nie w moim stylu. Bardziej widziałbym sytuację, gdzie dziękuję za pracę i powiadamiam o rezygnacji. Więc czy jest szansa, że wypłacą mi te 7 dodatkowych dni oprócz zwykłej, tygodniówki? Rok urlopowy jest od kwietnia do kwietnia więc się jeszcze nie skończył.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2013-12-24 06:28:13 (11 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Sie czlek napracowal to I urlopu sie chce. Ciekawe kiedu budzet UK zacznie wyplacac jakies pozegnalne zasilki na otarcie lez....

Do góry stronyOnline

Spychu1993

Post #3 Ocena: 0

2013-12-24 06:53:31 (11 lat temu)

Spychu1993

Mężczyzna

Z nami od: 24-12-2013

Przepraszam, może nie zrozumiałem wypowiedzi andypole, ale chyba prawo uwzględnia taką wypłatę niewykorzystanego urlopu. Czy może robię sobie niepotrzebnie nadzieję? Tak czy siak, pójdę powiadomić o rezygnacji, jakoś głupio by mi było wylatywać bez słowa.

Do góry stronyOffline

PeterGriffin

Post #4 Ocena: 0

2013-12-24 07:37:02 (11 lat temu)

PeterGriffin

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2012

Jasne, że możesz wykorzystać teraz ten urlop. Skoro masz zamiar iść do agencji i powiadamiac ich o rezygnacji, popros od razu o wniosek urlopowy (holiday form) i zaznacz tam że chcesz wykorzystać cały niewykorzystany urlop. Jeśli to normalna agencja, to nie będzie żadnych problemów, i pieniądze do 2 tygodni będą na Twoim koncie. Pozdrawiam
Semper Invicta, Semper Heroica!

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,