MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Karta cscs po zmianach z kwietnia 2014

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 2 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

doni74

Post #1 Ocena: 0

2014-11-04 00:26:58 (10 lat temu)

doni74

Mężczyzna

Z nami od: 08-08-2014

co do drugiej części pytania to obawiam się , że kurs prowadzony jest tylko w języku angielskim.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greg1990

Post #2 Ocena: 0

2014-12-24 00:41:55 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Kurs jest w języku Polskim, kolega zdawał 2 lata temu. Jest też opcja wyboru lektora przy ustalaniu kursu więc tutaj jestem pewien.

Nie wiem nadal jak to jest z otrzymaniem tej karty. Robił ktoś ostatnimi czasy ?

Interesuje mnie zielona karta CSCS.
Dawniej żeby ją otrzymać wystarczyło zdać egzamin który kosztuje 17,5f , jeżeli się zdało to trzeba było zapłacić za wydanie karty.

Teraz, żeby otrzymać CSCS podstawową to trzeba zdawać dodatkowo QCF/SCQF Level 1 ? Przedmówca tak pisze ale nie wiem czy to prawda.

Jeśli to prawda to co daje zdanie egzaminu CSCS w CITB , skoro i tak nie otrzymam karty po zdaniu ?

Proszę o wyjaśnienie, ponieważ jestem już przygotowany na egzamin CSCS tylko nie wiem teraz czy jest sens... jeśli mam płacić później kilkaset funtów, żeby dostać kartę to podziękuje.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

gelo22

Post #3 Ocena: 0

2015-01-04 19:22:06 (10 lat temu)

gelo22

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2015

Witam, ja zdawałem egzamin ponad 2 lata temu, i pracowałem tylko z tym certyfikatem(karty nie wyrabiałem) ale bardzo krótki okres czasu, pozniej nie była mi potrzebna. Teraz mineło juz ponad 2 lata i karta mi przepadła, i musze zdawac jeszcze raz, moje pytanie czy ogólnie test sie zmienił, czy pytania sa takie same?. Kolego jezeli mogłbys mi wysłac testy z których sie przygotowywałes do egzaminu to bym był wdzieczny, pozdrawiam

Do góry stronyOffline

stxcstxc

Post #4 Ocena: 0

2015-02-01 10:33:17 (10 lat temu)

stxcstxc

Mężczyzna

Z nami od: 01-02-2015

Robiąc ostatnio kartę CSCS szukałem informacji , zawuazyłem że wszystko co jest w internecie jest błędne , bądz nieaktualne. Napisze wiec krok po kroku jak to wygląda .

Żeby otrzymać kartę konieczne jest zdanie dwóch testów .

Safe and heathly for operatives w instytucji CITB .
MOżemy zarezerwować sami przez telefon (bardzo prosto i sprawnie ) za 17,5 bądz też zapłacić 30 F pośrednikowi, nie widzę sensu robienia czegoś takiego jak placenie pośrednikowi ;)
Test składa sie z 45 pytan rozwiązujemy go na komputerze w centrum ctib. Centra znajdują sie w każdym większym mieście. Terminy sa w każdym tygodniu .
Materiały : nie warto szukać w internecie, w księgarni można kupić materiały za 20 funtów. dostaniemy książkę z teorią i cd z testem - dokładnie takim samym jak ten na egzaminie, jest ok 400 pytań - jeśli wykujemy na blachę będzie banalnie zdać .
Mamy tu możliwość wybrania polskiego lektora który będzie nam czytał pytania. wystarczy poprosić przez telefon .

Test drugi tzw. Level 1
W zasadzie jest to kurs i następnie firm , ale większość firm pomija kurs wysyłając materiały do nauki i zaprasza na test. Tu jest jedynie opcja Angielska, ale nie jest skomplikowana, podobnie jak w egzaminie ctib mamy ok 45 pytań i 1,5h na rozwiązanie.
W obu przypadkach jest pytanie i 4 możliwe odpowiedzi .
Materiały : firmy liczą sobie za materiały ok 30 f a jest to 3 strony a4 wiec jest to straszne przegięcie jeżeli ktoś chce proszę podać mejla to wyśle chętnie.

Kolejność kursów jest obojętna.

Koszty : 17,5 egzamin H&S w CiTB 60 - egzamin level 1 30 - karta (ja zleciłem to firmie i zapłacilem dodatkowo 20 f , zupełnie niepotrzebnie)

jakies pytania proszę pisać

[ Ostatnio edytowany przez: stxcstxc 01-02-2015 10:38 ]

Do góry stronyOffline

boszka8

Post #5 Ocena: 0

2015-02-01 11:27:04 (10 lat temu)

boszka8

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

Mam pytanie. Co trzeba zrobić aby przedłużyć kartę CSCS która jest ważna do maja 2015.Egzamin czeka czy przedłużają z urzędu ?????

Do góry stronyOffline

leogrande

Post #6 Ocena: 0

2015-02-01 13:27:37 (10 lat temu)

leogrande

Mężczyzna

Dzien dobry czy mógłbym prosić o przesłanie materiałów szkoleniowych?? Pozdraiwiam

Do góry stronyOffline

stxcstxc

Post #7 Ocena: 0

2015-02-01 21:42:57 (10 lat temu)

stxcstxc

Mężczyzna

Aha, post który zamieściłem dotyczy podstawowej zielonej karty pracowanika budowlanego - Labourer .

Do góry stronyOffline

Dan321

Post #8 Ocena: 0

2015-02-02 16:18:32 (10 lat temu)

Dan321

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2015

Witam,

czy może mi Pan przesłać te testy oraz materiały do egzaminu Level 1 Award Site Safety Plus Health and Safety Awareness, prosze?

Czy może Pan także podać nazwe firmy i adres gdzie Pan zdawał ten egzamin?

Będę wdzięczny.

Do góry stronyOffline

krypat

Post #9 Ocena: 0

2015-02-04 14:53:01 (10 lat temu)

krypat

Mężczyzna

Z nami od: 04-02-2015

Dzien dobry czy mógłbym prosić o przesłanie materiałów szkoleniowych?? Pozdraiwiam

Do góry stronyOffline

Dawid2379

Post #10 Ocena: 0

2015-02-08 15:31:06 (10 lat temu)

Dawid2379

Mężczyzna

Z nami od: 08-02-2015

Witam, ja wczoraj zdałem pierwszy test, powiedziano mi ,że aby mieć zielona karte na pięć lat należy zdać kolejny egzamin po angielsku i tak faktycznie wg nowych przepisów jest i tak piszą forumowicze, powiedziano mi także że na podstawie tego kursu mogę wyrobić plastikową kartę na pół roku, pytanie czy to jest czerwona karta czy zielona na tylko pół roku? A sam papierek który dostałem jest ważny dwa lata. Czy może mi ktoś to potwierdzić, bo nigdzie takich informacji na internecie nie znalazłem.

Kolejna sprawa, NARIC, mam Technika Budownictwa z przetłumaczonym suplementem na język angielski (dostałem po zakończeniu edukacji) szukam informacji na internecie i wygląda na to że zawód wyuczony w PL to ich odpowiednik NVQ? I z tego co słyszałem aby mieć karte CSCS na pięć lat należy mieć NVQ.
Nie wiem czy to dobry tok rozumowania ale jakbym miał NVQ na podstawie szkoły z PL to nie musiałbym zdawać kolejnego kursu(który i tak jest NVQ level 1) aby mieć zielona kartę na 5 lat.

Proszę o ewentualne wyprowadzenie z błędu.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,