Str 2 z 16 |
|
---|---|
doni74 | Post #1 Ocena: 0 2014-11-04 00:26:58 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-08-2014 Skąd: GLASGOW |
co do drugiej części pytania to obawiam się , że kurs prowadzony jest tylko w języku angielskim.
|
greg1990 | Post #2 Ocena: 0 2014-12-24 00:41:55 (10 lat temu) |
Z nami od: 04-03-2014 Skąd: Stoke On Trent |
Kurs jest w języku Polskim, kolega zdawał 2 lata temu. Jest też opcja wyboru lektora przy ustalaniu kursu więc tutaj jestem pewien.
Nie wiem nadal jak to jest z otrzymaniem tej karty. Robił ktoś ostatnimi czasy ? Interesuje mnie zielona karta CSCS. Dawniej żeby ją otrzymać wystarczyło zdać egzamin który kosztuje 17,5f , jeżeli się zdało to trzeba było zapłacić za wydanie karty. Teraz, żeby otrzymać CSCS podstawową to trzeba zdawać dodatkowo QCF/SCQF Level 1 ? Przedmówca tak pisze ale nie wiem czy to prawda. Jeśli to prawda to co daje zdanie egzaminu CSCS w CITB , skoro i tak nie otrzymam karty po zdaniu ? Proszę o wyjaśnienie, ponieważ jestem już przygotowany na egzamin CSCS tylko nie wiem teraz czy jest sens... jeśli mam płacić później kilkaset funtów, żeby dostać kartę to podziękuje. |
gelo22 | Post #3 Ocena: 0 2015-01-04 19:22:06 (10 lat temu) |
Z nami od: 04-01-2015 Skąd: london |
Witam, ja zdawałem egzamin ponad 2 lata temu, i pracowałem tylko z tym certyfikatem(karty nie wyrabiałem) ale bardzo krótki okres czasu, pozniej nie była mi potrzebna. Teraz mineło juz ponad 2 lata i karta mi przepadła, i musze zdawac jeszcze raz, moje pytanie czy ogólnie test sie zmienił, czy pytania sa takie same?. Kolego jezeli mogłbys mi wysłac testy z których sie przygotowywałes do egzaminu to bym był wdzieczny, pozdrawiam
|
stxcstxc | Post #4 Ocena: 0 2015-02-01 10:33:17 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2015 Skąd: londyn |
Robiąc ostatnio kartę CSCS szukałem informacji , zawuazyłem że wszystko co jest w internecie jest błędne , bądz nieaktualne. Napisze wiec krok po kroku jak to wygląda .
Żeby otrzymać kartę konieczne jest zdanie dwóch testów . Safe and heathly for operatives w instytucji CITB . MOżemy zarezerwować sami przez telefon (bardzo prosto i sprawnie ) za 17,5 bądz też zapłacić 30 F pośrednikowi, nie widzę sensu robienia czegoś takiego jak placenie pośrednikowi ![]() Test składa sie z 45 pytan rozwiązujemy go na komputerze w centrum ctib. Centra znajdują sie w każdym większym mieście. Terminy sa w każdym tygodniu . Materiały : nie warto szukać w internecie, w księgarni można kupić materiały za 20 funtów. dostaniemy książkę z teorią i cd z testem - dokładnie takim samym jak ten na egzaminie, jest ok 400 pytań - jeśli wykujemy na blachę będzie banalnie zdać . Mamy tu możliwość wybrania polskiego lektora który będzie nam czytał pytania. wystarczy poprosić przez telefon . Test drugi tzw. Level 1 W zasadzie jest to kurs i następnie firm , ale większość firm pomija kurs wysyłając materiały do nauki i zaprasza na test. Tu jest jedynie opcja Angielska, ale nie jest skomplikowana, podobnie jak w egzaminie ctib mamy ok 45 pytań i 1,5h na rozwiązanie. W obu przypadkach jest pytanie i 4 możliwe odpowiedzi . Materiały : firmy liczą sobie za materiały ok 30 f a jest to 3 strony a4 wiec jest to straszne przegięcie jeżeli ktoś chce proszę podać mejla to wyśle chętnie. Kolejność kursów jest obojętna. Koszty : 17,5 egzamin H&S w CiTB 60 - egzamin level 1 30 - karta (ja zleciłem to firmie i zapłacilem dodatkowo 20 f , zupełnie niepotrzebnie) jakies pytania proszę pisać [ Ostatnio edytowany przez: stxcstxc 01-02-2015 10:38 ] |
boszka8 | Post #5 Ocena: 0 2015-02-01 11:27:04 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-08-2014 Skąd: londyn |
Mam pytanie. Co trzeba zrobić aby przedłużyć kartę CSCS która jest ważna do maja 2015.Egzamin czeka czy przedłużają z urzędu ?????
|
|
|
leogrande | Post #6 Ocena: 0 2015-02-01 13:27:37 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2015 Skąd: Liverpool |
Dzien dobry czy mógłbym prosić o przesłanie materiałów szkoleniowych?? Pozdraiwiam
|
stxcstxc | Post #7 Ocena: 0 2015-02-01 21:42:57 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-02-2015 Skąd: londyn |
Aha, post który zamieściłem dotyczy podstawowej zielonej karty pracowanika budowlanego - Labourer .
|
Dan321 | Post #8 Ocena: 0 2015-02-02 16:18:32 (10 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2015 Skąd: Liverpool |
Witam,
czy może mi Pan przesłać te testy oraz materiały do egzaminu Level 1 Award Site Safety Plus Health and Safety Awareness, prosze? Czy może Pan także podać nazwe firmy i adres gdzie Pan zdawał ten egzamin? Będę wdzięczny. |
krypat | Post #9 Ocena: 0 2015-02-04 14:53:01 (10 lat temu) |
Z nami od: 04-02-2015 Skąd: Londyn |
Dzien dobry czy mógłbym prosić o przesłanie materiałów szkoleniowych?? Pozdraiwiam |
Dawid2379 | Post #10 Ocena: 0 2015-02-08 15:31:06 (10 lat temu) |
Z nami od: 08-02-2015 Skąd: Ilford |
Witam, ja wczoraj zdałem pierwszy test, powiedziano mi ,że aby mieć zielona karte na pięć lat należy zdać kolejny egzamin po angielsku i tak faktycznie wg nowych przepisów jest i tak piszą forumowicze, powiedziano mi także że na podstawie tego kursu mogę wyrobić plastikową kartę na pół roku, pytanie czy to jest czerwona karta czy zielona na tylko pół roku? A sam papierek który dostałem jest ważny dwa lata. Czy może mi ktoś to potwierdzić, bo nigdzie takich informacji na internecie nie znalazłem.
Kolejna sprawa, NARIC, mam Technika Budownictwa z przetłumaczonym suplementem na język angielski (dostałem po zakończeniu edukacji) szukam informacji na internecie i wygląda na to że zawód wyuczony w PL to ich odpowiednik NVQ? I z tego co słyszałem aby mieć karte CSCS na pięć lat należy mieć NVQ. Nie wiem czy to dobry tok rozumowania ale jakbym miał NVQ na podstawie szkoły z PL to nie musiałbym zdawać kolejnego kursu(który i tak jest NVQ level 1) aby mieć zielona kartę na 5 lat. Proszę o ewentualne wyprowadzenie z błędu. Pozdrawiam |