MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dowóz pizzy - pizzahut

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

julek175j

Post #1 Ocena: 0

2014-08-07 17:54:32 (11 lat temu)

julek175j

Konto usunięte

Witam.
Czy miał ktoś kiedyś doświadczenie z pracą jako dostawca pizzy na motocyklu w Pizzahut lub coś w podobie? Jak płacą, czy trzeba jeździć własną maszyną, jeśli tak to czy zwracają za paliwo i najważniejsze - jakie mają wymagania? Szczególnie chodzi mi o językowe.
Dorzucę jeszcze, że gdyby ktoś miał jakieś dojścia do jakiejś knajpy z dostawą bądź bezpośrednio do pizzahut byłbym wdzięczny :)
Pozdrawiam!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-08-07 18:14:39 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2014-08-07 18:28:18 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Znam gościa co tak dorabiabiał po pracy, jeździł tam bo lubił jeździć na motorze, zresztą dojezdazal swoim litrowym GS em, i wsisdal na firmowego, szału nie ma, trochę ponad minimum, napiwki zależy od dzielnicy. On ścigał po batersea to mu nawet w miarę się uzbieralo.
Ale robota dość niebezpieczna, zwłaszcza w nocy w deszczu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2014-08-07 18:48:41 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Praca w pizza hut jako kurier minimalna- 6,31 , praca od wieczora lub popołudnia do 12-2 w nocy, napiwki twoje, skuter lub polautomat hondy ich, paliwo ich, pracuje sam na wieczory w dostawie jedzenia jednak restauracja sushi grubo ponad minimalną i koniec z jedzeniem na "dzielnice biedy" gdzie wcześniej pracowałem z innej firmy, strach wjechać a szczęście wyjechać całym ;) nie wiem jak poza Londynem ale pytając o pracę na wieczory w PH- minimalna i jeździć na councilowskie getta, 6 miesięcy jeździłem z innej firmy i odradzam jeżdżenie z zarciem po slumsach :)
Teraz poszedłem na kontrakt z firmą dla której rozwoze jedzenie z centrum do Canary Wharf, zero stresu, zero polaczkow "managerów" ogólnie nie spieszysz się, nie boisz się o życie, a zarabiasz ładnie :)

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 07-08-2014 18:53 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2014-08-07 19:36:41 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Dodam tylko ze niech Cię nie przestraszy praca w deszczu itp itd jak masz swoje ciuchy to deszcz jest ok gorzej jak trafisz na pracodawcę który cię goni (czyt. Polaka) inaczej jeździsz w kombinezonie, deszcz a gorzej słońce żyjesz, jedź powoli bo ile by ci nie płacili to życie Twoje jest więcej warte ;) szerokości

Do góry stronyOffline

julek175j

Post #6 Ocena: 0

2014-08-07 19:48:05 (11 lat temu)

julek175j

Konto usunięte

Myślę głównie o pizzahut. Mają dużo ofert w mojej okolicy. Boje się jedynie języka, wiesz może jak dobrego wymagają? Przyleciałem niedawno i język mam średni, lecz nie najgorszy.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2014-08-07 20:35:17 (11 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Język z tego co wiem nie stanowi problemu byłeś mógł tylko resztę wydać

Do góry stronyOffline

julek175j

Post #8 Ocena: 0

2014-08-07 21:38:19 (11 lat temu)

julek175j

Konto usunięte

Hahah, to w takim razie nie będzie problemu :)

Do góry stronyOffline

right_winger

Post #9 Ocena: 0

2014-08-08 08:01:36 (11 lat temu)

right_winger

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2013

W zasadzie Wielim dobrze przyblizyl temat, od siebie dodam tylko, ze jak masz mozliwosc to wybadaj czy jacys Chinczycy nie szukaja kierowcow na deliverki. Mam porownanie z kilku lat wstecz i lepiej mi sie pracowalo u Chinczyka niz w Dominosie (miasto kawalek od Londynu, wiec dostawy wlasnym autem a nie firmowym skuterem). Minus taki, ze praca na lewo wiec trzeba jezdzic z glowa, a w razie kontroli drogowej sie nie wygadac ;) Co do niebezpieczenstw to chinskie czy hinduskie jedzenie to raczej za wysoka pólka dla chavsow i tym podobnych wiec rzadsze wyjazdy do najgorszych domow w najgorszych dzielnicach. Przygod przykrych nie mialem nigdzie, choc w Dominosie costam sie 2 czy 3 razy komus z kolegow przytrafilo.
Wbrew pozorom nie zawsze bogatsza dzielnica oznacza lepsze napiwki. Ponadto pamietam smieszna sytuacje gdy jeden staly klient pewnego razu po kilku glebszych zostawil dyche napiwku a nastepnego dnia zadzwonil do szefostwa... ze chce je odzyskac bo mu nie wydalem reszty ;) Troche wstydu chlop mial bo po tym fakcie chyba juz wiecej nie zamawial :D

[ Ostatnio edytowany przez: right_winger 08-08-2014 08:02 ]

Do góry stronyOffline

angela89223

Post #10 Ocena: 0

2014-08-08 13:10:48 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

Moj kiedys tak drabial dla pizza hut jezdzil, ale autem, placili minialna plus chyba 70 pensow od deliverki, albo od mil nie pamietam.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,