MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zakładanie własnej agencji. Jak zacząć?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Xzibin

Post #1 Ocena: 0

2017-01-23 15:21:55 (8 lat temu)

Xzibin

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2015

Witam serdecznie.

Razem ze znajomym chcemy otworzyć agencję pracy tymczasowej (dla care assistance i support worker)
Czy musimy posiadać jakieś dodatkowe zezwolenia? Jak wygląda z ubezpieczeniem pracowników OC? Jakie dokumenty musimy posiadać?
Czego musimy wymagać od przyszłych pracowników zanim kogoś zatrudnimy?
Prosimy o rady

Z góry dziękuję za każdy post

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

espe-7

Post #2 Ocena: 0

2017-01-24 12:55:45 (8 lat temu)

espe-7

Kobieta

Z nami od: 04-06-2010

Witam!

My prowadzimy swoja agencje, chociaz w zupelnie innej branzy, ale moze cos podpowiem.

Skontaktuj sie ze mna na priva, latwiej bedzie porozmawiac, bo za duzo pisania by bylo ;-)
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase

Do góry stronyOffline

hants

Post #3 Ocena: 0

2017-01-24 14:50:57 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Cytat:

2017-01-23 15:21:55, Xzibin napisał(a):

Czego musimy wymagać od przyszłych pracowników zanim kogoś zatrudnimy?

Dobre pytanie. Obawiam się, że to jednak Ty musisz zapewnić swoim pracownikom odpowiedni trening (np MH, IPC). MH musi być zrobione przez akredytowanego trenera.

Musisz być zarejestrowany w CQC. Dla prestiżu, dobrze by było, gdyby choć jedno z Was było zarejestrowanym RGN/RMN.

To dobra branża, sporo można "wyczesać". Powodzenia!
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2017-01-24 19:20:44 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dobra branza, ale bardzo trudna. Poza standartowymi tematami pracy z osobami starszymi, niepelnosprawnymi (z roznymi problemami medycznymi, natury psychicznej rowniez), dochodzi znajomosc tematu zakresu obowiazkow, ubezpieczen, kontaktow z lokalnymi oddzialami social service, NHS itp., sporo zezwolen, akredytacje CQC, dogranie dobrego zespolu pracownikow, dobrze oplacanego, swietna umiejetnosc zarzadzania ludzmi i firma (nie mam na mysli poganiacza niewolnikow ;) ), wrodzone cechy lagodzenia konfliktow, szybkich decyzji, analiz i wnioskowania, dostepnosc pod telefonem dla pracownikow i klientow 24h/doba, przejmowanie wizyt od niedysponowanych pracownikow itp., itd.
No i angielski duzo powyzej dobrej znajomosci, co powinno pomoc w znalezieniu info na stronach rzadowych i nie tylko.
Aha, znajomosc prawa w dosc szerokim zakresie tez przydatna.
Patrzac na wczesniejsze posty i wiek 'uzyszkodnika', to duzo nauki i przygotowan finansowych przed Wami.

Do góry stronyOffline

espe-7

Post #5 Ocena: 0

2017-01-24 22:02:48 (8 lat temu)

espe-7

Kobieta

Cytat:

2017-01-24 19:20:44, karjo1 napisał(a):
...dostepnosc pod telefonem dla pracownikow i klientow 24h/doba,

Od ponad 6 lat spimy z telefonem, chodzimy z nim do toalety, wyskakujemy z wanny w kazdej chwili, wychodzimy z kina w trakcie filmu, z restauracji w czasie posilku, z wesela, z pogrzebu...

A jesli obstawiamy tez nocne zmiany, to telefon dzwoni doslownie co godzine/dwie przez cala noc....

Uroki prowadzenia agencji....chociaz wiele osob wciaz uwaza, ze w agencji 'to nic nie robia, tylko zarabiaja' ;-)
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase

Do góry stronyOffline

Mateo8722

Post #6 Ocena: 0

2017-01-25 10:18:56 (8 lat temu)

Mateo8722

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2017

Oboje skończyliśmy opiekuna medycznego i ratownictwo medyczne w Polsce, papiery mamy przetłumaczone i
dostarczone do porównania do poziomu wiedzy w systemie angielskim (NVQ 3 i NVQ 4) oraz Zdrowie Publiczne (NVQ 5)(Ja już otrzymałem certyfikaty, Xzibin dostanie najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu) . Oboje mamy prawie rok doświadczenia pracy w opiece w Anglii (jako care assistant i support worker). Xzibin angielski ma bardzo dobry, mój jest komunikatywny ;]
MH - rozumiem, że to moving and handling (wiem, że pracownik musi go zrobić przed rozpoczęciem pracy. Czy jest jeszcze jakiś niezbędny kurs?)(w pierwszej pracy po prostu oglądaliśmy DVD i wypisaliśmy test)
IPC - nie znam tego skrótu, bardzo proszę o rozwinięcie :)
Czy jako ratownicy możemy zarejestrować się w RGN/RMN?

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2017-01-25 18:26:45 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jeszcze raz, rok pracy jako pracownik niewiele daje wiedzy i kontaktow, by zakladac wlasna agencje.
Moja byla szefowa zakladala agencje, majac ogromna, wieloletnia wiedze, certyfikacje i wyksztalcenie kierunkowe, podstawowy zespol pracownikow ( z biurowymi, ktore w razie potrzeby szly na 'call' do klientow wlacznie) i grupa klientow.
Wy na razie nie wiecie nic, szukacie na polskim forum ogolnym, zamiast siedziec w regulacjach i forach tematycznych typowo angielskich, nie macie praktycznie zadnych atutow, ktore pozwolilyby zaistniec na rynku.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 25-01-2017 18:33 ]

Do góry stronyOffline

Mateo8722

Post #8 Ocena: 0

2017-01-25 23:28:54 (8 lat temu)

Mateo8722

Mężczyzna

Z nami od: 25-01-2017

Witam serdecznie

Bardzo dziękuję espe-7 za wszystkie rady i wskazówki. Teraz czeka nas sporo pracy przed rozpoczęciem działalności. Wiedza to podstawa :)

karjo1 - zgadzam się, nie mamy wiedzy jak to wygląda od środka. Dlatego prosimy o porady osoby mądrzejsze od nas, które mają zdobyte doświadczenie i chcą się nim podzielić.
Jeśli znasz fajne forum dotyczące tej działalności bardzo proszę o podanie namiarów. Z przyjemnością wgłębimy się w temat

Do góry stronyOffline

hants

Post #9 Ocena: 0

2017-01-25 23:39:18 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Infection Prevention and Control.

Chłopie, nie chcę Cię zrażać, ale po zaledwie roku pracy w tym biznesie rzucasz się na bardzo, bardzo głęboką wodę.

Na początek proponuję jednak żebyście zatrudnili się kilku agencjach, ale takich porządnych: NHSP, Mayday, Thornbury, jeśli wolicie home care - no to Newcross, Apex, Bluebird, etc.

Jako dyplomowani w Polsce ratownicy, to możecie się tutaj dostać maksymalnie na band 3, asystent w ambulansie. Ale z komunikatywnym angielskim i kiepską znajomością realiów A&E, MAU itp.. impreza może skończyć się w najlepszym wypadku kompletnym blamażem.

"Czy jako ratownicy możemy zarejestrować się w RGN/RMN? "

Absolutnie nie. To trochę tak, jaby dyplomowany hydraulik,chciał się zarejestrować jako dyplomowany elektryk. No co? Obaj robią w miedzi...

PS. Pielęgniarze i pielęgniarki (a za rok również "nursing assistants";) rejestrują się w NMC. RGN/RMN to chronione prawem tytuły zawodowe.

[ Ostatnio edytowany przez: hants 25-01-2017 23:44 ]

Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

espe-7

Post #10 Ocena: 0

2017-01-26 10:10:15 (8 lat temu)

espe-7

Kobieta

Po kilkugodzinnej rozmowie z chlopakami spodobalo mi sie ich podejscie do tematu. Nie rzucaja sie nagle na gleboka wode, bo cos im tam nagle przyszlo do glowy, chca najpierw zdobyc wiedze I zrobic wszystko tak, jak trzeba.
Maja duzo entuzjazmu, zdrowego rozsadku, sa zmotywowani I stawiaja na uczciwosc I jakosc, co zrobilo na mnie duze wrazenie.

Warto im pomoc. Ja im przekazalam podstawowa wiedze biznesowa I pewnie bede jeszcze z nimi nie raz rozmawiala.
Nie jestem jednak w stanie pomoc im w zakresie ich branzy, wiec jesli jeszcze ktos cos wie, to zachecam do podzielenia sie wiedza.

Nikt nie jest w stanie przewidziec, czy im sie uda rozwinac biznes I czy odniosa sukces, ale ja bede trzymac kciuki *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,