MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak brac pieniadze bedac zdrowym ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 4 z 11

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

choraalicja

Post #1 Ocena: 0

2021-12-30 02:06:18 (3 lata temu)

choraalicja

Kobieta

Z nami od: 29-01-2020

Cytat:

2021-12-30 00:27:51, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-12-30 00:11:26, choraalicja napisał(a):

Niesamowicie glebna analiza. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale gdybym byla taka nieudaczniczka za jaka mnie masz, to nie pracowalabym tylko siedziala na socjalach i universal credit. 200 funtami dzis idzie sie podetrzec tak samo jak i 500 plnami w Polsce przy obecnych cenach i galopujacej inflacji. Oblicz sobie prosze ile lat trzeba pracowac w "zwyklej" pracy aby za gotowke kupic przecietna nieruchomosc czy to w UK czy w Polsce, Dla twojej wiadomosci PIP to nie 200 funtow. "w zyciu mi nie wyszlo" to nie genetyczna choroba. To czy urodzisz sie z 1 reka czy z 2 nie jest w zadnym stopniu zalezne od ciebie. Czy jestes az tak ograniczony czy jestes samotna matka i zabolala prawda?

Samotne matki z nadwaga siedzace na socjalach sa przyszloscia narodu lub ich dzieci. Poczytaj troche prac naukowych i dowiedz sie ze bieda i patologia jest dziedziczna. Bardzo maly % ludzi potrafi wyjsc z biedy jezeli wychowywalo sie w takim otoczeniu i otrzymywalo takie wzorce. Polecam Jordana Petersona na start.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>choraalicja</i> 30-12-2021 00:16 ]

Czy mi się wydaje czy ty się czujesz lepsza od tych które wykorzystują tutejszy system pomocy socjalnej, może powinnaś przeczytać ten wątek jeszcze raz od początku

Oczywiscie ze czuje sie lepsza. Celem zycia, nie jest przezycie i bycie pasozytem. Ludzie maja swoje cele i idealy, i za nie walcza i umieraja. Pomoc socjalna za bycie pijana i rozkladanie nog przed chlopcami na dyskotekach. Rozsadne i logiczne, poparte metaanaliza najwybietniejszych umyslow niektorych forumowiczow na tej stronie.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

choraalicja

Post #2 Ocena: 0

2021-12-30 02:08:09 (3 lata temu)

choraalicja

Kobieta

Z nami od: 29-01-2020

Cytat:

2021-12-30 01:02:19, Maat17 napisał(a):
Sql... przykrecasz srube. Hehe
Ciekawe jest to, ze autor tematu rozpisywal sie tez na innych polskich stronach. 😱

Nie wiem o czym piszesz, ale skoro kolejny troll pojawil sie w moim watku, to dodam ze Maat17 mial anons na portalu roksa.pl i swiadczyl tam nierzad. Na szczescie portal zostal juz zamkniety.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Maat17

Post #3 Ocena: 0

2021-12-30 02:55:25 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2021-12-30 02:08:09, choraalicja napisał(a):
Cytat:

2021-12-30 01:02:19, Maat17 napisał(a):
Sql... przykrecasz srube. Hehe
Ciekawe jest to, ze autor tematu rozpisywal sie tez na innych polskich stronach. 😱

Nie wiem o czym piszesz, ale skoro kolejny troll pojawil sie w moim watku, to dodam ze Maat17 mial anons na portalu roksa.pl i swiadczyl tam nierzad. Na szczescie portal zostal juz zamkniety.

Brawo Alicja z ciekawosci zagladnelam co to jest ta “Roksa” hehe.
:-]:-]:-]
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 30-12-2021 03:50 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2021-12-30 06:25:52 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cytat:

2021-12-28 11:29:41, daavid napisał(a):
6 miesięcy - za tyle w mojej pracy zapłacą mi za czas kiedy będę na chorobowym. Sporo ludzi nadużywa swojego pracodawcę i każdego roku symulują właśnie sześć miesięcy chorobowego. Rok do roku, te same osoby.
Efekt jest taki, że nowi pracownicy mają kontrakt zapewniający im trzy lub cztery tygodnie płatnego chorobowego.
Jak wiadomo nieleczona grypa to siedem dni chorowania, leczona 1 tydzień, więc w przypadku grupy bez komplikacji jest ok, ale wystarczy złamać nogę by wpędzić się w kłopoty.
Polecam niektórym żeby zastanowili się czym jest praca i jej podział. Polecam klasyczną książkę klasyka socjologii pt "O podziale pracy społecznej"...

W firmie, której pracuję mam płatne chorobowe 100% od pierwszego dnia choroby przez nieograniczony czas, pracuje w tym miejscu od ponad 3 lata do października tego roku na chorobowym byłem jeden dzień, w styczniu 2021 doszedłem do wniosku, że ja nie chcę takiego "benefitu" i zapytałem w firmę o podwyżkę w wysokości mojej miesięcznej wypłaty, a w zamian odebranie "benefitu" w postaci płatnego chorobowego. Firma kategorycznie się na to nie zgodziła , więc w tym roku siedziałem na chorobowym miesiąc w przyszłym roku będą dwa miesiące.
To nie do końca jest tak, że to pracownicy wykorzystują firmę bardzo często to firmy działają na zasadzie będziemy ci płacić mniej, ale u nas "w razie czego" masz płatne chorobowe 100% przez pół roku, rok itd... licząc na to, że większość pracowników nie będzie korzystać z chorobowego.
Czy jestem zadowolony ze swojej postawy- nie ale jeśli się nie da dogadać z firmą to trzeba korzystać z tego co oferuje.

W mojej poprzedniej pracy też miałem "benefity" płatne chorobowe 100% 12 tygodni w roku i po przepracowaniu 7 lat jednen dzień w roku urlopu więcej, to było progresywne, po 15 latach miał bym 5 dni urlopu więcej. Po 18 miesiącach pracy w firmie zaproponowałem szefowi, że nie chcę tych "benefitow" a w zamian chcę podwyżkę po "negocjacjach" dostałem trochę mniejszą podwyżkę niż chciałem, ale zostało mi 2 tygodnie 100% płatnego chorobowego w roku, bo powiedział, że nie może się zgodzić na to żebym nie miał ani jednego dnia chorobowego.

Symulować w Anglii najlepiej jest depresję, u mnie w pracy nikt w ogóle nie spodziewał się, że wrócę po 30 dniach, a później wszyscy obchodzili się jak z "jajkiem", podobno czasami firmy weryfikują czy naprawdę jest się chorym tak było u mojego kolegi w pracy chłopak skręcił sobie nogę firma wysłała jakiegoś lekarza, żeby sprawdził czy to prawda, więc depresja jest najlepszym rozwiązaniem.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Thorin

Post #5 Ocena: 0

2021-12-30 07:36:16 (3 lata temu)

Thorin

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-06-2021

Ostatnio modne jest "issue with mental health" hahaha...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Kasia_red

Post #6 Ocena: 0

2021-12-30 08:32:27 (3 lata temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2021-12-28 07:49:15, choraalicja napisał(a):
Prosze mnie przeprosic zatem, i przyczepic sie do samotnych matek ciagnacych socjale (dzieci nie rodza sie jak cukrzyca typu 1, tylko przez rozkladanie nog.) Nie chce placic na nie.

nie pozdrawiam.

Cytat:

2021-12-29 23:21:44, choraalicja napisał(a):
Typ 2 [cukrzycy] to zupelnie inna bajka spowodowana swoim stylem zycia i byciem nieudacznikiem.

Alicja, obrażasz innych i Twój ton jest nie na miejscu.
Samotne macierzyństwo nie jest efektem "rozkładania nóg" w celu wyłudzenia socjalu, a chorzy na cukrzycę 2 nie są nieudacznikami. Takie komentarze są bardzo krzywdzące.

To jest ostrzeżenie. Jeśli ponownie będziesz pisać w podobny sposób, Twoje konto zostanie zablokowane.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona WWW

gosian

Post #7 Ocena: 0

2021-12-30 08:39:08 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2021-12-28 09:03:26, gosian napisał(a):
Zostalo mi niewiele lat efektywnego zycia przez moja chorobe (cukrzyca typu 1).

Bardzo cie proszę nie dramatyzuj z tą cukrzycą. Jeżeli dbasz o siebie, dobrze się odżywiasz a z tego co piszesz jesteś aktywna fizyczna, to akurat z cukrzycą typu 1 możesz dożyć późnej starości. Trzeba z chorobą się zaprzyjaźnić a nie użalać. Bo cukrzyca jest w pełni do opanowania.. Zdrowia życzę..
A kombinatorstwo zawsze powraca do człowieka w innej formie. Nie warto

Pozwolę sobie zacytować siebie, bo być może nie widziałaś. A jeszcze dodam, że dobrze prowadzona cukrzyca pozwala dożyć późnej starości bez większych komplikacji zdrowotnych w tym również bez problemu z oczami.
Zgadzam się z tym, że czasami trudno jest utrzymać dobry poziom cukru, ale jednorazowe, krótkie wysokie cukry nie zagrażają zdrowiu. Panikujesz i dramatyzujesz zamiast skoncentrować się na wyjeździe, koncentrujesz się na wyludzeniu. Krętactwo prędzej czy później każdemu wychodzi bokiem
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

cris82

Post #8 Ocena: 0

2021-12-30 08:45:48 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

twoja choroba chyba nie jest jakims specjalnym utrudnieniem w twojej pracy

z tego co pisalas wyglada na to ze dalej moglabys byc doskonalym pracownikiem na przeszkodzie stoi tylko to ze masz dosc uk i chcesz wyjechac

"Od 3 lat bylam doskonalym pracownikiem, ale mam juz dosc UK i chce wyjechac, zabierajac ze soba to co mi sie wedlug prawa pracy nalezy. Sicki+urlop."

urlop ci sie nalezy sick juz niekoniecznie jesli lekarze sa innego zdania

w Polsce teraz bedzie mozna liczyc na zwolnienie z podatku dla powracajacych z emigracji do tego kwota wolna zostala podniesiona do 30k moze to jest jakies pocieszenie

bedzie tez jakis zasilek dla bezrobotnych na start i 500plus na kazde dziecko jesli masz dzieci wiec nie ma tragedii

chociaz ja w twojej sytuacji szukalbym juz pracy z anglii

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 30-12-2021 08:48 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-12-30 09:23:05 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-12-30 08:45:48, cris82 napisał(a):

bedzie tez jakis zasilek dla bezrobotnych na start i 500plus na kazde dziecko jesli masz dzieci wiec nie ma tragedii

Chris jak możesz, sugerujesz ze koleżanka rozkładała nogi
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

cris82

Post #10 Ocena: 0

2021-12-30 09:29:51 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ogolnie to ja tez czuje sie prawicowcem ktory uwaza ze niezdolnym do pracy powinno pomagac panstwo jezeli faktycznie nie sa wstanie sie sami utrzymac

ale z opisu wynika ze autorka byla swietnym pracownikiem pracujacym najwiecej nadgodzin z calej firmy wiec choroba nie jest tu zadnym utrudnieniem

niepotrzebnie poruszyla watek choroby mogla napisac wprost ze marza jej se dluzsze wakacje za ktore mieliby zaplacic podatnicy i byloby spoko

moze faktycznie depresja to jakies wyjscie ale oni maja tu chyba doswiadczenie z wylapywaniem i weryfikowaniem symulantow wiec moze byc roznie proboj do odwaznych i leniwych swiat nalezy

a noz widelec sie uda

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 30-12-2021 09:31 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,