MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy to juz mobbing???

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

a_ga

Post #1 Ocena: 0

2007-07-02 13:05 (18 lat temu)

a_ga

Kobieta

Z nami od: 02-07-2007

witam! pracuje a raczej do piątku pracowałam w fabryce od pół roku miałam konflikt z dwoma pracownicami polkami, konflikt polegał raczej na czepianiu sie mnie tych dwoch panienek a to nie tak cos powiedzialam, zasmialam sie tak jak nie trzeba, ubior, fryzura wszystko bylo komentowane.Bardzo męcząca sytuacja po trzech miesiacach zglosilam to przelozonemu oraz w agencji pracy, odseparowal mnie od najbardziej agresywnej, lecz dalej musialam pracowac z jedna z KOLEZANECZEK ktora pod byle pretekstem zaczynala kłótnie, a w piatek posunela sie do rekoczynow zostałam przez nia zaatakowana w miejscu pracy oczywiscie zgłosiłam to przelozonemu ktory pozbywajac sie problemu zwolnil nas dwie. Probuje wyjasnic ta sytuacje wiem ze zostalam nie slusznie zwolniona, zamierzam zglosic sprawe na policje i do citizent advice bureaux
czy warto szarpac sobie nerwy?ale dochodzic sprawiedliwosci,
mial ktos podobna sytuacje prosze o rade

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2007-07-02 14:56 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

JustiS

Post #3 Ocena: 0

2007-07-02 17:26 (18 lat temu)

JustiS

Z nami od: 09-07-2006

Jezeli pracowalas przez agencje, na cos co sie zwie on-going contract, to pracodawca mogl Cie zwolnic w kazdej chwili bez podania przyczyny. I tak tez zrobil. Mozesz isc do CAB, ale watpie czy beda mogli Ci poradzic - zakladajac, ze tak wlasnie bylas zatrudniona.
Lepiej przeznacz czas na szukanie nowej pracy.
powodzenia

Do góry stronyOffline

a_ga

Post #4 Ocena: 0

2007-07-02 18:03 (18 lat temu)

a_ga

Kobieta

Z nami od: 02-07-2007

pracowałam ON-GOING dokładnie tak sie stalo, rozmawialam z agencja bardzo milo i kulturalnie steierdzil ze niestety w tym momencie nie ma dla mnie pracy.Pani w CAB byla bardzo mila ale niewiele mi pomogla
............. ale co zrobić z tymi agresywnymi POLACZKAMI

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2007-07-02 19:17 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

squirrel

Post #6 Ocena: 0

2007-09-20 23:07 (18 lat temu)

squirrel

Z nami od: 20-09-2007

Dyskryminacja z jakiegokolwiek powodu, majaca na celu spowodowanie cierpienia psychicznego jak i fizycznego jest NIELEGALNA. Radze jak najszybciej zglosic sprawe do Citizens Advice Bureau (Biuro Porad Obywatelskich) oraz zasiegnac info o prawach pracowniczych na www.direct.gov.uk/employees. Znam sprawe pewnego faceta pracujacego dla Underground, ktory mial sytuacje jak ty. Z powodu doznanych cierpien psychicznych otrzymal piekne odszkodowanie w wysokosci 210 tys funtow. Jezeli pracujemy legalnie i znamy swoje prawa nikt nie moze nas tknac nawet malym paluszkiem. Powodzenia.

Do góry stronyOffline

terri007

Post #7 Ocena: 0

2007-09-20 23:35 (18 lat temu)

terri007

Z nami od: 19-07-2007

Wszystko pieknie ladnie - i wszyscy o tym wiemy, ze takie zachowanie to jest nielegalne. ALE, jak przyjdzie co do czego, to nikt nie bedzie stal za swiadka, kazdy powie ze nic nie widzial, i bedzie slowo jednego naprzeciw drugiego.
Tylko, ze wtedy wszyscy ktorzy cos widzieli zrobio spisek i wyjdzie, ze ta osoba poszkodowana najwiecej krzywdy wszystkim innym robila, ze nie znala sie na zartach, ze cos tam, cos tam.
Jedno jest prawo a drugie dowody na cos.

Do góry stronyOffline

squirrel

Post #8 Ocena: 0

2007-09-21 01:09 (18 lat temu)

squirrel

Z nami od: 20-09-2007

No calkowita racja, niestety swiadkow dziewucha musi miec, wiec jesli nikt nie stanie za nia to faktycznie nic nie zdziala.

Do góry stronyOffline

goska77

Post #9 Ocena: 0

2009-12-06 14:18:00 (15 lat temu)

goska77

Kobieta

Z nami od: 21-07-2008

A ja mam podobna sytuacje,ale niestety zamiast polek jezdza po mnie angielki ,ostatnio powiedzialam jej wprost ze nie zycze sobie zeby mnie upokarzala,wiec powiedziala mi wprost ze jestem glupia i ze sama siebie upokarzam bo jestem sprzataczka a ona jest pania z biura.W moim przypadku uwazam ze zadna praca nie hanbi,mam male dziecko i musze je odwozic do szkoly i odbierac,wiec chwilowo tylko taka prace moglam podjac.Moze ktos podpowie co powinnam zrobic w takiej sytuacji,bo mam coraz mniejsza ochote na prace w tej firmie :(( ale potrzebuje jakiegos dochodu.

Do góry stronyOffline

goska77

Post #10 Ocena: 0

2009-12-06 14:19:01 (15 lat temu)

goska77

Kobieta

Z nami od: 21-07-2008

Dodam ze ta ktora najbardziej po mnie jezdzi jest siostra szefa i chyba czuje sie bezkarna.Pozdrawiam wszystkich :)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,