MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samotna w Thetford? O nie!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

johanka

Post #1 Ocena: 0

2006-08-31 19:32 (19 lat temu)

johanka

Konto zablokowane

Z nami od: 31-08-2006

Witam :) już 28 października będe nową mieszkaną Thetford, i nie zamierzam przesiadywać samotnie w domu:) poszukuję osób( płeć nie ma znaczenia)z którymi bedzie o czym porozmawiać i miło spedzać czas:) mamy z małymi dziećmi chetnie poszukiwane, mam rocznego syna Kubusia, który również z przyjemnością pozna nowych kolegów. Czekam na wiadomości :-) pozdrawiam serdecznie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Basia1125

Post #2 Ocena: 0

2006-09-01 17:54 (19 lat temu)

Basia1125

Z nami od: 09-07-2006

ooo, samotna w thetford to na pewno nie bedziesz, bo jest tu mnustwo Polakow. Mam dziecmi tez nie brakuje. Ja sama znam chyba z cztery :).
Pozdrawiam...
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

johanka

Post #3 Ocena: 0

2006-09-02 19:33 (19 lat temu)

johanka

Konto zablokowane

jakże się cieszę, ze odpisałaś na mój post :-P nie lubię być sama( chociaz zdarzają się momenty kiedy potrzebuję pobyć sam na sam z sobą), dlatego cieszę się, że w Tetford jest dużo polaków.
mam oczywiście mnóstwo pytań do Ciebie o życiu w miescie, na poczatek jestem ciekawa czy sa jakieś puby, miejsca gdzie w piątkowy, sobotni wieczór można wypaść ze znajomymi na piwko i miło spędzić czas? Mój mąż jest w Thetford od kwietnia, ja z racji opieki nad dzieckiem nie będę mogła pojąć pracy więc chetnie poznam ludzi z którymi porozmawiam na wiele tematów. Rozpisałam sie jak to ja zwykle(dużo mówie i dużo pisze :-) z racji zawodu :-D )a Kubuś spać chce iść więc muszę kończyć i jeszcze tylko jedno pytanie, jak długo Ty basiu jesteś w Thetford i cóż tam porabiasz? pozdrawiam z w końcu słonecznej Polski i czekam na odpowiedź :-)

Do góry stronyOffline

Basia1125

Post #4 Ocena: 0

2006-09-03 10:46 (19 lat temu)

Basia1125

Nie wiedzialam, ze Twoj maz jest juz w Thetford. Prawdopodobne, ze go znam albo chociaz kojaze :-). Wiesz, Thetford to nie jest za duze miasto... :-).
No ja juz jestem tu jakis czas a pracuje w przedszkolu.
Co do pubow, to szczerze Ci powiem, ze my raczej spotykamy sie prywatnie u kogos na piwko, bo za duzego wyboru co do knajpek niestety tu nie ma :-( . Ale bedzie dobrze, zobaczysz...
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

johanka

Post #5 Ocena: 0

2006-09-04 08:56 (19 lat temu)

johanka

Konto zablokowane

to musisz posiadać Basiu niezliczone pokłady cierpliwości ;-) skoro pracujesz z małymi dziećmi, a jak stoją przedszkola w Thetford? od kiedy można posłać dziecko i czy poziom jest odpowiedni( wiesz zabawy, zajęcia rozwijajace zainteresowania itp) troszke zmartwiłam sie tym niewielkim wyborem pubów, bo osobiscie lubię atmosferę knajpek i piwko lepiej smakuje w pubie niz w domu. pozdrawiam i koncze bo mam jeszcze trzy teksty do zredagowania ( straszna praca) a męza moze faktycznie znasz ;-) papa

Do góry stronyOffline

Basia1125

Post #6 Ocena: 0

2006-09-04 19:17 (19 lat temu)

Basia1125

Przedszkola sa raczej dosc drogie... ale mozna dostac dofinansowanie. Moim zdaniem sa zaopatrzone calkiem calkiem niezle, rozne zabawy, mazianki, itd. no i lepsze wyposazenie niz w przecietnym polskim przedszkolu a dziecko mozna poslac kiedy tylko sie chce, bo przedszkola pracuja tez w wakacje.
A co piwka, tak ogolnie to piwko nie jest tu za dobre.... sama zobaczysz :)
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

1612

Post #7 Ocena: 0

2006-10-05 09:48 (19 lat temu)

1612

Z nami od: 05-10-2006

Hej Basiu! Napisz mi prosze jak sie w tym Thetford zyje no i jak udalo ci sie dostac prace w przedszkolu? jak wyglada procedura szukania takiej pracy i jak tobie sie podoba? Ja w tej chwili mieszkam w usa ale zastanawiam sie nad opcjami w europie. pozdrawiam Ola

Do góry stronyOffline

Basia1125

Post #8 Ocena: 0

2006-10-16 19:06 (19 lat temu)

Basia1125

jak sie zyje w Thetford??
Hmmm... male miasteczko, duzo obcokrajowcow...
Prace w przedszkolu znalazlam przez ogloszenie w gazecie. Wypelnilam aplikacje, pozniej bylo inyterview i pracuje...
Z tym, ze mam wyksztalcenie pedagogiczne, skonczylam w Polsce studia na kierunku pedagogika - animacja kultury. oprocz tego nie mialam zrobionych zadnych angielskich kursow w stylu child care lub cos takiego, ale dla nich nasze studia sa wazne, bo wiekszosc osob w przdszkolach jest tylko po collegu plus jakies kursy, ale to mozna tez zrobic juz pracujac. bardzo czesto wysyla na nie pracodawca.
Zycze powodzenia i pozdrawiam.. :)
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

pipi

Post #9 Ocena: 0

2006-11-03 20:16 (18 lat temu)

pipi

Z nami od: 28-10-2006

Jak można się skontaktować z JOHANKĄ? Ja jestem z Poręby koło Zawiercia i myślę o wyjedzie do UK. Pozdrawiam!!!

Do góry stronyOffline

ivette

Post #10 Ocena: 0

2008-08-16 11:27:23 (17 lat temu)

ivette

Kobieta

Z nami od: 15-08-2008

thetford to niestety dziura, brudno, nie ma gdzie z dzieckiem pojsc. spedzialm ponad 8mcy w domu bo nie ma tam co robic :/

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,