MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

astalavista

Post #1 Ocena: 0

2016-07-09 21:06:02 (9 lat temu)

astalavista

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2010

Cytat:

2016-07-09 20:28:36, krakn napisał(a):
Bo chyba trafiłeś na cygana Albańskiego, taki sam cygan jak słowacki, rumuński czy Polski.
A ilu Polaków tak nie oszukuje?
A ilu "naszych" gra rolę gangstera i pracownikom nie wypłaca wypłaty?

A co do Albanek, to mnie się kurde podobają. Fakt, wiele jest dupiastych, ale skubane mają coś w sobie że ciężko oderwać oczy :)))

A mentalnie nie widzę róznicy. Jak trafisz na oszusta to taki sam oszust jak Polski. W Uk znam Albańczyków którzy są grubo ogarnięci, wielu Polaków może pozazdrościć, mimo ze oni nie są w Uni i mają o wiele trudniej.

Oj tam, nie bądź tak zajebiście poprawny politycznie...

W mojej pierwszej pracy miałem taką łachudrę z Albanii ( jak się później okazało) pomiatał nami - zwykłymi robolami - niemiłosiernie. Mówił że jest ze Słowenii do czasu jak policja emigracyjna wpadła i zawinęła kolesia - tyle go widzieliśmy - jak się potem okazało - Albaniec, spotkał go zasłużony deport.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kierownik_Pocia

Post #2 Ocena: 0

2016-07-09 21:19:57 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

2016-07-09 20:36:44, SweetLiar napisał(a):
Albanki to straszne tipsiary są wszystko sztuczne rzęsy, paznokcie, tona makijażu, cekiny, świecidełka, oczywiście nie wszystkie, ale takiego stężenia tych wszystkich rzeczy w jednym miejscu nie widziałam nigdzie na świecie

No to już wiemy dlaczego Albanczycy wybierają Polki.
Nasze dziewczyny przecież takie naturalne są ...
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2016-07-09 21:34:55 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-07-09 20:36:44, SweetLiar napisał(a):
Albanki to straszne tipsiary są wszystko sztuczne rzęsy, paznokcie, tona makijażu, cekiny, świecidełka, oczywiście nie wszystkie, ale takiego stężenia tych wszystkich rzeczy w jednym miejscu nie widziałam nigdzie na świecie

To prawda

Cytat:
]
No to już wiemy dlaczego Albanczycy wybierają Polki.
Nasze dziewczyny przecież takie naturalne są ...

To fakt
:-]
Ale te cekiny to efekt bliskości Turcji itp. fakt, sztuczne cycki sterczące pod nos to chyba tylko te z ameryki południowej mogą konkurować :)))

A tak gdy już deszcz popada i zmyje świecidełka to też niczego sobie :))

Poprawność poprawonościa, a w życiu już tylu widziałem co im nas@ na "na pagony" że już mnie nic nie dziwi.
Ciul zawsze będzie ciulem, jaki by kolor nie był :>

Poważnie, miałem trochę kontakty z Albańczykami i teraz też mam, niczym nie różnią się od naszych. Jedni i drudzy tak samo potrafią być OK i koncertowo wypieścić bez wazeliny.
Wielu ma tu spore firmy , znam takiego co zatrudnia i Polaków i Anglików i swoich... A mamy wspólnych klientów i go chwalą.
a klienci nie byle jacy... niektórych można zobaczyć w TV :> Więc nie ma mowy o wciula graniu bo za byle pomyłkę to tysiaki w plecy jesteś.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2016-07-09 21:52:46 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2016-07-09 21:06:02, astalavista napisał(a):
W mojej pierwszej pracy miałem taką łachudrę z Albanii

Ja takie łachudry w Polsce też widziałam i nie miały nic wspólnego z Albanią
Fakt, potrafią być skurwysynami, ale potrafią też mieć serce na dłoni, ja spotkałam prawie tylko tych drugich, ale wystarczy wspomnieć co oni we Włoszech wyprawiali w swoim czasie w prostytucji to cała "branża" była ich, a z albańską mafią to nawet Pruszków się nie chciał zadawać. Wiem od chłopaków.

Z tą Turcją to nie tylko do świecidełek się sprowadza bo to jest też patriarchalne społeczeństwo, kibelki-dziury w podłodze i generalnie wszystko to czego ja w Albanii nie lubię to się z Turcją właśnie wiąże

Ciekawe czy już ktoś napisał jakąś książkę o ich wyczynach bo jak nie to może mogę być pierwsza :-]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Kierownik_Pocia

Post #5 Ocena: 0

2016-07-09 22:08:12 (9 lat temu)

Kierownik_Pociagu

Mężczyzna

Z nami od: 02-10-2015

Cytat:

W mojej pierwszej pracy miałem taką łachudrę z Albanii ( jak się później okazało) pomiatał nami - zwykłymi robolami - niemiłosiernie. Mówił że jest ze Słowenii do czasu jak policja emigracyjna wpadła i zawinęła kolesia - tyle go widzieliśmy - jak się potem okazało - Albaniec, spotkał go zasłużony deport.

A widzisz ,ja znam jednego Albanczyka co udawał Greka :-]
Na tyle skutecznie że otworzył restauracje z greckim jedzeniem.Kase łupie aż miło.
Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2016-07-09 23:20:10 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2016-07-09 22:08:12, Kierownik_Pociagu napisał(a):
Cytat:

A widzisz ,ja znam jednego Albanczyka co udawał Greka :-]
Na tyle skutecznie że otworzył restauracje z greckim jedzeniem.Kase łupie aż miło.

na kew Br jest włoska pizzera, prowadzi ją hindus...
Takiej pizzy nie zjesz nigdzie we włoszech :-T[ *ROFL**ROFL**ROFL*
zaliczone do wtopy kulinarnych :D

Do góry stronyOffline

kruuuu

Post #7 Ocena: 0

2016-07-10 00:41:37 (9 lat temu)

kruuuu

Mężczyzna

Z nami od: 11-10-2015

Cytat:

2016-07-09 20:28:36, krakn napisał(a):
Bo chyba trafiłeś na cygana Albańskiego, taki sam cygan jak słowacki, rumuński czy Polski.
A ilu Polaków tak nie oszukuje?
A ilu "naszych" gra rolę gangstera i pracownikom nie wypłaca wypłaty?

A co do Albanek, to mnie się kurde podobają. Fakt, wiele jest dupiastych, ale skubane mają coś w sobie że ciężko oderwać oczy :)))

A mentalnie nie widzę róznicy. Jak trafisz na oszusta to taki sam oszust jak Polski. W Uk znam Albańczyków którzy są grubo ogarnięci, wielu Polaków może pozazdrościć, mimo ze oni nie są w Uni i mają o wiele trudniej.

Byc moze masz racje poznalem w swoim zyciu tylko tego Albanczyka, nie znam statystyk ale domniemam ze mieszka tam bardzo duzo cyganów. Tylko ze ten kraj ma zaledwie 3 mln mieszkańców dlatego niespecjalnie chce mi sie dochodzic czy spotkany Albanczyk jest rodowity czy nie. No i ten znal jezyk albanski, cygan z Polski zazwyczaj nie mowi po polsku albo nie chce

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2016-07-10 22:00:41 (9 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2016-07-10 00:41:37, kruuuu napisał(a):
cygan z Polski zazwyczaj nie mowi po polsku albo nie chce

Może ci młodzi Cyganie wychowani już tutaj nie potrafią mowić po polsku, ale ci polscy to są tak spolszczeni, że co trzecie słowo mają spolszczone np "cukierkus" albo "dzwoniuła". Sama słyszałam nie raz, że już nie wspomnę, że oni w cygańskim wogóle cyfr nie mają i za każdym razem jak rozmawiają o pieniądzach czy datach to używają polskich terminów. Także to chyba jest kwestia tego kto gdzie dorastał, zarówno u polskich Cyganów jak i u albańskich

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #9 Ocena: 0

2016-07-11 01:27:45 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2016-07-10 22:00:41, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2016-07-10 00:41:37, kruuuu napisał(a):
cygan z Polski zazwyczaj nie mowi po polsku albo nie chce

Może ci młodzi Cyganie wychowani już tutaj nie potrafią mowić po polsku, ale ci polscy to są tak spolszczeni, że co trzecie słowo mają spolszczone np "cukierkus" albo "dzwoniuła". Sama słyszałam nie raz, że już nie wspomnę, że oni w cygańskim wogóle cyfr nie mają i za każdym razem jak rozmawiają o pieniądzach czy datach to używają polskich terminów. Także to chyba jest kwestia tego kto gdzie dorastał, zarówno u polskich Cyganów jak i u albańskich

Znają, znają Polski, świetnie się z nimi dogaduje :-]

Do góry stronyOffline

Angie86

Post #10 Ocena: 0

2016-07-12 10:03:01 (9 lat temu)

Angie86

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

ale glupoty... sa ludzie dobrzy i zli nie ma wyjatkow czy czarny czy to cygan czy Polak czy Albanczyk , nie wrzuca sie odrazu calego kraju do jednego worka bo natknoles sie na oszusta a co do Albanek to mnostwo jest ktore chca robic kariere i za pieniedzmi obwieszaja sie podrobkami i tipsy silikony ale rowniez jest duzo ktore sa bardzo nturalne i cenia sobie tylko naturalnosc nie pudruja nie maluja znam takich mnostwo :) a co do tej sztucznosci to co ? czy Polek nie ma ? Angielek ? ja widuje co raz to wiecej z dopietymi wlosami i sztucznymi ustami i cyckami .. nie ma reguly jaki kraj to od czlowieka i charakteru zalezy ..

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,