MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Implanon - implanty antykoncepcyjne...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 12 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Pani_DP

Post #1 Ocena: 0

2011-01-10 17:05:52 (14 lat temu)

Pani_DP

Kobieta

Z nami od: 18-02-2010

Ja mam na środę wizytę na wyjecie tego cholernego implanta.
Implant mam od końca maja,straciłam juz tyle włosów,ze mój facet sie boi ze w końcu całkiem wyłysieję :-?
Do tego te cholerne wieczne krwawienia/plamienia pomimo tabletek dodatkowo:-Y:-Y:-Y:-Y:-Y
czekam na tą środę jak na zbawienie

Każdy organizm reaguje inaczej,ale chyba nie polecałabym jednak.
Ochota na seks się nie zmniejszyła,hmm no ale ja mam takie ciacho w łóżku,że żadna metoda antykoncepcyjna nie wpłynie na osłabienie libido:-]:-]:-]:-]
Co nas nie zabije to nas wzmocni :) wystarczy trochę optymizmu :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

monikacookies

Post #2 Ocena: 0

2011-01-11 01:04:23 (14 lat temu)

monikacookies

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

microgynon nie jest dobry na bole glowy,bralam je przez dlugi czas w polsce ,a jak przyjechalam tu to lekarka byla bardzo zdziwiona ze ktos mi to przepisal kiedy mam migreny...

Do góry stronyOffline

VeraKrk

Post #3 Ocena: 0

2011-01-21 08:38:28 (14 lat temu)

VeraKrk

Kobieta

Z nami od: 27-04-2010

Ja tez myślę o wszczepieniu implantu. Przesledziłam ten watek od początku i szczerze mówiąc nie wiem co mysleć. Wiele z Was pisze "mam implant (..) zrzucam zbędne kilogramy" a na niejednej stronie o implantach spotkałam się z opinią, ze niedosyc, że ryzyko zajścia w ciążę jest wieksze u kobiet z nadwagą to jeszcze skutki uboczne moga być nasilone.

Ostatnio byłam u GP po receptę na tabletki, dostałam na pół roku, więc mam zamiar wziąźc je do końca i potem ewentualnie pomyślec o implancie. Po tabletkach (i rzuceniu palenia w tym samym czasie) przytyłam blisko 10kg, które właśnie zrzucam.. Jednak oprócz tego nigdy nie miałam żadnych dolegliwości po hormonach. Nie mam problemu z pamietaniem o pigułkach, jednak martwi mnie to, że non stop obciążam wątrobę. Czasami boje sie łykać tabletki przeciwbólowe, żeby jej "nie dowalać".

Nie ma leków idealnych, kazdy ma jakieś skutki uboczne (jak ktoś wczesniej wspomniał nawet witamina C). Mam mieszane uczucia, ale w sumie jak nie spróbuje to sie nie dowiem, prawda?

Co prawda implant mozna usunąć w każdej chwili, ale myślę, ze NHS nie jest to na rekę - taki implant pewnie swoje kosztuje, może stąd lekarze za wszelką cene próbuja "coś wykombinować" żeby ten implant zostawić.

Co do Microginonu - w Polsce miałam migreny na które sie leczyłam (aby złagodzić), przez 3-4 lata miałam wzgledny spokój. Powróciły jakiś miesiąc temu, Micro biorę już od 6 miesięcy, więć nie wiem, czy jest tu jakakolwiek zależność ;)

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #4 Ocena: 0

2011-01-21 09:34:22 (14 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

ale przeciez z implantem tez obciazasz watrobe. Bo to jest to samo - hormony tyle ze wszczepione pod skore.
Owszem nie idzie przez uklad pokramowy,ale hormony dostaje sie do krwi, a co za tym idzie do watroby

podrawiam
alive

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2011-01-21 09:40:21 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Ja wreszcie trafilam na normalnego lekarza, ktory nie patrzyl na mnie jak na kretynke, jak powiedzialam, ze mam na dzien dzisiejszy 18 kg wiecej ( prawie nie jedzac, cwiczac itd ) :-?. Skomentowal to jednym slowem "implanon"... :-? W poniedzialek ide na badania - m.in poziom hormonow, nerki, watroba itd - a po wynikach nareszcie dostane jakies tabletki, dzieki ktorym moze nareszcie zaczne chudnac.
Jesli chodzi o oslone watroby przy antykoncepcji, wlasnie zaczelam sprowadzac z PL Asequrelle. Ponoc jest dobra. Oslania watrobe, redukuje zatrzymywanie wody w organizmie ( co jest czeste przy antykoncepcji ), itp. Nie chcialabym za kilka lat wyladowac z niewydolnoscia watroby ( a juz zaczynam odczuwac tabletki ).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2011-03-16 19:22:07 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #7 Ocena: 0

2011-04-01 15:24:32 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Czy ktoras z was miala kiedys tak,ze implant w macicy jej sie "zagubił"? mam mirene. ostatnio bylam na kontroli po wypalance i ginekolog pyta sie mnie jakiej metody uzywam antykoncepcyjnej,a ja mu mowie,przeciez masz w aktach ze mialam zakladana po zabiegu mirene,jakies 8miesiecy temu. a ale on jej tam nie widzi:-o:-o:-o szok...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-04-01 16:28:09 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2011-04-01 17:22:43 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2011-03-16 19:22:07, ania78 napisał(a):
Magic, powiedz jak po wizycie u lekarza i czy dal cos skutecznego na schudniecie (przytylam 8kg odkad mam implanon)

Ania, nie zauwazylam Twojego pytania. Lekarz w koncu... nie dal nic :-?. Powiedzial, ze moze jedynie dac mi Alli na recepte, czego nie chcialam, bo probowalam i wyladowaly w kuble. Powiedzial, ze niec wiecej nie moze, bo to ze ja przytylam 18 kg, to jeszcze nic zlego w sumie :-]. Wroce do niego, jak przytyje 58 :-].
A serio - odstawilam teraz calkiem antykoncepcje ( 3 tygodnie temu ). Chwilowo nie moge cwiczyc ( zakaz lekarzy ), ale czekam czy moze cokolwiek sie ruszy ( prawie nie jem ).

Co do kolezanki dwa posty wyzej - mowisz chyba o spirali.. ;-)
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2011-04-01 17:47:18 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,