MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Implanon - implanty antykoncepcyjne...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

Str 14 z 18

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-01-30 10:34:59 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dangerous__girl

Post #2 Ocena: 0

2012-01-30 10:37:04 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Rozmawialam kiedys sobie tak szczerze z pania ktora ma troche pojecie na temat antykoncepcji i bardzo mi odradzala implant, chcociazby z powodu depresji. implant rozprowadza hormony po calym ciele, a mirena tylko w macicy. dziewczyny nigdy nie wkladajcie sobie implantu! to najgorsze co moze byc!!!

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #3 Ocena: 0

2012-01-30 11:02:10 (13 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

Ja bralam mocrogynon przez 3 lata, libido mialam na poziomie ujemnym :/ Pozniej bralam yasmin po ktorym mialam takie jazdy ze balam sie wychodzic z domu, plus straszne bole i zawroty glowy, w takim stanie o jakimkolwiek libido nawet mowy nie bylo :/ przeszlam na cilest, niby mialo byc lepiej pod kazdym wzgledem ale nie bylo, myslalam ze moje libido opuscilo mnie juz na zawsze. Odstawilam hormony, zaszlam w ciaze, teraz po urodzeniu dziecka od kilku tygodni mam implent NEXPLANON. Uwielbiam swoje cacko :-] implant mialam zalozony podczas miesiaczeki, dokladnie 3 dnia, zazwyczaj mam 7 dni a tu na drugi dzien po wlozeniu implantu bylo juz po miesiaczce. Nic mnie nie boli, nie mam humorow, nie przytylam, a wrecz schudlam 2kg. Jakiegokolwiek krwawienia poki co brak i mam nadzieje ze tak pozostanie :-] Sam zabieg wlozenia przeprowadzany w znieczuleniu miejscowym wiec nic nie bolalo, zaraz po tez zadnego bolu, jedynie siniak ale to nic wielkiego jak dla mnie. Musze przyznac ze po tym co sie naczytalam tutaj szlam na wszczepienie cacka z dusza na ramieniu i po przygodach z tabsami oczami wyobrazni widzialam siebie lezaca polprzytomna z bolem glowy bo tez mi sie zdarzaja migreny. Poki co nic takiego sie nie stalo. Ale wiadomo ze implent to sa hormony, a na hormony kazdy reaguje inaczej. Nikt tego przed kobietami nie ukrywa, wszystkie mozliwe skutki uboczne sa wymienione w ulotce i mnie jeszcze dodatkowo informowala o nich pani doktor podczas wypisywania recepty na Nexplanon a pozniej jeszcze raz przed samym wszczepieniem, takze bylam w pelni swiadoma na co sie decyduje, to byl moj wybor z ktorego jestem bardzo zadowolona :-)

[ Ostatnio edytowany przez: ewela119 30-01-2012 11:03 ]

Do góry stronyOffline

minot102

Post #4 Ocena: 0

2012-01-30 11:13:33 (13 lat temu)

minot102

Kobieta

Z nami od: 11-08-2011

Ja mam mirene juz 4 lata, pierwsze 6 mies plamienie non stop, teraz nawet sladu krwawien...nawet nie iem kiedy mam okres...no Wiem Bo sie wsciekam;-)
Musialam miec podciete niteczki Bo malz czul, nadal czasem mowi ze czuje...
moje wrazenia- szalu nie ma, niedlugo musze zmienic I nie Wiem czy znow zaloze....plus ze nie utylam...minus libido w dol I sucho...
life is good

Do góry stronyOffline

minot102

Post #5 Ocena: 0

2012-01-30 11:13:35 (13 lat temu)

minot102

Kobieta

Z nami od: 11-08-2011

Ja mam mirene juz 4 lata, pierwsze 6 mies plamienie non stop, teraz nawet sladu krwawien...nawet nie iem kiedy mam okres...no Wiem Bo sie wsciekam;-)
Musialam miec podciete niteczki Bo malz czul, nadal czasem mowi ze czuje...
moje wrazenia- szalu nie ma, niedlugo musze zmienic I nie Wiem czy znow zaloze....plus ze nie utylam...minus libido w dol I sucho...
life is good

Do góry stronyOffline

mysiopysio

Post #6 Ocena: 0

2012-02-21 15:45:17 (13 lat temu)

mysiopysio

Kobieta

Z nami od: 21-02-2012

Od kilku miesięcy bardzo źle się czuję. Dużo się nasluchalam o złym samopoczuciu przy implancie. Wchodzilam na fora polskie i angielskie. Zaczęłam sprawdzać skutki uboczne. I trafiłam o dziwo w końcu na stronę NHS. Nieregularny okreas to pikus. A tylko o tym mówią angielscy lekarze. Poczytajcie sobie. Ją mam silne zawroty głowy, wymioty i niewydolność zylno-limfatyczna. Tzn puchną mi nogi, przez co niekiedy nie mogę chodzić. Utrudnia mi to pracę. Moja angielska lekarka powiedziała że to stres i chciała mi dac antydepresanty. Nie wzięłam tej recepty. W czwartek idę do lekarki która wszczepiala mi implanon i powiem że chce go wyjąć. Nie dam się namówić na zostawienie go.

Do góry stronyOffline

mysiopysio

Post #7 Ocena: 0

2012-02-21 15:48:06 (13 lat temu)

mysiopysio

Kobieta

Z nami od: 21-02-2012

Od kilku miesięcy bardzo źle się czuję. Dużo się nasluchalam o złym samopoczuciu przy implancie. Wchodzilam na fora polskie i angielskie. Zaczęłam sprawdzać skutki uboczne. I trafiłam o dziwo w końcu na stronę NHS. Nieregularny okreas to pikus. A tylko o tym mówią angielscy lekarze. Poczytajcie sobie. Ją mam silne zawroty głowy, wymioty i niewydolność zylno-limfatyczna. Tzn puchną mi nogi, przez co niekiedy nie mogę chodzić. Utrudnia mi to pracę. Moja angielska lekarka powiedziała że to stres i chciała mi dac antydepresanty. Nie wzięłam tej recepty. W czwartek idę do lekarki która wszczepiala mi implanon i powiem że chce go wyjąć. Nie dam się namówić na zostawienie go.

Do góry stronyOffline

betty82

Post #8 Ocena: 0

2012-02-21 17:12:30 (13 lat temu)

betty82

Mężczyzna

Z nami od: 19-05-2011

ja bralam kiedys mikrogynon po ktorym przytylam 20 kilo.potem zmienila mi lekarka w polsce na yasmin.Pozniej odtawilam zeby zajsc w ciaze zajelo mi po prawie 2 lata zamin sie udalo.po ciazy stosowalam yasmin znowu a potem jakies inne bo mialam straszne migreny a teraz dostaje zastrzyk raz na 3 miesiace.miesiaczki zero i czuje sie ok.migreny sporadyczne.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

jojomaster

Post #9 Ocena: 0

2012-02-21 17:24:09 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

wlasnie niedawno sie dowiedzialam ze zastrzyk wplywa negatywnie na pamiec krotkotrwala... ja teraz microgynon biore i szczerze mowiac mialam nadzieje ze przytyje, ale nic z tego :/

Do góry stronyOffline

karolagirl

Post #10 Ocena: 0

2012-02-21 17:58:19 (13 lat temu)

karolagirl

Kobieta

Z nami od: 26-10-2007

To nie tak kochana ze bys przytyla po tym sie puchnie poprostu i dlatego sie tyje, woda w organizmie sie zatrzymuje. Ja mam implanon 2 lata i ide wyjac w cholere bo juz mam dosyc walki z nadwaga i wogole zaczelam sie zzle czuc ostatnio, no i czas na drugie dziecko bo pierwsze ma juz prawie 5 lat wiec czas najwyzszy ;D
Sztuka jest zyc, lecz prawdziwym arcydzielem zyc i nie zejsc na psy

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 18 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,