MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie mam dzieci i nie chce miec dzieci

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 21 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Yvonne_67

Post #1 Ocena: 0

2012-10-31 14:27:45 (12 lat temu)

Yvonne_67

Kobieta

Z nami od: 08-04-2011

Cytat:

2012-10-31 12:25:09, aszuelka napisał(a):
... Osoba nie posiadajaca dzieci jest bezproduktywna dla panstwa.

*ROFL*
Humor miesiaca.*ROFL*

Tylko nie zapominaj, ze ci nieproduktywni nigdy nie pobieraja zadnych macierzynskich, becikowych i innych dodatkow, ktore panstwo placi na dzieci przez lata, nie mowiac o calym darmowym systemie szkolnictwa i opieki medycznej.
Kiedy produktywni plodza dzieci i siedza w domu, zajmujac sie nimi, to ci nieproduktywni pracuja i placa na nie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2012-10-31 14:44:16 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-31 12:31:51, aszuelka napisał(a):
To nie byl projekt, moj znajomy wiem ze na pewno placi bykowe - tutaj znalazlam link do polskiego forum, gdzie ludzie opisuja ile zarabiaja ;-)

problem w tym, ze definicja 'bykowego' mowi zupelnie co innego -> Wiki 8-)

to podatek placony przez osoby (wiec nie pary czy malzenstwa) bezdzietne powyzej jakiegos wieku - po wojnie chodzilo o przyrost naturalny i wladza oczekiwala, ze kazdy zdolny mlody chlop zaplodni nie-stara panne... *ROFL*

kwestia posiadania dzieci, czy tez checi lub nie, jest kwestia indywidualna - kazdy jest dorosly, potrafi chyba korzystac 'masy szarej' miedzy uszami i zdecydowac... czasem wspolnie z partnerem 8-)

ps. kumpel chcial nas zaszokowac i stwierdzil, ze podwiaze sobie nasieniowod... dawno sie tak nie smialem, bo odpowiedz byla jak wyzej :-D

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-10-31 14:53:05 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #4 Ocena: 0

2012-10-31 14:58:26 (12 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2012-10-31 09:51:12, aszuelka napisał(a):
Ci co nie chca miec dzieci niech placa bykowe - jak w Niemczech :-D

To pewnie będą potrzebne obvowiązkowe badania lekarskie? Żeby taki co nie chce nie oszukiwał, że nie może?

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-10-31 15:00:44 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Lucy_23

Post #6 Ocena: 0

2012-10-31 15:25:30 (12 lat temu)

Lucy_23

Kobieta

Z nami od: 27-02-2010

Mimo wszystko ze niektorzy mowia ze dzieci to skrab lub ze nadaja sens zyciu ja dalej twierdze ze ich nie chce miec.Co prawda mam dopiero 25 lat ale jakos nie odczuwam w sobie matczynej milosci. Mysle ze zwyczajnie nie jestem gotowa i nigdy nie bede zeby brac odpowiedzialnosc za czyjes zycie bo tym jest wlasnie rodzicielstwo. Nasz siwat nie staje sie lepszy coraz wiecej psycholi.A przeciez nie zamkniemy dziecka w klatce kiedys musi dorosnac pojsc swoja droga. Ale swiadomosc ze moje dziecko umarlo i mnie by zabila. Zreszta skad mozna wiedziec co z Twojego dziecka wyrosnie? Nie raz juz widzialam rodzicow zalamujacych rece mowiacych: tak dobrze go/ja wychowalismy kiedy z malej dziewczynki badz chlopca wyroslo Bog wie kto..Niekotrzy mysla ze szczere rozmowy wytarcza i mowienie dziecku co dobre a co zle pomoze. Nie zapominajmy ze w dzisiejszych czasach wychowuje komputer i internet.NAwet jak dziecku zabronic to i tak znajdzie do tego dostep.dzieci nie skacza juz na skakance tylko bawia sie w '' sloneczko''. Zdaje sobie sprawe ze to zapewne jednostki ale skad pewnosc ze moje dziecko bedzie tym dobrym?? Ze nie popadnie w zle towrzystwo? Albo ze bedzie mialo dobry start w zyciu? bedac w Polsce tlyko nieliczni moga sobie pozwolic na rarytas jakim jest posiadanie dziecka..tak wiec ja dzieciom mowie pass.

[ Ostatnio edytowany przez: Lucy_23 31-10-2012 15:28 ]

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-10-31 15:35:28 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-31 15:25:30, Lucy_23 napisał(a):
Mimo wszystko ze niektorzy mowia ze dzieci to skrab lub ze nadaja sens zyciu ja dalej twierdze ze ich nie chce miec.Co prawda mam dopiero 25 lat ale jakos nie odczuwam w sobie matczynej milosci. Mysle ze zwyczajnie nie jestem gotowa i nigdy nie bede zeby brac odpowiedzialnosc za czyjes zycie bo tym jest wlasnie rodzicielstwo. Nasz siwat nie staje sie lepszy coraz wiecej psycholi.A przeciez nie zamkniemy dziecka w klatce kiedys musi dorosnac pojsc swoja droga. Ale swiadomosc ze moje dziecko umarlo i mnie by zabila. Zreszta skad mozna wiedziec co z Twojego dziecka wyrosnie? Nie raz juz widzialam rodzicow zalamujacych rece mowiacych: tak dobrze go/ja wychowalismy kiedy z malej dziewczynki badz chlopca wyroslo Bog wie kto..Niekotrzy mysla ze szczere rozmowy wytarcza i mowienie dziecku co dobre a co zle pomoze. Nie zapominajmy ze w dzisiejszych czasach wychowuje komputer i internet.NAwet jak dziecku zabronic to i tak znajdzie do tego dostep.dzieci nie skacza juz na skakance tylko bawia sie w '' sloneczko''. Zdaje sobie sprawe ze to zapewne jednostki ale skad pewnosc ze moje dziecko bedzie tym dobrym?? Ze nie popadnie w zle towrzystwo? Albo ze bedzie mialo dobry start w zyciu? bedac w Polsce tlyko nieliczni moga sobie pozwolic na rarytas jakim jest posiadanie dziecka..tak wiec ja dzieciom mowie pass.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Lucy_23</i> 31-10-2012 15:28 ]

jak dla mnie, to sa same zalety a nie wady posiadania dzieci... czemu dziecko ma zejsc na zla droge, moze bedzie geniuszem?
czemu dziecko ma ma sie zdawac tylko na komputer, ma przeciez rodzicow rowniez...
czemu dawac szanse innym (dzieciom innych), skoro moze to byc szansa dla naszego dziecka?

to tak jak z sadzeniem pierwszej rozy - nigdy nie wiesz co wyrosnie z ziarenka, nie wiesz nawet czy przezyje... pierwsza zime lub dwie 8-)

a i potem nie masz pewnosci, ze krzak pojdzie w strone wybrana przez Ciebie...

Do góry stronyOffline

alewariat123

Post #8 Ocena: 0

2012-10-31 16:39:13 (12 lat temu)

alewariat123

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2012

nie mam dzieci ale chcialbym i to bardzo..
ja zas mysle ze dzieci to jest ta jedyna rzecz dla ktorej jestesmy na tym swiecie..pamietam jak mama ubierala mnie do pierwszej klasy z usmiechem na twarzy i cieszyla sie ze mogla mi to wszystko dac...pracowala bardzo ciezko a z usmiechem na twarzy kupowala mi nowy sweterek :) nie wiem jak to wyglada w praktyce bo dzieci nie mam ale to przeciez dziecko daje nam chyba motywacje do dzialania jak i sile..wydaje mi sie ze z pedagogicznego podejscia nie powinno dzieci sie porownywac do oplat czy takich tam jak to nie ktorzy wczesniej zaznaczyli..chcialbym aby moj szkrab obudzil mnie kiedys rano i powiedzial tato jedziemy do szkoly czy nie..sam pamietam z mojego smutnego dziecinstwa ile to dzieci wzbudzaly usmiechu na twarzach starszych ludzi siedzacych np.przy stole..sam spiewalem stojac pod sciana tupiac nozka i patrzac jak im sie to podoba wiec nie rozumiem dlaczego moglbym sobie odposcic kawalka tego szczescia ;) wydaje mi sie ze jedynym szczesciem takim prawdziwym to jest miec dla kogo budzic sie kazdego poranka..

ps.pierwsze rodzinne rysunki czy tez literki jak i kroki czy tez slowa to jest motywacja wystrzalowa :)

pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2012-10-31 16:55:16 (12 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Dla mnie rodzina bez dzieci/dziecka to smutna rodzina. Nic na to nie poradze. Przepraszam, jesli kogos urazilam, ale tak to czuje.
Po porodzie moj swiat przewrocil sie do gory nogami. Spadl na mnie ogrom radosci, szczescia i milosci.
Teraz - mimo awantur w domu, ciaglych walk itd - nie wyobrazam sobie domu bez mojej zolzy. Zycie nie byloby takie cudne, jakie jest. Nie byloby dumy z jej osiagniec, jej madrosci.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 31-10-2012 16:56 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-10-31 16:57:32 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 21 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,