|
---|---|
wonka21 | Post #1 Ocena: 0 2007-05-23 13:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2007 Skąd: Plymouth |
Witam. tak jak w temacie dokucza mi zapalenie pecherza juz jakies dwa tygodnie, nie pracuje jeszcze wiec chyba nie moge udac sie do lekarza. Moja prosba jest taka- czy wiecie moze moje drogie jakie tabletki moge kupic w aptece bez recepty i jak sie leczyc w zaciszu swojego domku?? Bede wdzieczna za kazda rade.
Ps. moze dostepna jest tu w Angli Furagina albo Urosept?? i jak wogole po angielsku jest "zapalenie pecherza" pozdrawiam |
wonka21 | Post #2 Ocena: 0 2007-05-23 14:04 (18 lat temu) |
Czyzby zadna z was nigdy nie miala zapalenia pecherza??????
|
Post #3 Ocena: 0 2007-05-23 14:14 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wonka21 | Post #4 Ocena: 0 2007-05-23 14:22 (18 lat temu) |
probuje na wszystkich mozliwych postach a jestes jedyna osoba ktora udzielila mi odpowiedzi. dziekuje
|
Nenna1 | Post #5 Ocena: 0 2007-05-23 14:29 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Kochana!Zapalenie pecherza trwa zwykle okolo tygodnia wiec moze to cos innego?
A jesli chodzi o domowe sposoby to coz...moze pomoga nasiadowki,cieple oklady /dol podbrzusza/,gorace kapiele i koniecznie ciepla bielizna /przynajmniej na czas choroby/. mozesz zaaplikowac sobie leki przeciwbolowe i rozkurczowe/NO-Spa/. Niestety nie wiem jaki odpowiednik ma w Anglii furagin czy urinal lub urosept. Mozesz jeszcze sprobowac ziol..np.:Succus Urticae/pokrzywa/ Uversan/macznica lekarska/ zakladajac,ze pani magister w aptece zna lacine to kupisz ![]() to chyba wszystko co moge doradzic na sposoby domowe .Jesli jednak nic nie pomoze to radze udac sie do lekarza. P.S.mam w domu troche lekow/furagin tez /wiec jesli chcesz to moge Ci "uzyczyc"oczywiscie free ![]() ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
|
|
wonka21 | Post #6 Ocena: 0 2007-05-23 14:35 (18 lat temu) |
Nie to napewno zapalenie pecherza! Bylo juz dobrze przez kilka dni i znowu wrocilo ;-( jesli chodzi o twoje leki to bardzo dziekuje ale niestety za daleko mieszkamy od siebie
![]() |
mirabelka77 | Post #7 Ocena: 0 2007-05-23 15:59 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
o ja tez ci odpowiedzialam,ale jeszcze raz, jezeli Cie boli to jezd na emergency do szpitala tam dostaniesz leki,jezeli to infekcja bekteryjna i nawracajaca to ziola moga nie pomoc, sama to przeszlam az mnie tak dopadlo ze nie moglam nawet siedziec,dostalam antybiotyk i przeszlo mi,
![]() |
Nenna1 | Post #8 Ocena: 0 2007-05-23 16:36 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Zapalenie pęcherza moczowego jest najczęściej wywołane przez bakterie/E-coli/, które dostają się przez cewkę moczową do pęcherza. W następstwie infekcji powstaje zapalenie śluzówki pęcherza moczowego, co prowadzi do nieprzyjemnych dolegliwości.
Do charakterystycznych objawów należy bolesne oddawanie moczu, uczucie parcia na mocz, ból podbrzusza i w okolicy krocza a także częstomocz dzienny i nocny. Nie zawsze obserwuje się podwyższenie temperatury ciała. Przy występowaniu w/w objawów w niewielkim nasileniu należy przyjmować dużo płynów, aby zwiększyć diurezę. Stosuje się także ciepłe okłady, kąpiele oraz nagrzewanie podbrzusza. Jeśli dolegliwości nie ustępują w ciągu kilku dni i obserwujemy ich nasilenie należy udać się do lekarza celem wykonania badania moczu oraz ewentualnego antybiogramu. Leczenie polega na podawaniu leków przeciwbólowych, rozkurczowych, sulfonamidów i antybiotyków. Tak wiec droga mirabelko77 jak wspomnialam wyzej -zapalenie pecherza to jest a nie "moze byc"-zakazenie poprzez bakterie.Oczywiscie ,ze mozna sie udac na pogotowie ale to co polecilam wonce21 to po pierwsze odpowiedz na prosbe o DOMOWE sposoby a po drugie -napewno jej to nie zaszkodzi.Zreszta napisalam,ze jesli dolegliwosci nie mina to radze sie udac do lekarza. Pozdrawiam Nenna ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
boozer | Post #9 Ocena: 0 2007-05-23 17:08 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2007 |
czesc.nie wazne czy pracujesz,czy nie i tak mozesz kozystac z emergency i nawet z lekarza prywatnego.musisz poprostu isc do najblizszej tobie przychodni z jakimkolwiek potwierdzeniem adresu i zarejestrowac sie do gp.szybkiego powrotu do zdrowia.strzala
|
mirabelka77 | Post #10 Ocena: 0 2007-05-23 17:40 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
droga Nenna1 ja nie napisalam ze to moze byc,ani ze jest czy nie jest,ja nie jestem lekarzem i nie potrafie tego zdiagnozowac,moge jej dac porada ktora pomogla i mnie
![]() |