Podbijam - moze ktos cos wiecej wie i zna odpowiedzi na moje pytania.
Rada odemnie- nie pozwolcie zadnemu lekarzowi zignorowac zadnego guzka - chociaz niech na USG WAS wysle aldo prywatnie.
Str 3 z 4 |
|
---|---|
littleflower | Post #1 Ocena: 0 2011-12-28 09:04:38 (13 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Tak czekanie jest najgorsze- czlowiek ma tysiace mysli i obrazow
Podbijam - moze ktos cos wiecej wie i zna odpowiedzi na moje pytania. Rada odemnie- nie pozwolcie zadnemu lekarzowi zignorowac zadnego guzka - chociaz niech na USG WAS wysle aldo prywatnie. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
frelcia | Post #2 Ocena: 0 2011-12-28 19:04:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Mala ja urodzilam syna cesarka. Po okolo 8 miesiacach po cesarce w lewej piersi zrobil mi sie guz. Najpierw maly a potem rosl bo masowalam - myslalam ze to zator. W koncu moj angielski gp nie byl w stanie mi pomoc. Z dnia na dzien zamowilam bilet do polski i okazalo sie ze to ropniak. Maly zabieg przeciecia i wycisniecia ropy i spokoj.
![]() |
mala24 | Post #3 Ocena: 0 2011-12-28 19:11:25 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
No wlasnie czytalam o tym bo wrocilam od lekarza.powiedzial ,ze to infekcja (mastitis).Zdarza sie u kobiet ktore karmily.Wiec spokoj.mam antybiotyki a jak to nie pomoze to nastepna wizyta i bedzie dzialac dalej.Drugi guzek ten niebolacy zanikl na czas wizyty u lekarza
![]() |
NoNickname | Post #4 Ocena: 0 2011-12-28 19:42:05 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2011-12-27 23:42:10, littleflower napisał(a): Moze troszke nie na temat ale przechodzil/przechodzi tutaj ktos kuracje nowotworowa? Jak dlugo po wykruciu guza i skanow czeka sie na biopsje? Czy rzeczywiscie lekarz do samego wyniku biobsji nie chce potwierdzic czy nowotwor jest zlosliwy? 3 tyg czekania na biobsje to dobry czy znak? Nie martw się "na zapas",bo nie każdy guzek stanowi zagrożenie. Parę lat temu,podczas mamografii,wykryli u mnie trzy guzki,które w efekcie okazały się całkowicie niegroźne. Dopiero po zrobieniu biopsji lekarz może dać 100%-wą odpowiedź,czy guzek stanowi zagrożenie,czy nie - wcześniej po prostu tego nie wie. Głowa do góry....będzie dobrze! |
Dodziunia | Post #5 Ocena: 0 2011-12-28 19:47:12 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
Mala-wlasnie o Tobie myslalam i mialam pisac co z Toba-wchodze na forum i jest. to dobrze -mam nadz. ze antybiotyk pomoze.
Littleflower-trzymaj sie cieplutko-mam nadz. ze bedzie ok. |
|
|
Vivienne | Post #6 Ocena: 0 2011-12-28 19:47:23 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Moja siostra gdy przestala karmic piersia znalazla u siebie guzki. Okazalo sie, ze kanaliki mlekowe (mleczne) byly zapchane i to spowodowalo infekcje.
|
littleflower | Post #7 Ocena: 0 2011-12-28 20:44:32 (13 lat temu) |
Z tym ze u mnie guzek nie na piersi jest a w innym miejscu- pierwsze scany USG nie daly odpowiedzi a zaniepokoily i mnie i lekarza, wykluczyly tylko tluszczaki i cysty, a slowa lekarza ktory telefonicznie mnie dwa dni po wizycie w szpitalu wezwal " arrange for the worst " zapamietam chyba do konca zycia. Jak na razie probuje zyc normalnie, nawet jutro mam CV choc wiem ze operacja jest na 100 procent juz wkrotce a wyciac maja i to prawie 3 centrymetrowy, niby nie bac sie na zapas ale jak?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
kolezanka_szkla | Post #8 Ocena: 0 2011-12-29 23:49:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Kwiatek - normalnie. Rak piersi jest jednym z tych wyleczalnych. O ile nie za pozno pacjentka sie zglasza do lekarza. Ja pierwsza operacje mialam jako 19 latka. Pozniej - juz nie pamietam ile razy. Co prawda zaden z tych przypadkow nie byl zlosliwy, ale strach jest zawsze ten sam.
Trzymam kciuki, mocno, bardzo mocno. Bedzie dobrze. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
littleflower | Post #9 Ocena: 0 2011-12-30 00:03:41 (13 lat temu) |
Dzieki
U mnie nie o piers chodzi a o noge Mialam miec dzis rezonans ale ze wzgledu na zle samopoczucie ( chyba grypa - diagnoza przez telefon ) zostalo mi przelozone na po nowym roku a mnie czekanie wykancza nerwowo, i jedna praca przepadla przez to. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
kolezanka_szkla | Post #10 Ocena: 0 2011-12-30 00:12:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Kwiatek - Ty sie nie wyglupiaj blagam Cie. Sami sobie tworzymy nasz los. Sami sobie - naszymi myslami - tworzymy przyszlosc. Mysl to nic innego jak energia. Wysylasz ja, ona wraca do Ciebie. Obejrzyj sobie film 'Secret'. Bedzie dobrze. Guzki sie wycina bez wzgledu na to jak sa duze i gdzie sa. Proste. Moja siostra miala na wewnatrznym udzie. Operacje miala jakies 5 lat temu. Jest zupelnie zdrowa.
Ja wiem - czekanie wykancza, ale jestes uparta, silna i masz dla kogo byc spokojna. Zobaczysz - bedzie dobrze. Inaczej byc nie moze. Nie ma innej alternatywy. Wspomnisz moje slowa. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|