MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Guzek na piersi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2011-12-28 09:04:38 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Tak czekanie jest najgorsze- czlowiek ma tysiace mysli i obrazow
Podbijam - moze ktos cos wiecej wie i zna odpowiedzi na moje pytania.

Rada odemnie- nie pozwolcie zadnemu lekarzowi zignorowac zadnego guzka - chociaz niech na USG WAS wysle aldo prywatnie.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

frelcia

Post #2 Ocena: 0

2011-12-28 19:04:49 (13 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Mala ja urodzilam syna cesarka. Po okolo 8 miesiacach po cesarce w lewej piersi zrobil mi sie guz. Najpierw maly a potem rosl bo masowalam - myslalam ze to zator. W koncu moj angielski gp nie byl w stanie mi pomoc. Z dnia na dzien zamowilam bilet do polski i okazalo sie ze to ropniak. Maly zabieg przeciecia i wycisniecia ropy i spokoj.
:-)

Do góry stronyOffline

mala24

Post #3 Ocena: 0

2011-12-28 19:11:25 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

No wlasnie czytalam o tym bo wrocilam od lekarza.powiedzial ,ze to infekcja (mastitis).Zdarza sie u kobiet ktore karmily.Wiec spokoj.mam antybiotyki a jak to nie pomoze to nastepna wizyta i bedzie dzialac dalej.Drugi guzek ten niebolacy zanikl na czas wizyty u lekarza:) wiec ciezko bylo mu cos doradzic.

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #4 Ocena: 0

2011-12-28 19:42:05 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

2011-12-27 23:42:10, littleflower napisał(a):
Moze troszke nie na temat ale przechodzil/przechodzi tutaj ktos kuracje nowotworowa?
Jak dlugo po wykruciu guza i skanow czeka sie na biopsje?
Czy rzeczywiscie lekarz do samego wyniku biobsji nie chce potwierdzic czy nowotwor jest zlosliwy?
3 tyg czekania na biobsje to dobry czy znak?

Nie martw się "na zapas",bo nie każdy guzek stanowi zagrożenie.
Parę lat temu,podczas mamografii,wykryli u mnie trzy guzki,które w efekcie okazały się całkowicie niegroźne.
Dopiero po zrobieniu biopsji lekarz może dać 100%-wą odpowiedź,czy guzek stanowi zagrożenie,czy nie - wcześniej po prostu tego nie wie.

Głowa do góry....będzie dobrze!

Do góry stronyOffline

Dodziunia

Post #5 Ocena: 0

2011-12-28 19:47:12 (13 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Mala-wlasnie o Tobie myslalam i mialam pisac co z Toba-wchodze na forum i jest. to dobrze -mam nadz. ze antybiotyk pomoze.
Littleflower-trzymaj sie cieplutko-mam nadz. ze bedzie ok.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Vivienne

Post #6 Ocena: 0

2011-12-28 19:47:23 (13 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Moja siostra gdy przestala karmic piersia znalazla u siebie guzki. Okazalo sie, ze kanaliki mlekowe (mleczne) byly zapchane i to spowodowalo infekcje.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2011-12-28 20:44:32 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z tym ze u mnie guzek nie na piersi jest a w innym miejscu- pierwsze scany USG nie daly odpowiedzi a zaniepokoily i mnie i lekarza, wykluczyly tylko tluszczaki i cysty, a slowa lekarza ktory telefonicznie mnie dwa dni po wizycie w szpitalu wezwal " arrange for the worst " zapamietam chyba do konca zycia. Jak na razie probuje zyc normalnie, nawet jutro mam CV choc wiem ze operacja jest na 100 procent juz wkrotce a wyciac maja i to prawie 3 centrymetrowy, niby nie bac sie na zapas ale jak?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2011-12-29 23:49:10 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Kwiatek - normalnie. Rak piersi jest jednym z tych wyleczalnych. O ile nie za pozno pacjentka sie zglasza do lekarza. Ja pierwsza operacje mialam jako 19 latka. Pozniej - juz nie pamietam ile razy. Co prawda zaden z tych przypadkow nie byl zlosliwy, ale strach jest zawsze ten sam.

Trzymam kciuki, mocno, bardzo mocno. Bedzie dobrze.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2011-12-30 00:03:41 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Dzieki
U mnie nie o piers chodzi a o noge
Mialam miec dzis rezonans ale ze wzgledu na zle samopoczucie ( chyba grypa - diagnoza przez telefon ) zostalo mi przelozone na po nowym roku a mnie czekanie wykancza nerwowo, i jedna praca przepadla przez to.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2011-12-30 00:12:04 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Kwiatek - Ty sie nie wyglupiaj blagam Cie. Sami sobie tworzymy nasz los. Sami sobie - naszymi myslami - tworzymy przyszlosc. Mysl to nic innego jak energia. Wysylasz ja, ona wraca do Ciebie. Obejrzyj sobie film 'Secret'. Bedzie dobrze. Guzki sie wycina bez wzgledu na to jak sa duze i gdzie sa. Proste. Moja siostra miala na wewnatrznym udzie. Operacje miala jakies 5 lat temu. Jest zupelnie zdrowa.

Ja wiem - czekanie wykancza, ale jestes uparta, silna i masz dla kogo byc spokojna.

Zobaczysz - bedzie dobrze. Inaczej byc nie moze. Nie ma innej alternatywy. Wspomnisz moje slowa.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,