|
---|---|
olka8922 | Post #1 Ocena: 0 2009-06-18 14:43:02 (16 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2008 Skąd: kettering |
czesc, dziewczyny.od kiedy przyjechalam do anglii, ciagle mam zapalenie pecherza, grzybice, wszelkiego rodzaju infekcje ukladu moczowego.mialam tutaj robiony 4razy wymaz z pochwy nic nie wykryli, na drugi dzien mialam lot do Polski, okazalo sie ze mam grzybice.Ciagle mi to powraca.mam swoj recznik, dbam o higiene, uzywam zelu do higieny intymnej ziaja, nie korzystam z absenow.od czego to sie dzieje?! nie wytrzymuje psychicznie, bol jest ogromny, w srodku pochwy szczypie mnie, piecze, pali jakby bylo stado bakterii. pomozcie! co uzywac i co zrobic? biore rowniez codziennie 1kapsulke zurawiny. co zrobic? tez macie podobne problemy? w Polsce takiego czegos nigdy nie mialam, tutaj od poczatku roku biore juz 4antybiotyk
![]() ![]() Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|
mako123 | Post #2 Ocena: 0 2009-06-18 15:04:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 23-02-2008 Skąd: Preston |
Cytat: 2009-06-18 14:43:02, olka8922 napisał(a): czesc, dziewczyny.od kiedy przyjechalam do anglii, ciagle mam zapalenie pecherza, grzybice, wszelkiego rodzaju infekcje ukladu moczowego.mialam tutaj robiony 4razy wymaz z pochwy nic nie wykryli, na drugi dzien mialam lot do Polski, okazalo sie ze mam grzybice.Ciagle mi to powraca.mam swoj recznik, dbam o higiene, uzywam zelu do higieny intymnej ziaja, nie korzystam z absenow.od czego to sie dzieje?! nie wytrzymuje psychicznie, bol jest ogromny, w srodku pochwy szczypie mnie, piecze, pali jakby bylo stado bakterii. pomozcie! co uzywac i co zrobic? biore rowniez codziennie 1kapsulke zurawiny. co zrobic? tez macie podobne problemy? w Polsce takiego czegos nigdy nie mialam, tutaj od poczatku roku biore juz 4antybiotyk ![]() ![]() W ciąży miałam infekcję układu i pęcherza moczowego.Bół niesamowity :-W:-W:-W A jeśli chodzi o stany zapalne i grzybicze mam to samo. Może zbyt często bierzesz antybiotyki i to wywołuje santy zapalne. Bierz coś na osłonę np. Acidolac A jeśli już zdarzy mi się jakiś stan zapalny biorę tabletki dopochwowe clotrimazolum i również krem z tej samej serii którym się często smaruję i mam spokój. Pozdrawiam i życzę wytrwałości Rodzisz się oryginalny nie umieraj jako czyjaś kopia, bądz sobą....
"Temple of Love"
|
osinka17 | Post #3 Ocena: 0 2009-06-18 15:04:08 (16 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
masz odpowiedź - Antybiotyki!!! wyjałowiłaś kompletnie swoją florę bakteryjną
na początek dobry ginekolog Ci potrzebny, trzeba zrobić wymaz, dobrać odpowiednio leki na grzybicę zamień ziaję na Lactacyd, kup sobie w Boots BIO-FEM (specjalny żel do dopochwowej aplikacji) + Acidophilus w kapsułkach (z Hollands & Barrets) do łykania zmieniaj bieliznę jak chęsto się da,pierz ją, nawet prasuj!, nie noś tamponów itp. A co z partnerem? o ile go masz, to powinien również brać coś na grzybicę, bo zaraża Cię non stop i żadne leczenie jednostronne nie pomoże! powodzenia!!! Pozdrawiam
|
goskauk | Post #4 Ocena: 0 2009-06-18 15:04:11 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2008 Skąd: Reading |
Kup sobie Canesten pigulke i krem.Ja uzywam plyny polskie intymne te z Ziaja.Ale dobrze jest zjesc naturalny jogurt.Nawet mozesz jogurt na tampon dac.
![]() pit-y,benefity itp.
|
osinka17 | Post #5 Ocena: 0 2009-06-18 15:06:23 (16 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2008 Skąd: High Wycombe |
Cytat: 2009-06-18 15:04:11, goskauk napisał(a): Kup sobie Canesten pigulke i krem.Ja uzywam plyny polskie intymne te z Ziaja.Ale dobrze jest zjesc naturalny jogurt.Nawet mozesz jogurt na tampon dac. ![]() bez przesady z tym jogurtem ![]() a czosnek?? to chyba sposoby ze średniowiecza?? jest masa skutecznych leków na grzybicę, więc nie ma potrzeby "wydziwiania" z czosnkiem! skoro nie próbowałaś, to nie radź innym, bo możesz jedynie zaszkodzić Pozdrawiam
|
|
|
reivilo | Post #6 Ocena: 0 2009-06-18 15:10:42 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat: 2009-06-18 14:43:02, olka8922 napisał(a): e juz 4antybiotyk ![]() ![]() no coz wlasnie efektem ubocznym brania antybiotyku jest grzybica pochwy ... mozesz kupic bez recepty clotrimaloz jest nawet w marketach tyle ze slabsza dawka ....popros zeby ci przepisali dopochwowy wlasnie klotrimazol lub nystatyne - to polska nazwa poszukaj w internecie angielskiego zammienika. Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
Post #7 Ocena: 0 2009-06-18 15:22:34 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
motylek__x3 | Post #8 Ocena: 0 2009-06-18 15:33:41 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-03-2009 Skąd: london |
Cytat: 2009-06-18 15:04:05, mako123 napisał(a): Cytat: 2009-06-18 14:43:02, olka8922 napisał(a): czesc, dziewczyny.od kiedy przyjechalam do anglii, ciagle mam zapalenie pecherza, grzybice, wszelkiego rodzaju infekcje ukladu moczowego.mialam tutaj robiony 4razy wymaz z pochwy nic nie wykryli, na drugi dzien mialam lot do Polski, okazalo sie ze mam grzybice.Ciagle mi to powraca.mam swoj recznik, dbam o higiene, uzywam zelu do higieny intymnej ziaja, nie korzystam z absenow.od czego to sie dzieje?! nie wytrzymuje psychicznie, bol jest ogromny, w srodku pochwy szczypie mnie, piecze, pali jakby bylo stado bakterii. pomozcie! co uzywac i co zrobic? biore rowniez codziennie 1kapsulke zurawiny. co zrobic? tez macie podobne problemy? w Polsce takiego czegos nigdy nie mialam, tutaj od poczatku roku biore juz 4antybiotyk ![]() ![]() W ciąży miałam infekcję układu i pęcherza moczowego.Bół niesamowity :-W:-W:-W A jeśli chodzi o stany zapalne i grzybicze mam to samo. Może zbyt często bierzesz antybiotyki i to wywołuje santy zapalne. Bierz coś na osłonę np. Acidolac A jeśli już zdarzy mi się jakiś stan zapalny biorę tabletki dopochwowe clotrimazolum i również krem z tej samej serii którym się często smaruję i mam spokój. Pozdrawiam i życzę wytrwałości |
goldfish | Post #9 Ocena: 0 2009-06-18 15:35:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-06-2009 |
canesten to angielski odpowiednik clotrimazolu sa dwa rodzaje 1% i 2%
|
olka8922 | Post #10 Ocena: 0 2009-06-18 15:42:26 (16 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2008 Skąd: kettering |
tak, mam stalego partnera od 2,5roku.bralam tabletki antykoncepcyjne Yasmin przez ponad 3lata, teraz z powodu zmian hormonalnych musialam odstawic takze zabezpieczamy sie prezerwatywami.ostatnio mialam grzybice, dostalam antybiotyk amoxiclav i 1tabletke Fluconazole, chlopak natomiast dostal masc bez recepty Thrush Cream Clotrimazole 2% firmy Canesten i mial smarowac penisa zewnetrznie przez 2tyg 3razy dziennie. stosowalismy wg zalecen lekarza, byl spokoj przez jakis tydzien, teraz znowu mam ten sam problem :/ chyba chlopak sie nie wyleczyl do konca... ale idac do lekarza mi ciagle daja antybiotyk,a mu kaza smarowac sie mascia.masc widocznie nie pomaga, nie wiem jak sie inaczej wyleczyc i jak jego wyleczyc
tak, mam stalego partnera od 2,5roku.bralam tabletki antykoncepcyjne Yasmin przez ponad 3lata, teraz z powodu zmian hormonalnych musialam odstawic takze zabezpieczamy sie prezerwatywami.ostatnio mialam grzybice, dostalam antybiotyk amoxiclav i 1tabletke Fluconazole, chlopak natomiast dostal masc bez recepty Thrush Cream Clotrimazole 2% firmy Canesten i mial smarowac penisa zewnetrznie przez 2tyg 3razy dziennie. stosowalismy wg zalecen lekarza, byl spokoj przez jakis tydzien, teraz znowu mam ten sam problem :/ chyba chlopak sie nie wyleczyl do konca... ale idac do lekarza mi ciagle daja antybiotyk,a mu kaza smarowac sie mascia.masc widocznie nie pomaga, nie wiem jak sie inaczej wyleczyc i jak jego wyleczyc.dziekuje za odpowiedzi ![]() Dziecko nie umiera, tylko zmienia datę swych narodzin...
Maluszek [*]
|