Str 3 z 3 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-01-11 20:39:39 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
izabela1967 | Post #2 Ocena: 0 2010-01-11 22:23:04 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-09-2007 Skąd: Pembrokeshire |
Najlepiej diclac(diclofenac)w tabl. lub zastrzykach-dostępne w UK oraz Tetraratio(zmniejsza napięcie mięśni szkieletowych)-tutaj niestety niedostępny(w Polsce na recepte). Nawet w ostrej fazie warto rozpocząć delikatne ćwiczenia(np.tzw.kołyskę-powoli,dwa-trzy razy na dość twardym podłożu).
Powodzenia. |
tascha | Post #3 Ocena: 0 2010-01-11 22:33:59 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Manchester |
Zamiast okładu z młodych piesi, to bardziej masaż stopami...stopkami niewieścimi.
A serio to polecam rozgrzewające poduszeczki, które rozgrzewa się w mikrofali. Niepozornie wyglądają- często są z polaru wykonane. Opisane ,że nasączone zapachem lawendy ( ale są teź bez zapachu) wypełnione są ziarnem ( orkiszem lub gorczycą itp) Ja kupiłam w sklepie sieci B and M za, chyba 2Ł. Dobrze jest też zasilić organizm wit BcompleX ( w sieci Holland and Barrett można kupić dobrą naturalną dobrze wchlanianą, a nie syntetyczna). A na rozluźnienie miśni , siniaki, naciągnięcia, zwichnięcia itp, polecam maść o nazwie Arcalen ( na bazie arniki góskiej),ma doskonałe właściwości przeciwzapalne i rozgrzewające, albo Fastum. Są to polskie maści, ale widziałam w drogerii maść również na bazie arniki górskiej .Nazwa rośliny jest zawarta w nazwie jak w przypadku arcalenu. Trochę bym jednak uważała z zastosowaniem rozgrzewań, masaży itp, ostry stan zapalny to robota dla lekrza. Masz pewność,że to nie np, nerki? |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2010-01-11 23:11:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
po pierwsze wygrzewamy, czyli albo gorąca kąpiel, albo gorące uda i smarujemy maściami wygrzewającymi z zawartością przeciwbólowych.
Jak już ci troche przejdzie warto się zainteresować dlaczego tak cie napiernicza. powodów moze być dwa podstawowe -przechłodzenie, czyli przeziębienie okolic kręgosłupa i bardziej niebezpieczne i wręcz na całe życie -mechaniczne czyli np od dźwigania, od monotonnego siedzenia, od uderzenia, generalnie stany zwyrodnienia lub uszkodzeń. tutaj potrzebne est leczenie na poważnie, i warto zrobić na początku prześwietlenie, a gdy sa już objawy cierpnięcia nóg i rąk, to bym postarał się o rezonans. Możliwe ze będzie konieczny zabieg Podobne bule moze powodować niewygodne łóżko, warto zainwestować nawet i 200-300 funtów a jak ktoś ma mozliwość to i 400 w dobry materac z pianką memmory fam i budzisz się jak niemowlak. Ja przez kilka lat budziłem się połamany, myślałem ze to moje szaleństwa po pustyniach, i krzakach za remizą z koleżankami wychodzą ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
sebabar | Post #5 Ocena: 0 2010-01-12 06:27:23 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 09-01-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-01-11 19:46:07, wonsatymarian napisał(a): Witam, wiec jak w topiku, wyglada to na lumbago. Znacie jakis dobry domowy sposob, aby szybko pozbyc sie tego dziadostwa? Qurde, nie zdawalem sobie sprawy, ze to moze byc az tak bolesne i upierdliwe. ![]() pozdrawiam, cierpiacy wonsatymarian ![]() Nie ma gwarancji, że bez wizyty w NHS ból minie samoistnie, ale leżenie na płaskiej twardej powierzchni oraz odpowiednia dawka leków przeciwzapalnych (np naproxen dostępny bez recepty) powinny pomóc, jeśli po kilku dni nie minie polecam NHS |
|
|
sebabar | Post #6 Ocena: 0 2010-01-12 06:28:41 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 09-01-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-01-11 22:23:04, izabela1967 napisał(a): Najlepiej diclac(diclofenac)w tabl. lub zastrzykach-dostępne w UK oraz Tetraratio(zmniejsza napięcie mięśni szkieletowych)-tutaj niestety niedostępny(w Polsce na recepte). Nawet w ostrej fazie warto rozpocząć delikatne ćwiczenia(np.tzw.kołyskę-powoli,dwa-trzy razy na dość twardym podłożu). Powodzenia. pozdrawiam fachure |
tascha | Post #7 Ocena: 0 2010-01-12 07:20:01 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-12-2009 Skąd: Manchester |
Lekarze, farmakologia, rezonans itp. to wszystko oczywiście działa ,ale powroty problemu są niestety pewne i równie bolesne.
Borykam się z dyskopatią ( jak twierdzili lekarze-tylko operacja mi pomoże)od ok. 20 lat. Najlepszym lekarstwem okazało się być Tai Chi. Od kiedy przestałam "walczyć" z przestrzenią, mimo zwyrodnień, nie odczuwam żadnych dolegliwości. Polecam, fajna sprawa ,nie tylko zresztą na problemy z kręgosłupem. |
Reilly | Post #8 Ocena: 0 2019-01-21 07:52:07 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-01-2019 Skąd: Londyn |
Cześć. Postanowiłam trochę odświeżyć temat, niestety lumago mnie złapało dwa tygodnie temu... Leczyłam się naproksenem i dzięki temu chociaż trochę mogłam wrócić do życia. Jednak przecież naproksenu też nie można stosować w nieskończoność, a ja nie chcę przeforsować swojego organizmu... Planuję teraz zamówić coś, co będzie mniej "inwazyjne"... prawdopodobnie stanie na olejku kamforowym, ale rozważam też .... bo w sumie dobrze wy padł ... ale nie wiem, czy to do UK mi dostarczą... muszę doczytać...
Powiedzcie mi, czy polecicie jakiegoś dobrego lekarza w obrębie Leicester? Jestem w stanie kawałek dojechać byleby tylko znalazł się kompetentny lekarz, który dobierze mi dobrą terapię... Nie chcę znowu paracetamolu dostać... Opinia moderatora: Wpis edytowany ze spamu. Konefka |
kik1976 | Post #9 Ocena: 0 2019-01-21 08:23:34 (6 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
sprobuj deep frost, albo deep warm, czy jakos tak... nasmarujesz i musisz polozyc sie pod koldere lub inne nakrycie... jak zacznie dzialac to poczujesz, najpierw zimne, a potem zaczyna palic
![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|