MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-01-11 20:39:39 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

izabela1967

Post #2 Ocena: 0

2010-01-11 22:23:04 (15 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Najlepiej diclac(diclofenac)w tabl. lub zastrzykach-dostępne w UK oraz Tetraratio(zmniejsza napięcie mięśni szkieletowych)-tutaj niestety niedostępny(w Polsce na recepte). Nawet w ostrej fazie warto rozpocząć delikatne ćwiczenia(np.tzw.kołyskę-powoli,dwa-trzy razy na dość twardym podłożu).
Powodzenia.

Do góry stronyOffline

tascha

Post #3 Ocena: 0

2010-01-11 22:33:59 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

Zamiast okładu z młodych piesi, to bardziej masaż stopami...stopkami niewieścimi.
A serio to polecam rozgrzewające poduszeczki, które rozgrzewa się w mikrofali. Niepozornie wyglądają- często są z polaru wykonane. Opisane ,że nasączone zapachem lawendy ( ale są teź bez zapachu) wypełnione są ziarnem ( orkiszem lub gorczycą itp) Ja kupiłam w sklepie sieci B and M za, chyba 2Ł. Dobrze jest też zasilić organizm wit BcompleX ( w sieci Holland and Barrett można kupić dobrą naturalną dobrze wchlanianą, a nie syntetyczna). A na rozluźnienie miśni , siniaki, naciągnięcia, zwichnięcia itp, polecam maść o nazwie Arcalen ( na bazie arniki góskiej),ma doskonałe właściwości przeciwzapalne i rozgrzewające, albo Fastum. Są to polskie maści, ale widziałam w drogerii maść również na bazie arniki górskiej .Nazwa rośliny jest zawarta w nazwie jak w przypadku arcalenu.
Trochę bym jednak uważała z zastosowaniem rozgrzewań, masaży itp, ostry stan zapalny to robota dla lekrza. Masz pewność,że to nie np, nerki?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-01-11 23:11:36 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

po pierwsze wygrzewamy, czyli albo gorąca kąpiel, albo gorące uda i smarujemy maściami wygrzewającymi z zawartością przeciwbólowych.

Jak już ci troche przejdzie warto się zainteresować dlaczego tak cie napiernicza.
powodów moze być dwa podstawowe
-przechłodzenie, czyli przeziębienie okolic kręgosłupa
i bardziej niebezpieczne i wręcz na całe życie
-mechaniczne czyli np od dźwigania, od monotonnego siedzenia, od uderzenia, generalnie stany zwyrodnienia lub uszkodzeń.

tutaj potrzebne est leczenie na poważnie, i warto zrobić na początku prześwietlenie, a gdy sa już objawy cierpnięcia nóg i rąk, to bym postarał się o rezonans.
Możliwe ze będzie konieczny zabieg

Podobne bule moze powodować niewygodne łóżko, warto zainwestować nawet i 200-300 funtów a jak ktoś ma mozliwość to i 400 w dobry materac z pianką memmory fam i budzisz się jak niemowlak.

Ja przez kilka lat budziłem się połamany, myślałem ze to moje szaleństwa po pustyniach, i krzakach za remizą z koleżankami wychodzą :))) a tu się okazało że po zakupie z przeceny nakładki memmoryfoam, za 100 funtów jak ręka odjął, teraz kupiliśmy normalny materac bajerka 8-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

sebabar

Post #5 Ocena: 0

2010-01-12 06:27:23 (15 lat temu)

sebabar

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-01-2010

Cytat:

2010-01-11 19:46:07, wonsatymarian napisał(a):
Witam, wiec jak w topiku, wyglada to na lumbago. Znacie jakis dobry domowy sposob, aby szybko pozbyc sie tego dziadostwa? Qurde, nie zdawalem sobie sprawy, ze to moze byc az tak bolesne i upierdliwe. :-(

pozdrawiam, cierpiacy wonsatymarian :-[

Nie ma gwarancji, że bez wizyty w NHS ból minie samoistnie, ale leżenie na płaskiej twardej powierzchni oraz odpowiednia dawka leków przeciwzapalnych (np naproxen dostępny bez recepty) powinny pomóc, jeśli po kilku dni nie minie polecam NHS

Do góry stronyOffline

Strona WWW

sebabar

Post #6 Ocena: 0

2010-01-12 06:28:41 (15 lat temu)

sebabar

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-01-2010

Cytat:

2010-01-11 22:23:04, izabela1967 napisał(a):
Najlepiej diclac(diclofenac)w tabl. lub zastrzykach-dostępne w UK oraz Tetraratio(zmniejsza napięcie mięśni szkieletowych)-tutaj niestety niedostępny(w Polsce na recepte). Nawet w ostrej fazie warto rozpocząć delikatne ćwiczenia(np.tzw.kołyskę-powoli,dwa-trzy razy na dość twardym podłożu).
Powodzenia.

pozdrawiam fachure

Do góry stronyOffline

Strona WWW

tascha

Post #7 Ocena: 0

2010-01-12 07:20:01 (15 lat temu)

tascha

Kobieta

Z nami od: 09-12-2009

Lekarze, farmakologia, rezonans itp. to wszystko oczywiście działa ,ale powroty problemu są niestety pewne i równie bolesne.
Borykam się z dyskopatią ( jak twierdzili lekarze-tylko operacja mi pomoże)od ok. 20 lat. Najlepszym lekarstwem okazało się być Tai Chi. Od kiedy przestałam "walczyć" z przestrzenią, mimo zwyrodnień, nie odczuwam żadnych dolegliwości. Polecam, fajna sprawa ,nie tylko zresztą na problemy z
kręgosłupem.

Do góry stronyOffline

Reilly

Post #8 Ocena: 0

2019-01-21 07:52:07 (6 lat temu)

Reilly

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 18-01-2019

Cześć. Postanowiłam trochę odświeżyć temat, niestety lumago mnie złapało dwa tygodnie temu... Leczyłam się naproksenem i dzięki temu chociaż trochę mogłam wrócić do życia. Jednak przecież naproksenu też nie można stosować w nieskończoność, a ja nie chcę przeforsować swojego organizmu... Planuję teraz zamówić coś, co będzie mniej "inwazyjne"... prawdopodobnie stanie na olejku kamforowym, ale rozważam też .... bo w sumie dobrze wy padł ... ale nie wiem, czy to do UK mi dostarczą... muszę doczytać...

Powiedzcie mi, czy polecicie jakiegoś dobrego lekarza w obrębie Leicester? Jestem w stanie kawałek dojechać byleby tylko znalazł się kompetentny lekarz, który dobierze mi dobrą terapię... Nie chcę znowu paracetamolu dostać...

Opinia moderatora: Wpis edytowany ze spamu. Konefka

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2019-01-21 08:23:34 (6 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

sprobuj deep frost, albo deep warm, czy jakos tak... nasmarujesz i musisz polozyc sie pod koldere lub inne nakrycie... jak zacznie dzialac to poczujesz, najpierw zimne, a potem zaczyna palic*ROFL* , ale dziala...trzeba wytrzymac... mnie raz rozlozylo, ze nei moglam sie ruszyc i lezalam , jak kloda... zaden naproxen nei zadzialal, jak to smarowidlo...
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,