MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zapalenie płuc u dzieci...

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

violcia2403

Post #1 Ocena: 0

2010-06-28 18:52:14 (15 lat temu)

violcia2403

Konto usunięte

Witam :)
Moj syn ma 20 miesięcy i właśnie kolejny raz przechodzi zapalenie płuc. To już 4 raz, tylko że tym razem było najgorzej... Gorączka prawie 40 stopni, problemy z oddychaniem, nie chciał jeść, pić, ciągle płakał. Poszliśmy do lekarza który stwierdził "jakąś infekcję" i przepisał antybiotyk. Tego samego dnia wieczorem, syn strasznie ciężko oddychał, całe ciałko mu się ruszało. Zadzwoniliśmy po pogotowie. Zabrali go do szpitala, okazało się że to ciężkie zapalenie płuc i dobrze że zadzwoniliśmy. Dopiero prześwietlenie pokazało jak bardzo. Był podłączony do tlenu, ponieważ mniał niski poziom tlenu we krwi, antybiotyk i inhalacje.Po kilku dniach, wczoraj wróciliśmy do domu.
Lekarze mówili że to wirus, którego ciężko wyleczyć, że antybiotyki go zagłuszają, ale on po jakimś czasie znów wraca... nie podali żadnej nazwy.
Sporo czasu spędziłam czytając w internecie... Np o pneumokokach...

Wyszliśmy ze szpitala i co teraz??? mamy kilka dni czekać na list od lekarza kiedy mamy przyjść na kontrole?? Przecież oni powinni kontrolować czy się poprawia...
Nie ufam angielskiej służbie zdrowia.... już raz się na nich zawiodłam...
Nie wiem co robić... czy czekać... czy jeschać do Polski i zrobić mu badania :( Czy może tutaj domagać się jakiś badań?
W szpitalu zrobili mu tylko prześwietlenie płuc, i pobrali krew.
Odszedłeś... zanim tak naprawdę się pojawiłeś... :( 14 grudnia 2009r. [*] Mateuszek...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-06-28 20:05:51 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

izabela1967

Post #3 Ocena: 0

2010-06-28 20:27:59 (15 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Moim zdanie wyjazd do Polski niewiele Ci da-nawet jeśli ktoś wdroży jakieś leczenie to jak będziesz je tutaj kontynuować?
Jeśli dziecko kolejny raz przechodzi zap.płuc to pewnie już jest pod specjalistyczną opieką pediatry-jeśli nie to naciskaj na GP o skierowanie do specjalisty!

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #4 Ocena: 0

2010-06-28 20:31:44 (15 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

nie znam sie na podejsciu tutejszych lekarzy do dzieci jednak jesli o leczenie mnie to mam dobra opinie. ja bym stanowczo domagała się najpierw badan tutaj, nie wyszlabym z gabinetu bez skierowania. przeciez to nie jest normalne ze dzieciak choruje w tak krotkim czasie kolejny raz na zapalenie płuc! jesli odmowia bądz po badaniach mały ponownie zachoruje to wtedy lec do Polski. ale najpierw bojkotuj tutejsza sluzbe zdrowia.
zycze zdrowka małemu

[ Ostatnio edytowany przez: queenOfChocolate 28-06-2010 20:33 ]

Do góry stronyOffline

MindTheCrap

Post #5 Ocena: 0

2010-06-28 21:07:22 (15 lat temu)

MindTheCrap

Mężczyzna

Z nami od: 05-04-2008

Wspolczuje. A probowlas u Polskich pediatrow w UK? Nasz synek zachorowal na zapalenie pluc jak mial ledwo 3 miesiace - GP oczywiscie nawet nie chcial osluchac a polska Pani pediatra (25 lat doswiadczenia klinicznego) w klinice na Greenford (zach. Londyn) z samego lekkiego pokaslywania (nie bylo nawet goraczki)i po osluchaniu zdiagnozowala zapalenie pluc przepisala specjalny antybiotyk (nie jakas amoksycyline). Obylo sie bez szpitala po 3-4 dniach Janek byl w miare zdrowy.

[ Ostatnio edytowany przez: MindTheCrap 28-06-2010 21:08 ]

Just Mind The Crap...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

effimd

Post #6 Ocena: 0

2010-06-28 21:08:41 (15 lat temu)

effimd

Kobieta

Z nami od: 10-02-2010

Mam nadzije,ze wyjasnisz sprawe tak czestych zachorowan na zapalenie pluc u twojego synka.Moja corka po ukonczeniu 3ciego roku zycia i pojscia do przedszkola czesto lapala zapalenie oskrzeli(raz na 1,5 miesiaca),raz skonczylo sie pobytem w szpitalu i zapaleniem pluc.Kupilam nawet inahalator i gdy zaczynala kaszlec robilam jej inahalcje z sola fizjologiczna.W koncu udalam sie do pulmonologa,corka miala zrobione badania plus testy na alergie.
Alergia zostala wykluczona wiec pulmonolog przepisala jej bronchovaxon-szczepionka w tabletkach,podaje sie przez 3 miesiace z przerwami.Mieszkalysmy wtedy w Polsce.Ta szczepionka plus to,ze przeprowadzilysmy sie do Londynu( a jest tu nieco wilgotniejszy klimat)pomogly mojej corce.Osobiscie polecam ale najlepiej zrobic dziecku komplet badan,jak sie uda to w Polsce i znalezc przyczyne tych czestych zachorowan.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2010-06-28 21:09:25 (15 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

bywa niestety , ze zdarzaja sie takie przypadki, moj brat do 2 roku zycia przechodzil to 14 razy, za kazdym razem szpital na 10 dni. ale teraz ma prawie 2 m i kawal chlopa.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #8 Ocena: 0

2010-06-28 21:18:59 (15 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Zapalenie płuc może bys wirusowe lub bakteryjne ,na wirusowe antybiotyki nie pomagaja , tylko osłabiaja organizm .Gdy dziecko miało juz 4 razy zapalenie w krótkim czasie dobrze ograniczyc kontakt dziecka z rówieśnikami na jakis czas zeby uniknąć ryzyka załapania czegoś i wzmocnic organizm .

Swoja droga u nas tez wszyscy pokaszluja , klimatyzacja daje znać o sobie.trzymam kciuki za maluszka.
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-06-28 21:30:13 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia