MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niby prosty zabieg........

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lukasztelford

Post #1 Ocena: 0

2010-11-12 09:36:16 (14 lat temu)

lukasztelford

Mężczyzna

Z nami od: 22-11-2007

Witam was serdecznie.
W zeszły piątek miałem z pozoru zwykły zabieg laparoskopowy naprawy przepukliny pachwinowej.Zabieg miałem o godz.13, tuz po 14 wróciłem na sale wybudzony po narkozie gdzie czekała na mnie żona.Wszystko było piekne i ładne,około 20 tego samego dnia wróciłem do domu.
Cieszyłem się niesamowicie że nie byłem ciety i szyty i niedługo wróce do pracy.
Czar prysł kiedy obudziłem się około 23 cały zalany potem z temperaturą,chcąc iść do łazienki straciłem przytomność,żona zadzwoniła po karetkę....trafiłem na oddział ratunkowy z wysoka temperaturą zalany potem i ciśnieniem 87/47 moje tentno było niemal niewyczuwalne bo 44-46.
Lekarz dyżurujacy stwierdził że niestety doszło do jakieś infekcji lub uszkodzenia któregoś i organów po pierwszym zabiegu.
Po kilkunastu minutach postanowiono o kolejnej operacji,tym razem mam być otwierany ponieważ utworzył sie krwiak w okolicach jąder...
Lekarz stwierdził że mój stan jest na tyle poważny że niestety moge nie przeżyc operacji i podsunął mi jakis świstek do podpisania że wszystko rozumiem.Doszło do operacji około 3 rano,po godz.8 wybudzono mnie,nad łóżkiem stał lekarz i moja żona.W niedziele po południu szpital wygonił mnie do domu.....

W tej chwili jestem na zwolnieniu chorobowym,ponieważ pracowałem dla agencji mój pracodawca stwierdził że chorobowe będę dostawał z urzędu...nie wiem gdzie mam się zgłosić po pomoc...żona nie pracuję a moje oszczędności się wyczerpały...
Czy może orientujecie się jakie świadczenia mi sie należą,gdzie mogę się zwrócic po pomoc.....niestety po nie udanym zabiegu moje zwolnienie z pracy przedłuży się nawet do 2 miesięcy....
lukasztelford

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

nedieee

Post #2 Ocena: +1

2010-11-12 09:45:27 (14 lat temu)

nedieee

Kobieta

Z nami od: 27-07-2008

Nie iwem gdzie mozesz sie udac ale moze zona poszla by do pracy choc na ten okres zawsze to bylo by latwiej.
"Radocha największa na świecie jest nie z bogactwa a z tego że żyjesz jak chcesz ......mam załoge co płynie i miłośc też : )"

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: +1

2010-11-12 09:50:45 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tom8104

Post #4 Ocena: 0

2010-11-12 09:51:36 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Kierunek job centre

Do góry stronyOffline

pajkuhan

Post #5 Ocena: +1

2010-11-12 10:15:49 (14 lat temu)

pajkuhan

Z nami od: 13-06-2007

Zgłoście się do job centre(załatwisz tutaj Sick pay-ok 88funtów) ,CAB(może Ci jeszcze coś podpowiedzą-ale raczej powiedzą Ci to co i ja) i council(tam możesz dostać dofinansowanie do mieszkania i council taxu).Byłem w podobnej sytuacji niedawno i też latałem po urzędach.W Revenue nic Ci nie pomogą bo za krótki okres.Pozdrawiam i życzę powodzenia-jak coś chcesz więcej wiedzieć to pisz

Do góry stronyOffline

maga18

Post #6 Ocena: +1

2010-11-12 10:37:06 (14 lat temu)

maga18

Kobieta

Z nami od: 04-12-2009

Cytat:

2010-11-12 09:36:16, lukasztelford napisał(a):
Witam was serdecznie.
W zeszły piątek miałem z pozoru zwykły zabieg laparoskopowy naprawy przepukliny pachwinowej.Zabieg miałem o godz.13, tuz po 14 wróciłem na sale wybudzony po narkozie gdzie czekała na mnie żona.Wszystko było piekne i ładne,około 20 tego samego dnia wróciłem do domu.
Cieszyłem się niesamowicie że nie byłem ciety i szyty i niedługo wróce do pracy.
Czar prysł kiedy obudziłem się około 23 cały zalany potem z temperaturą,chcąc iść do łazienki straciłem przytomność,żona zadzwoniła po karetkę....trafiłem na oddział ratunkowy z wysoka temperaturą zalany potem i ciśnieniem 87/47 moje tentno było niemal niewyczuwalne bo 44-46.
Lekarz dyżurujacy stwierdził że niestety doszło do jakieś infekcji lub uszkodzenia któregoś i organów po pierwszym zabiegu.
Po kilkunastu minutach postanowiono o kolejnej operacji,tym razem mam być otwierany ponieważ utworzył sie krwiak w okolicach jąder...
Lekarz stwierdził że mój stan jest na tyle poważny że niestety moge nie przeżyc operacji i podsunął mi jakis świstek do podpisania że wszystko rozumiem.Doszło do operacji około 3 rano,po godz.8 wybudzono mnie,nad łóżkiem stał lekarz i moja żona.W niedziele po południu szpital wygonił mnie do domu.....

W tej chwili jestem na zwolnieniu chorobowym,ponieważ pracowałem dla agencji mój pracodawca stwierdził że chorobowe będę dostawał z urzędu...nie wiem gdzie mam się zgłosić po pomoc...żona nie pracuję a moje oszczędności się wyczerpały...
Czy może orientujecie się jakie świadczenia mi sie należą,gdzie mogę się zwrócic po pomoc.....niestety po nie udanym zabiegu moje zwolnienie z pracy przedłuży się nawet do 2 miesięcy....

a moj znajomy mial operacje na przepukline pepkowa takze metoda laparoskopowa druga poniewaz pierwsza nie udala sie po drugiej operacji po 3 godzinach zostal wypisany do domu z paracetamolem w reku niestety wdala sie infekcja w gp dostal antybiotyk polecial do polski zeby sprawdzic co sie dzieje i wogole zeby naprawic to co oni zawalili tzn angielscy lekarze, powiedzial ze nigdy wiecej juz tu nie podda sie zadnemu zabiegowi i wg mnie ma racje dla nich pacjent to chyba tylko liczba nie czlowiek.lukasztelford zycze powrotu do zdrowia.:-P

Do góry stronyOffline

pajkuhan

Post #7 Ocena: +1

2010-11-12 10:50:06 (14 lat temu)

pajkuhan

Z nami od: 13-06-2007

Każdy ma inną opinię na temat służby zdrowia w UK,co do GP to się zawiodłem-po operacji jak spytałem jednego z lekarzy GP w mojej przychodni to patrzył się w okno i zgadywał odpowiedzi:-D,ale w szpitalu uratowali mi życie i raczej zdania o nich nie zmienię.

Do góry stronyOffline

anna69

Post #8 Ocena: +1

2010-11-12 11:00:42 (14 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a moj tu mial kilka opeacji - bardzo powaznych po wypadku - przesczepy skory, odbudowa nogi itp itd...i jakos zaden z tych "angielskich prataczy" nic nie zepsul, a wrecz przeciwnie, uratowali mu noge. W polsce mialby na 100% odcieta - moj wujek pracuje w Akademii Medycznej w Gdansku i jest chirurgiem naczyniowym, - moj misko mial robiony takze bajpas tetnicy udowej bo byla wyrwana, w kazdym razie wujek jak zobaczyl noge juz po operacjach (nie wszystkich, ale tych pierwszych) i przeczytal opis nogi po wypadku i przejzal dokumentacje mowi ze u nas NFZ nieststy ale nie ratowalby tej nogi jakby misko trafil do Akademii w Gdansku - za droga operacja a i mozliwosc powiedzenia sie jej byla 50%; a ze my z 3miasta to na bank by trafil do Akademii i bylby teraz kaleka - a tak tu mu noge uratowali, moze chodzic!! bedzie kulal do konca zycia bo nie ma kilku miesni - wyrwane byly, ale najwaznijesze ze ma noge, ma stope - w Polsce by nie mial!! wiec wkurza mnie takie gadanie ze tu to wszytko takie najgorsze!!!!! ze ktos trafil na partacza - to przykro - ale w Polsce tez sie wielu partaczy znajdzie!!! tu nie potrzebowal kasy i znajomosci zeby zrobili wszytko co w ich mocy - a w polsce bez grubego portwela to teraz staby w kolejce po proteze!!!!
wiec przestancie pieprzyc glupoty ze tu sie na niczym nie znaja a polska to kraj mlekiem i miodem plynacy i majacy najlepsza sluzbe zdrowia na swiecie!!

no wygadalam sie!!

a do autora - moj jak mial wypadek byl na wypowiedzeniu(mial dosc tej pracy) i zanim wyszedl ze szpitala to juz nigdzie nie pracowal. W CAB powiedzieli mu ze na 100% dostanie chorobowe z Job Center - to i tam sie udal - i co nie dostal - juz nie pamietam dokladnie czemu, ale nie nalezalo mu sie. Wiec nie koniecznie bedzie tak rozowo ze dostaniesz....i uzbruj sie w cierpliwosc bo papierkow bedziesz mial setki do wypelnienia.

Powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia.

Do góry stronyOffline

lukasztelford

Post #9 Ocena: 0

2010-11-12 11:02:51 (14 lat temu)

lukasztelford

Mężczyzna

Z nami od: 22-11-2007

Żona chce iść do pracy ale musze dojść troszkę do siebie,mamy 2-letnia córeczkę w domu i musze mieć siłę aby zająć się nią,mamy też 8 letnią córę którą trzeba do szkoły itd.....

Pierwszy zabieg spaprali drugi przeprowadził Hindus,ponoc najlepszy chirurg w naszym mieście i to on uratował mi życie.

Tak czy inaczej dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam

@anna69
Ja nie pisze że wszyscy lekarze są tacy,mój znajomy miał taki sam zabieg jak ja 3 miesiące temu w tym samym szpitalu...trafił na Polskiego chirurga i o chorobie zapomniał po 2 tygodniach.....

kolejny miał ten sam zabieg miesiąc temu i operował go jakiś dobry Angielski chirurg też wszystko było ok....
widocznie ja miałem pecha.....pierwszy zabieg wykonywał czarnoskóry któremu wszystko leciało z rąk....

[ Ostatnio edytowany przez: lukasztelford 12-11-2010 11:08 ]

lukasztelford

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kozi77

Post #10 Ocena: 0

2011-02-14 19:23:07 (14 lat temu)

kozi77

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2011

njubh