MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co na wymioty u 3-latka?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2010-12-14 12:25:57 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Szukalam wsrod tematow, ale jakos nie moge sie do noczego dokopac.
Pytanie jak w tytule - co podac 3-latkowi na wymioty? Tak zeby je zatrzymac oczywiscie. Tutejsi lekarze ( juz kilka razy to slyszalam od nich ), nie chca podawac nic, nawet nic nie chca zasugerowac. Mowia, ze dziecko ma samo przestac wymiotowac :-o:-?. Maly meczy sie od wczoraj - zaczal rzygac o 12 w nocy, skonczyl o 6.30 rano. Nasz sen polegal na czuwaniu, kiedy on znowu kaszlnie, ja wtedy miska pod reka, dziecko do pionu zeby sie nie zadlawilo i tak do rana. Ledwo na oczy patrzymy oboje ( starszy nie poszedl do szkoly, bo nie mialam go nawet jak zaprowadzic ).
Do od 6.30 do 9tej jakos juz bylo. Potem znowu sie zaczelo. Daje mu wode do picia ( niestety nie chce jej nawet ruszyc ). Zaczelam wiec dawac sok rozcienczony woda. Ale po tym znowu wymiotuje.
Znacie jakies leki przeciwwymiotne?
Mam z PL Diphergan... Ale nie wiem czy to dobry pomysl :-?.
Jakies domowe sposoby na wymioty? Cokolwiek? :-? Bo juz nie nadarzam go przebierac i zmieniac wszystkiego dookola...:-?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ragazza

Post #2 Ocena: 0

2010-12-14 12:30:25 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

A nie masz kropelek zoladkowych z PL? U mnie zawsze wszystkim pomagaja.

Do góry stronyOffline

benjamin33

Post #3 Ocena: 0

2010-12-14 12:34:04 (14 lat temu)

benjamin33

Kobieta

Z nami od: 17-10-2007

Oczywiscie,ze mozesz mu podac ten syrop.Dziala rowniez uspakajajaco,wiec moze pospi sobie po nim.Ja podawalam go mojej corce przy zatruciu salmonella.I nie dawaj mu do picia nic slodkiego oprocz wody.Pamietaj aby pil jak najwiecej pomimo tego,ze bedzie ta woda wymiotowal.Organizm sie oczysci I dziecko nie bedzie narazone na odwodnienie.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-12-14 12:36:17 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #5 Ocena: 0

2010-12-14 12:36:44 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Acha, przypomnialo mi sie, ze jak bylam ostatnio z moja mala na pogotowiu, bo tez wymiotowala, to babka kazala mi podawac malutkiej po 1 lyzeczce wody (starszym dzieciom Coca Coli!) co 10min, przez pare godzin. Potem faktycznie jej przeszlo. Tyle, ze mojej coreczce nic nie mogli dac bo ona ma dopiero 7 miesiecy. Ale moze sprobuj. I nic do jedznia nie moglam jej podawac.

Do góry stronyOffline

magdamaz

Post #6 Ocena: 0

2010-12-14 12:37:17 (14 lat temu)

magdamaz

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Diphergan jak najbardziej możesz podać, tylko z rozsądkiem, ja miom maluchom zawsze podawałam przy wymiotach i zawsze przywożę sobie z Pl, jest to dość stary lek ale sprawdzony, moj lekarz z PL zawsze mi go przepisuje i podaje maluchom około 2,5ml , życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Do góry stronyOffline

happy_bee

Post #7 Ocena: 0

2010-12-14 13:16:43 (14 lat temu)

happy_bee

Kobieta

Z nami od: 22-06-2010

Jako dziecko mialam okropne problemy zoladkowe(wszystko ustalo okolo 9 roku zycia) i zadne leki mi nie pomagaly. Za to moja mama odkryla, ze po zjedzeniu chleba z maslem wszystko ustawalo ;-). Takze moim zdaniem zanim siegniesz po leki warto sprobowac tych najprostszych sposobow ;-).
ps. Pisze tutaj oczywiscie o polskim chlebie a nie angielskiej gabce, hehe ;-)

Do góry stronyOffline

anna69

Post #8 Ocena: 0

2010-12-14 13:26:26 (14 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Ja takze czesto mialam problemy z zoladkiem - zreszt mam do tej pory mam, nawet jak sie stresuje czyms za bardzo to wymiotuje, jak cos zjem nie takiego tez, nawet jak pomidory maja z gruba skorke i jej nie sciagne (czego nie lubie robic bo najwiecej witamin w niej jest) to odrazu zostaje mi na zoladku i puki nie wyjdze ta droga co weszlo to masakra...

a z doswiadczenia wiem ze zadne leki - po co dziecko truc chemia, mi pomagaja zwykle sucharki - zeby miec czym wymiotowac i nie woda, bo jest za ciezka i po niej sie gozej czuje a nieslodzona cherbata mietowa.....i to spokojnie 3latkowi moezesz podac....a jak wyjdzie to co zaszkodzilo to wymioty same przechodza.....pozniej tylko nie dawac odrazu kapusty kiszonej i ciezkiego tlustego jedzenia na podrazniony zoladek....ale kleiki ryzowe, ziemniaki z maslem itp - przez 24h...
mozesz tez dac mu kisiel jak lubi.....tak zeby czym "zakleic" zoladek....

a jak idzie gora i dolem,to mozliwe ze grypa i robic jak wyzej ktos opisal....

Do góry stronyOffline

Kiliana

Post #9 Ocena: 0

2010-12-14 13:54:11 (14 lat temu)

Kiliana

Kobieta

Z nami od: 05-07-2009

Cytat:

2010-12-14 12:25:57, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Szukalam wsrod tematow, ale jakos nie moge sie do noczego dokopac.
Pytanie jak w tytule - co podac 3-latkowi na wymioty? Tak zeby je zatrzymac oczywiscie. Tutejsi lekarze ( juz kilka razy to slyszalam od nich ), nie chca podawac nic, nawet nic nie chca zasugerowac. Mowia, ze dziecko ma samo przestac wymiotowac :-o:-?. Maly meczy sie od wczoraj - zaczal rzygac o 12 w nocy, skonczyl o 6.30 rano. Nasz sen polegal na czuwaniu, kiedy on znowu kaszlnie, ja wtedy miska pod reka, dziecko do pionu zeby sie nie zadlawilo i tak do rana. Ledwo na oczy patrzymy oboje ( starszy nie poszedl do szkoly, bo nie mialam go nawet jak zaprowadzic ).
Do od 6.30 do 9tej jakos juz bylo. Potem znowu sie zaczelo. Daje mu wode do picia ( niestety nie chce jej nawet ruszyc ). Zaczelam wiec dawac sok rozcienczony woda. Ale po tym znowu wymiotuje.
Znacie jakies leki przeciwwymiotne?
Mam z PL Diphergan... Ale nie wiem czy to dobry pomysl :-?.
Jakies domowe sposoby na wymioty? Cokolwiek? :-? Bo juz nie nadarzam go przebierac i zmieniac wszystkiego dookola...:-?

Magda, na pewno mozesz podac Diphergan - sama dawalam starszej jak wymiotowala, gdy byla w wieku Twojego synka. Na pewno daj cos oslonowego na zoladek: lacid, lacidofid itp to tez pomoze. lekarz mi w PL zawsze radzil dawac do picia karotke lub wygazowana cole - wiem, ze cola pomaga, bo sprawdzilam na obu. Oczywiscie jakies sucharki - nic ciezkiego na zoladek.
Wspolczuje Ci :-( wiem jak to jest gdy dziecko wymiotuje i sie meczy :-( Zdrowka dla synka.

P.S. Picie dawaj lyczeka po troszeczke, bo za duze ilosc wzmoze wymioty.
Dziecko jest księgą, którą powinniśmy czytać i w której powinniśmy pisać. ~ Peter Rosegger

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2010-12-14 13:56:25 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »