MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mleko dla alergika

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mak4701

Post #1 Ocena: 0

2011-02-02 13:41:38 (14 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Ju-li-ta moja corka tez jest alergiczka i kilka m-cy pila Nutramigen i pozniej za namowa alergologa przeszlismy na sojowe mleko... Oba mleczka sa refundowane trzeba miec tylko recepte.

Zanim dostalam tutaj Nutramigen to ja sugerowalam lekarzom ze moze ona ma alergie bo na kazde moje zapytanie o jej skore, twarz itd... kazano mi przemywac ja przegotowana woda i ze to niby zejdzie. jechalam akurat do Pl wiec Health Visitor po ponownym zapytaniu sie co jej jest i czy to moze byc alergia na mleko... zapytala sie mnie... "myslisz"????

Ona sie mnie pytala czy ja tak mysle ze to moze byc alergia... Przeciez to nie ja jestem lekarzem.... a pozniej mi powiedziala ze jak pojade juz do tej PL i bede u pediatry zebym sie zapytala...

W Pl oczywiscie poszlam z nia do pediatry i lekarz stwierdzila alergie na mleko krowie i przepisala Nutramigen. Kiedy przyjechalam do UK poszlam do GP i powiedzialam ze w PL stwierdzono u niej Alergie i ze prosze ja o recepte na Nutramigen. No i mi dala i juz pozniej nie bylo problemu.

Na bilansie dziecka bedac u HV akurat moje dziecko mialo wysypke wiec sama HV zapytala sie mnie czy chce sie skonsultowac z alergologem na co wyrazilam oczywiscie zgode. Za jakis czas dostalam list z data wizyte i na wizycie pani dr zaproponowala zmiane mleka na sojowe...

No i do dzis pije mała te mleko...

Tak czy siak... Nutramigen i sojowe mleko jest na recepte.

[ Ostatnio edytowany przez: mak4701 02-02-2011 13:43 ]

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-02-02 13:46:11 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

magdamaz

Post #3 Ocena: 0

2011-02-02 13:52:01 (14 lat temu)

magdamaz

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

No kochane ja również musiałam stoczyć ostrą walkę z GP nim dostałam receptę , mała miała wtedy 2 miesiące. Piszesz ze maluszek ma 11 miesięcy, powiem jedno po skończeniu roku nie dostałam już recepty na mleko gdyż lekarz stwierdził , że córa jest już za duża na mleko i może przejść na stałe pokarmy, całe szczęście że jej się oswidziało i przestała z dnia na dzień pić mleko. Ja podawałam jej Aptamil pepti.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-02-02 14:07:44 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

iza20ar

Post #5 Ocena: 0

2011-02-02 14:20:18 (14 lat temu)

iza20ar

Kobieta

Z nami od: 02-02-2011

Wielkie dzieki dziewczyny. Jeny cos czuje ze u nas tez bedzie sie zapowiadala walka z GP. W poprzednim tygodniu maly mial chyba trzydniowke, bo po 3 dniach wysokiej goraczki dostal wysypki, a wiedzialam ze nic nie jadlam zeby to byla reakcja alergiczna. Gdy poszlam do naszego GP po weekendzie z goraczka i powiedzialam o wysypce, wogole na nia nie spojrzala, calkowicie to zbagatelizowala. Oczywiscie diagnoza - wirus i stwierdzenie ze dzieci choruja i to normalne:(
Jade teraz do Polski wiec pojde do pediatry i poprosze zeby mi cos napisala, bo dopiero od miesiaca jestesmy w UK wczesniej ona go leczyla, ma AZS i wiem ze uczulenie na soje dodatkowo bo po wypiciu przeze mnie mleka sojowego walczylam 3 tygodnie z pozbyciem sie okropnej wysypki. Mam nadzije ze to zadziala i przepisza mi recepte na to mleko :(

Do góry stronyOffline

kawoszka78

Post #6 Ocena: 0

2011-02-22 15:49:49 (14 lat temu)

kawoszka78

Kobieta

Z nami od: 18-09-2009

Witam mamy małych alergików, wiem że mnie zrozumiecie a muszę się po prostu wyżalić osobom które znają problem, przyjechałam do Angli z 7 miesięczną córką z alergią na białko mleka krowiego, wtedy karmiłam jeszcze piersią, ale musiałam przestać, wywalczyłam dla niej Aptamil pepti,(2 tygodnie chodzenia i proszenia) i za każdym razem miałam problem z receptą, gdy córka skończyła 1 rok bez żadnych badań i testów po rozmowie z aptekarzem lekarz zmienił na sojowe, córka nie jadła 2 dni potem 2 wymiotowała, następnie tydzień zatwardzenia ale przeżyliśmy to, pomimo że od tego mleka ma powiększone g

Do góry stronyOffline

kawoszka78

Post #7 Ocena: 0

2011-02-22 15:55:34 (14 lat temu)

kawoszka78

Kobieta

cd. ma powiększone gruczoły piersiowe, daję jej to mleko bo to jedyne źródło białka dla niej, a dzisiaj dowiedziałam się że jest za duża bo skończyła 2 lata i w tym wieku mleka nie powinna pić, i że raz w miesiącu 2 puszki mleka to za dużo, dodam że przez 1,5 roku walczyłam o każdą receptę, dziewczyny z apteki mi pomagały, powiedzcie dlaczego są takie problemy, czy tylko ja jestem takim pechowcem?
Może znacie dobre GP na Greenford?

Do góry stronyOffline

andbit74

Post #8 Ocena: 0

2011-02-22 16:08:15 (14 lat temu)

andbit74

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2009

Cytat:

2011-02-02 11:42:28, iza20ar napisał(a):
Witam,
mam 11 miesiecznego synka ktory jest alergikiem. Karmie go piersia ale chce przejsc wkrotce na butelke i nie wiem jakie mleko tutaj jest odpowiednikiem np. BebilonuPpepti w Polsce. Chodzi mi o alergie na mleko krowie i soje.

Hej. Sprawdź wiadomości, wysłałem ci info na priv.

Do góry stronyOffline

ragazza

Post #9 Ocena: 0

2011-02-22 17:05:50 (14 lat temu)

ragazza

Kobieta

Z nami od: 08-07-2010

Cytat:

2011-02-22 15:55:34, kawoszka78 napisał(a):
cd. ma powiększone gruczoły piersiowe, daję jej to mleko bo to jedyne źródło białka dla niej, a dzisiaj dowiedziałam się że jest za duża bo skończyła 2 lata i w tym wieku mleka nie powinna pić, i że raz w miesiącu 2 puszki mleka to za dużo, dodam że przez 1,5 roku walczyłam o każdą receptę, dziewczyny z apteki mi pomagały, powiedzcie dlaczego są takie problemy, czy tylko ja jestem takim pechowcem?
Może znacie dobre GP na Greenford?

Kawoszka przeciez mozesz juz dla corki kupowac normalne mleko sojowe w kartonie, w kazdym spozywczym czy markecie jest dostepne. Sa w roznych smakach, sa tez jogurty sojowe, deserki itp. Wiem bo moj maz pije. A poza tym mleka sojowe dla dzieci typu cow&Gate czy SMA sa tez dostepne bez recepty w marketach. Tez mam coreczke ktora nie moze pic mleka i tak sobie radzimy. Z tym,ze moja mala ma teraz na recepte mleko Cow&Gate Pepti i jest ok, bo na sojowym miala straszne kolki.

Do góry stronyOffline

kawoszka78

Post #10 Ocena: 0

2011-02-24 10:05:39 (14 lat temu)

kawoszka78

Kobieta

dzięki za radę ragazza, wiem że są takie różności i co jakiś czas przerabiam je z córką, ale to nie jest to samo co mleko specjalnie dla dzieci, a co do mleka w markecie no to jestem chyba najgorszym pechowcem, ponieważ odkąd mieszkam w Londynie, ani razu nie znalazłam mleka sojowego w żadnym markecie, nawet niektóre apteki tego nie mają bo to jest na zamówienie, pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,