Moj maluszek(12tyg.) ma rowniez ogromne problemy z kolka...zaczely sie jak mial ok 2tyg.przestalam karmic po 1tyg.bo mialam pogryzione sutki tak ze musialam zagryzac recznik za kazdym razem karmienia...a glodny byl co pol godz.Pierwsze mleko Aptamil 1 pomoglo mi na troche wiecej snu oraz pozwolilo moim piersiom na rekonstrukcje

Maly mial duzo jadl, ciagle ale z przerwami bo zasypial nie odbijal, budzil sie caly we lzach.Uzywam butelek Avent ze specjalnym pierscieniem oraz dr Brown.Zmienilam mu na Aptamil dla glodnych dzieci,nie pomoglo to na kupke,ktora od zawsze jest miekka jak gniecione ziemniaki...nie pomoglo na kolki.Wrocilam na Aptamil 1.Wszystko to pod kontrola Hv...Probowalam Gripe water oraz infacol,czasem dziala czasem nie.Masaze,nagrzewanie brzuszka,oraz wszystkie magiczne sposoby o ktorych czytalam na miliardach stron polskich oraz angielskich,nic nie pomagaja.
Dwa tyg temu moj synek dostal jakiejs dziwnej wysypki na policzkach,czolku,nozkach i raczkach, jego placz zmienil sie w krzyk prawie bez glosu,serce mi sie kroilo!Dzien i noc to samo.Az poszlam do achhh GP,ktory sluchac nic nie chce o zywieniu dzieci bo przeciez HV jest od tego...Zapisal tylko emulsje w jakies zielonej butli,ktora tylko pogorszyla sprawe.Wiec umowilam sie na kolejna wizyte,dostalam kolejna magiczna masc,ktora uffff zlagodzila objawy.Ale nadal nie moglam zrozumiec tego krzyku,wiec nadal szukalam w necie,forum.Natrafilam na opinie dziewczyn o Aptamilu comfort.Wiec szybciutko do Bootsa po pudeleczko za no coz... 9.49£ i dalej malemu poddawac.hehehhe taaa akurat! Plunal mi tym tylko plakal az do czasu jak dostal swoje stare mleko.Zainteresowalo mnie jednak to ze w tym mleku zmniejszona jest zawartosc laktozy.Pytalam lekarza czy to moze nietolerancja Roberta na krowie mleko i moze przejsc na sojowe ale stwierdzil ze jest za mlody na to.Wiec szukalam dalej.Na stronce mleka SMA znalazlam symptomy nietolerancji na laktoze,BINGO!Zadzwonilam do Hv zeby sie upenic.Nie mozna tego stwierdzic przez zadne testy skorne ani z krwii.Zalecila udac sie do lekarza aby przepisal Aptamil bez laktozy i probowac przez tydzien jak nie bedzie chcial tego pic pomieszac z Aptamilem 1. Na dzien dzisiejszy czekam na dostawe bezlaktozowego Aptamilu,podaje mu Aptamil 1 troszke rozcienczajac woda oraz mam swiezo napoczeta puszke Aptamilu Comfort do oddania za darmo,bo nie zamierzam tego jesc gdyz mam sporo do zrzucenia i nie mam serca wyrzucic gdyz ktos moze potrzebowac.
[ Ostatnio edytowany przez: moniqwiki 17-03-2011 11:34 ]