MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aptamil1 zmiana na comfort

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sonia25

Post #1 Ocena: 0

2011-03-09 21:16:35 (14 lat temu)

sonia25

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

butelki przeciwkolkowe naprawdę pomagają,ja miałam firmy avent i tomme tipe.tez karmiłam aptamilem i do picia dawałam mu herbatkę rumiankowa bobovity,albo wodę przegotowaną i kolek nie było.Aptamil mi bardzo pomógł,bo mojemu maluchowi się bardzo ulewało, a po Aptamilu po tygodniu się brzuszek przyzwyczaił i w końcu był najedzony i spokojny.
Więc może rzeczywiście poczekaj trochę z tym nowym mleczkiem niech się przyzwyczai do zmiany i masuj mu brzuszek po jedzeniu, uspokój je trochę.I pamiętaj żeby się nie denerwować, bo maleństwo czuje każdy stres mamy.A mąż niech Cie nie stresuje,bo większość dzieci ma kolki i to nie jest Twoja wina, zazwyczaj kolki mijają same, tylko potrzeba trochę czasu i cierpliwości.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sparkles018

Post #2 Ocena: 0

2011-03-09 21:41:41 (14 lat temu)

sparkles018

Kobieta

Z nami od: 07-02-2011

witam
czytajac ten post przypomnial mi sie koszmar ktory przezywalam 12 miesiecy temu
od poczatku karmilam piersia az do 10 miesiaca. Od 2 tygodnia bylam na scislej diecie bo okazalo sie ze malutki ma nietolerancje laktozy, a niestety zawiera ja wiele produktow. Ale zawsze pod reka mialam cudowne kropelki z bootsa dosc drogie, ale powiem szczerze ze bylam w szoku jak podalam je na lyzeczce z ociagnietym mlekiem 1 raz. Nie dosc ze maly byl spokojny to przesypial noce ! Od 10 miesiaca wprowadzilam odstroznie mieszanke, pisze ze ostroznie poniewaz malutki mial tez reflux, a objawy do zludzenia byly podobne. Placz kilkugodzinny, sensacje w zoladku. Miesznke SMA lacto-free wprowadzalam na zmiane z odciagnietym mlekiem, balaam sie strasznie ze maly bedzie znowu mial kolke...ale nic...zadnej kolki...do mleczka kaszka i znowu spokojne noce. Wiele dzieci ma nietolerancje laktozy, a wiele jest jej w mleku krowim, a nawet w kobiecym ( ja odciagalam mleko poczatkowe) jedna z objaw to odpychanie sie podczas karmienia od piersi, placz przy karmieniu i jak mleczko rozklada sie juz w zoladku. Powiem szczerze, ze byl to naprawde ciezko okres w moim zyciu, czasami nie mialam czasu wlosow uczesac itp.. ciagly placz..non stop. TE kropelki sa najlepsze. Wyprobowalam herbatki ( i dla mamy karmiacej) ziolowe, z kopru, rumianek, infacol, gripe water i wiele wiele innych. Nic nie przynioslo takiego rezultatu jak te z bootsa i odciaganie poczatkowej laktozy.

Do góry stronyOffline

moniqwiki

Post #3 Ocena: 0

2011-03-17 11:27:52 (14 lat temu)

moniqwiki

Kobieta

Z nami od: 14-03-2011

Moj maluszek(12tyg.) ma rowniez ogromne problemy z kolka...zaczely sie jak mial ok 2tyg.przestalam karmic po 1tyg.bo mialam pogryzione sutki tak ze musialam zagryzac recznik za kazdym razem karmienia...a glodny byl co pol godz.Pierwsze mleko Aptamil 1 pomoglo mi na troche wiecej snu oraz pozwolilo moim piersiom na rekonstrukcje :) Maly mial duzo jadl, ciagle ale z przerwami bo zasypial nie odbijal, budzil sie caly we lzach.Uzywam butelek Avent ze specjalnym pierscieniem oraz dr Brown.Zmienilam mu na Aptamil dla glodnych dzieci,nie pomoglo to na kupke,ktora od zawsze jest miekka jak gniecione ziemniaki...nie pomoglo na kolki.Wrocilam na Aptamil 1.Wszystko to pod kontrola Hv...Probowalam Gripe water oraz infacol,czasem dziala czasem nie.Masaze,nagrzewanie brzuszka,oraz wszystkie magiczne sposoby o ktorych czytalam na miliardach stron polskich oraz angielskich,nic nie pomagaja.
Dwa tyg temu moj synek dostal jakiejs dziwnej wysypki na policzkach,czolku,nozkach i raczkach, jego placz zmienil sie w krzyk prawie bez glosu,serce mi sie kroilo!Dzien i noc to samo.Az poszlam do achhh GP,ktory sluchac nic nie chce o zywieniu dzieci bo przeciez HV jest od tego...Zapisal tylko emulsje w jakies zielonej butli,ktora tylko pogorszyla sprawe.Wiec umowilam sie na kolejna wizyte,dostalam kolejna magiczna masc,ktora uffff zlagodzila objawy.Ale nadal nie moglam zrozumiec tego krzyku,wiec nadal szukalam w necie,forum.Natrafilam na opinie dziewczyn o Aptamilu comfort.Wiec szybciutko do Bootsa po pudeleczko za no coz... 9.49£ i dalej malemu poddawac.hehehhe taaa akurat! Plunal mi tym tylko plakal az do czasu jak dostal swoje stare mleko.Zainteresowalo mnie jednak to ze w tym mleku zmniejszona jest zawartosc laktozy.Pytalam lekarza czy to moze nietolerancja Roberta na krowie mleko i moze przejsc na sojowe ale stwierdzil ze jest za mlody na to.Wiec szukalam dalej.Na stronce mleka SMA znalazlam symptomy nietolerancji na laktoze,BINGO!Zadzwonilam do Hv zeby sie upenic.Nie mozna tego stwierdzic przez zadne testy skorne ani z krwii.Zalecila udac sie do lekarza aby przepisal Aptamil bez laktozy i probowac przez tydzien jak nie bedzie chcial tego pic pomieszac z Aptamilem 1. Na dzien dzisiejszy czekam na dostawe bezlaktozowego Aptamilu,podaje mu Aptamil 1 troszke rozcienczajac woda oraz mam swiezo napoczeta puszke Aptamilu Comfort do oddania za darmo,bo nie zamierzam tego jesc gdyz mam sporo do zrzucenia i nie mam serca wyrzucic gdyz ktos moze potrzebowac.

[ Ostatnio edytowany przez: moniqwiki 17-03-2011 11:34 ]

Do góry stronyOffline

anusiamansfield

Post #4 Ocena: 0

2018-05-10 01:50:56 (7 lat temu)

anusiamansfield1981

Kobieta

Z nami od: 10-05-2018

Cytat:

2011-03-09 17:37:57, Anonim napisał(a):
ile mam tyle zdan:) moja mala byla na aptamilu i bylo super a pozatym nie mialam problemu w polsce bo aptamil tutaj to to samo co bebilon w polsce wiec odpadalo targanie mleka ( aptamil to to samo co bebilon potwierdzone u zrodla i angielskiego i polskego aptamil 1 jest w 100% to samo nastepne sie roznia aptamil 2 i 3 ale nieznacznie mozna powiedziec ze to to samo w 99%)

Witam! Za dwa tygodnie lęcę na urlop do Polski.Moja 4-miesięczna córka je aptamil hungry milk. Wiem że odpowiednikiem aptamilu w polsce jest bebilon. Stąd moje pytanie: który bebilon jest odpowiednikiem aptamil hungry milk. Czy może mam wziąść zapas z uk?

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,