MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nerwica, jak z nia żyć.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6.2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5.2 | 6.2 | 7.2 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 6.2 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-03-16 17:00:15 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2011-03-16 23:03:04 (14 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2011-03-16 09:38:25, gosian napisał(a):
Kilkakrotnie przewinęła się tu nazwa leku Propranolol.Co jest w tym leku takiego złego,ze nie polecacie??

Tak tylko przypomne,moze ktos wie z wlasnego doświadczenia czy warto ten lek zazywac??
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2011-03-16 23:44:17 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Gosian

jak kazdy lek- bedzie mial zwolennikow i przeciwnikow
Jesli masz zalecenia lekarza wez- odstaw jesli nie pomoze
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

karolkowa

Post #4 Ocena: 0

2011-03-17 00:12:03 (14 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Cytat:

2011-03-15 22:53:41, hazardzistka napisał(a):
ehh co to za piekielna choroba, wspolczuje tez z calego serca...

z tym bolem brzucha tez tak mam.

Ciekawe co odczyta kardiolog z tego holtera, to mnie tez jeszcze stresuje.

Rozmawialam z moim kolega hazardzista, tez mial to samo co ja. GP przepisala mu Citalopram, mowil ze bral pol roku i normalnie odstawil, bez skutkow ubocznych i uzaleznienia od leku i mowil ze sprawdzily sie rewelacyjnie.

Bral to ktos??

Biore Citalopram dwa miesiace i czuje sie swietnie a ponoc bede sie czula jeszcze lepiej :) Od 10 lat mam zdiagnozowana depresje i nerwice.Mozna z tym zyc.Kilka lat jest spokoj ale po dluzszym okresie bycia w stresie wszystko powraca.Jak zaczynam czuc ze nie daje sobie rady z choroba to ide do lekarza.Przepisuja co trzeba i po kilku tygodniach znow jest jak byc powinno.Na terapie chodzilam dawno temu w Polsce. Terapia+ cwiczenia od psychoterapeuty-swietna sprawa.
Trzymaj sie cieplo i jutro gon do GP.

Wlasnie doczytalam ze juz bylas u lekarza.Super!
Tez zaczynalam od 10mg 1szy tydz.,pozniej 20mg a po mies. 40mg.Mozna dojsc nawet do 60mg.Przejdzie Ci,zobaczysz.Musisz tylko cierpliwie poczekac az zaczna dzialac leki.

[ Ostatnio edytowany przez: karolkowa 17-03-2011 00:28 ]

Do góry stronyOffline

karolkowa

Post #5 Ocena: 0

2011-03-17 00:18:31 (14 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Cytat:

2011-03-16 00:04:21, KaskaM napisał(a):
Bole brzucha...mam to od kilku lat.Czasami nie moge wytrzymac z bolu.Wiem ze to ze stresu,ze strachu.Dopoki mialam marzenia,plany,nadzieje-jakos wszystko bylo latwe,malymi kroczkami do przodu-a kazdy sukces chocby niewielki byl ogromna radoscia i podbudowaniem wlasnej wartosci.
Odkad plany i marzenia legly w gruzach-zaczely sie problemy z arytmia/budza mnie w nocy/bezsennosc,polozenie lagi na wszystko-czyli wszystko mi wisi-chodze do pracy bo musze ale juz nie angazuje sie emocjonalnie/bo po co?/w domu-tyle o ile-to co trzeba/a najlepiej zeby wszyscy mi dali swiety spokoj!/
prozac odstawilam po tygodniu bo stwierdzilam ze jesli bede ciagle tkwic w tej samej sytuacji,w tym samym gowienku-leki nie pomoga.
i tak mi sie ciagnie prawo czarnej serii a ja juz odpuscilam.nie walcze.bo musialabym zmienic swoje zycie o 360 stopni.a na to nie mam juz sily.
wierzcie mi-niedawno modlilam sie o jakas nieuleczalna chorobe-zeby wreszcie sie to wszystko skonczylo.
chyba cos musi byc na rzeczy-bo moich 3 najlepszych przyjaciol pilnuje mnie przez 24 godz.albo w pracy,albo w domu.nie chce mi sie pisac wiecej-powiem jedno-czasem na obcych ludzi bardziej mozna liczyc niz na wlasna rodzine-wy jestescie tego przykladem.I moi przyjaciele.
moze troche nie na temat.wybaczcie.

Wspolczuje Tobie bardzo sytuacji ale nie powinnas odstawiac lekow.Leki sa wlasnie po to zeby pomoc czlowiekowi przetrwac trudne chwle szczegolnie jak nie mozesz w tym momencie nic zmienic.Lekarz pewnie Tobie powiedzial ze te leki nie dzialaja z dnia na dzien tylko po kilku tygodniach i nie odstawia sie ich z dnia na dzien!Prosze Cie zebys poszla do GP i powiedziala o tym jak sie czujesz.
Pozdrawiam serdecznie.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-03-17 08:55:06 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

amelka66

Post #7 Ocena: 0

2011-03-17 09:10:07 (14 lat temu)

amelka66

Kobieta

Z nami od: 17-04-2010

Cytat:

2011-03-17 08:55:06, hazardzistka napisał(a):
zasnelam wczoraj tak szybko ze nawet nie wiem jak moj maz wrocil z pracy. Jednak 0 3 sie obudzialam, nakarmilam maluszka i nijak dalej nie umialam zasnac, meczylam sie do 5, o 7 wstalam z potwornym bolem glowy. No nic trzeba sie ogarnac, zrobic sniadanko isc na spacer.

Rano zawsze bierzecie tabletki??
tak, ja biore rano jak tylko wstane. musisz troszke poczekac az zacznie dzialac lekarstwo, ja zaczelam normalnie zasypiac i spac cala noc po ok. 2 tygodniach brania tabletek.
W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym :)

Do góry stronyOffline

MerseyMan

Post #8 Ocena: 0

2011-03-17 16:41:38 (14 lat temu)

MerseyMan

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2010

Citalopram jest jednym z nowoczesniejszych lekow w tej dziedzinie ale to zawsze chemia.No i pewnie poczytalyscie o skutkach ubocznych (wystepuja tylko w przypadku kiku %ludzi ale jak sie przeczyta to sie odechciewa ich brac)

powaznie polecam akupunkture oni wiedza co i jak kilka tygodni i czlowiek jak nowka
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2011-03-17 16:50:58 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

A powiedzcie mi, jak jest z PSSD przy leku o ktorym piszecie? Ponoc to dosc rzadki skutek uboczny, ale jednak wystepuje... Ktos zaobserwowal?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #10 Ocena: 0

2011-03-17 17:04:10 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6.2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5.2 | 6.2 | 7.2 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,