MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak często kąpać noworodka?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 5 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rozwazna

Post #1 Ocena: 0

2012-06-23 22:18:36 (13 lat temu)

rozwazna

Kobieta

Z nami od: 21-04-2012

Ja tez mam zamiar myc pupke woda. Sama kiedys musialam uzyc tych husteczek w pracy I mnie szczypalo troche,wiec mysle woda bedzie ok. A czy ktos uzywal ze do kompieli noworodka dolewal mleko bo ja gdzies o tym slyszalam.
Uzależniona od MW.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Izzkaa

Post #2 Ocena: 0

2012-06-23 22:20:52 (13 lat temu)

Izzkaa

Kobieta

Z nami od: 17-02-2012

Moja mala jest strasznie uczulona na chusteczki nawilzane.Probowalam chyba wszystkich istniejacych na rynku,ale nie da sie.
Od urodzenia myje jej woda przegotowana,po takich chusteczkach zaraz jest odparzona.
Isskaa :-8

Do góry stronyOffline

Strona WWW

doriska1234

Post #3 Ocena: 0

2012-06-23 22:37:55 (13 lat temu)

doriska1234

Kobieta

Z nami od: 01-07-2010

Cytat:

2012-06-23 22:18:36, rozwazna napisał(a):
A czy ktos uzywal ze do kompieli noworodka dolewal mleko bo ja gdzies o tym slyszalam.

to o kleopatrze chyba :) szok :)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-06-23 22:46:29 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

rozwazna

Post #5 Ocena: 0

2012-06-23 23:02:47 (13 lat temu)

rozwazna

Kobieta

Z nami od: 21-04-2012

Ja tak slyszalam ze tak dolewalo sie troszke tego mleka do kompieli,ale nie stosowalam.
A co do husteczek to wyprobowac na sobie ,najlepsza woda podmyc I pupcia ok.
Pampersow tez jakos nie lubie ,moj sw. pamieci dziadek musial uzywac byl bardzo chory powiedzial ze to okropne te pampersy.
Wiem ze to wygodne itd. ale mam nadzieje ze bede uzywac wielorazowych.
Moja corcia byla tylko w tetrowych fakt ze bylo ciezko ale miala z 7 miesiecy I robila juz do nocniczka siku.
Kazdy robi jak uwaza.
Uzależniona od MW.

Do góry stronyOffline

Agustino

Post #6 Ocena: 0

2012-06-23 23:57:54 (13 lat temu)

Agustino

Kobieta

Z nami od: 14-03-2012

Ja kąpałam syna codziennie,miał strasznie suchą skórę, najbardziej nózki,na zgięciu przy stópce,żadne oliwki nie pomagały. Na pierwszą wizytę w domu, przyszła starsza położna i poradziła żebym odstawiła oliwkę, ponieważ każda jest perfumowana a najbardziej j&j i kupiła ciekłą parafine, do kupienia w aptece w pl, buteleczka 200ml kosztowała 3 zł,teraz może i troszkę wiecej bo to było 9 lat termu ale pomogło :-))) Do 2 roku życia smarowałam synka po każdej kapieli tą parafiną i nigdy nie miał problemu ze skórą, także bardzo polecam, nie dość że naturalna, bezzapachowa i nie uczula to do tego tania.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2012-06-24 03:17:45 (13 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

MOja młodsza córka była uczulona na produkty J&J,a szczególnie oliwkę. Poszłam do apteki i pani aptekarka powiedziała mi,że wiele dzieci uczulone jest na produkty tej firmy.
Tak więc nasze bambino i Oilatum.
Kiedys w nocy moja córka dośc brzydko zaparzyła się.Akurat przypadała kontrola u pediatry.
Starsza pani poradziła tak-weź zwykły krem nivea,na wiecżór posmaruj gruba warstwę.Rano zmyj i znowu gruba warstwe kremu nivea."
Zadziałało juz po nocy!
MOje dzieci kąpałam codziennie.Z racji,że starsza córka urodziła się w Grecji,to tam tak samo zalecali pediatrzy.
Jednak tam z racji zabobonów i wierzeń religijnych,młoda matka z dzieckiem nie mogła wychodzić na zewnątrz przez 40dni.Ja to miałam gdzieś i wychodziłam.:)
Ale moja koleżanka,która rodziła w Niemczech, wręcz musiała iśc na 1-wszy spacer z córką juz w dzień porodu.Było ciepło,tak więc 15minutowy spacerek był obowiązkowy.

A co do mycia dziecka-chusteczek nawilżających uzywałam tylko w podrózy.W domu-pieluszka tetrowa podzielona na dwa kawałki.mokrą,ciepłą pieluszką-sciereczką myłam dziecko ale najczęściej pupę myłam pod kranem.
Czy my dorośli możemy umyc się taką chusteczką? Chyba nie. Ja wiem,że to łatwe ale co łatwe,nie znaczy dobre.

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #8 Ocena: 0

2012-06-24 07:24:21 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Z tym dolewaniem mleka do wody to tez slyszalam, ale nie praktykuje. Krochmal z maki ziemniaczanej czesto jest zalecany przy suchej skorze, a przy problemach z napieciem miesniowym, wywar ze slomy owsianej i to nie sa ploty.
Co do oliwek, jesli dziecko reaguje alergicznie, mozna uzywac zwyklej oliwy z oliwek, tej jadalnej.
Produktow J&J nie uzywam wcale, choc zauwazylam ze jest ich tu zatrzesienie i chyba one przewazaja na polkach sklepowych - do dupci mamy jakis taki Zinc&Castor Cream z duzym, plastikowym sloiczku i sprawdza sie, a poki maly byl malusi, uzywalam wylacznie Linomagu sciagnietego z PL. No, sorry, ale jak sie sprawdzil 20 lat temu to teraz tez musial byc ok. Chociaz faktycznie w pampersie dziecko sie nie odparza tak jak w tetrze.;-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-06-24 07:41:58 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Oliwka z oliwek to jeden z najlepszych kosmetyków, nie dość że zawiera naturalne kwasy to jeszcze naturalne tłuszcze i enzymy.

Krochmal jest znacznie delikatniejszy niż cynk i aluminium, często spotykany w pudrach.

J&J to przereklamowana firma, zwłaszcza w Polsce bo była jedną z pierwszych zachodnich i miała najsilniejszą kampanie reklamową w Polsce w latach koniec 80-poczatek 90tych.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

zuza11

Post #10 Ocena: 0

2012-06-24 07:42:30 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Agustino,przypominam grzecznie,iż parafina jest pochodną ropy naftowej:-W.Ostatnie badania pokazały,co ona/parafina/robi ze skóra!Nie należy używać kremów dla dorosłych z tym składniekiem i z parabenami/pochodne ropy naft./,a co dopiero w pielęgnacji maleństw:-o Jestem fanką babcinych,naturalnych,nieszkodliwych sposobów-czego i Wam życzę!

[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 24-06-2012 08:52 ]

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,