MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dermatolog w Anglii ?

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bartasbdg

Post #1 Ocena: 0

2013-02-04 23:49:59 (12 lat temu)

bartasbdg

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2012

Witam ,

mam pytanie : jak sie dostac do dermatologa i czy taki lekarz w anglii wogole funkcjonuje ?

1.jestem zapisany do gp surgery do lekarza podstawowego ale chce udac sie do specjalisty . istnieje taka mozliwosc?
2.czy jest mozliwosc przyspieszenia czasu czekania ( w moim przypadku 12 dni ) na krotszy ? (np udanie sie do walk in center) ?
3.czy w anglii sa prywatni lekarze i czy warto sie do nich udac?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

martunia2302

Post #2 Ocena: 0

2013-02-05 01:31:06 (12 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Jasne ze funkcjonuje, idziesz do GP, a ten daje Ci skierowanie do dermatologa.Czas oczekiwania jest rozny..zalezy od miasta w jakim mieszkasz.Nie wiem skad wyliczenie 12 dni? Walk in to raczej nagle wypadki.Prywatni lekarza sa,jak w kazdym kraju,poszukaj na necie ;).

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #3 Ocena: 0

2013-02-05 01:54:57 (12 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Jezeli sprawa pilna udac sie do szpitala oni pokieruja dalej,
Jezeli da sie przezyc te 12 dni do wizyty u GP to odczekac swoje, lekarz wysle list do specjalisty a ten sie z toba skontaktuje, dostaniesz do wyboru kilka szpitali z nich wybierasz ten ktory ci najbardziej odpowiada pod wzgledem twojej przypadlosci a potem tylko wybierac termin wizyty i znowu na nia czekac.

Do góry stronyOffline

piekna24

Post #4 Ocena: 0

2013-05-27 06:17:28 (12 lat temu)

piekna24

Kobieta

Z nami od: 29-12-2009

Ja byłam u lekarza i powiedział ze dostane skierowanie do dermatologa i minęło 5 Lat jak nic mi nie przyszło więc dałam sie na spokój i leczyłam sie prywatnie u Polskiego Lekarza.
buuuuu:)

Do góry stronyOffline

rybka66

Post #5 Ocena: 0

2013-05-27 08:37:13 (12 lat temu)

rybka66

Kobieta

Z nami od: 29-11-2010

Myślę,że jeżeli masz poważny problem dermatologiczny to lepiej idz prywatnie a nie czekaj.Ja leczyłam alergie u lekarza GP 8 miesiecy,testowali na mnie głownie sterydy,bez skutku oczywiście.Mogę śmiało powiedzieć,że zamiast lepiej było gorzej.W koncu po tym czasie dostałam list ,abym wybrała szpital gdzie przyjmie mnie specjalista,nastepne 3 miesiace,wizyta ,nic lepiej.Lekarz uznal iz to łuszczyca,bez badania,bez oglądania z bliska.Dzwoniłam na infolinie NHS,tutaj leczenie odbywa sie inaczej,traktują cię jak krolika doświadczalnego,aż trafią z lekiem albo maścią.A jeśli nie podoba mi się to mogę leczyć się w Polsce,tak mi powiedziano.A wiec życzę Ci powodzenia

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,