MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Skręcenie kostki w pracy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

guru002

Post #1 Ocena: 0

2013-03-14 09:27:23 (12 lat temu)

guru002

Mężczyzna

Z nami od: 15-02-2013

Witam
W poniedziałek rano beda w pracy poslizgnolem sie na parkingu i skrecilem sobie kostke. Kolega zawiozl mnie prosto na pogotowie, gdzie zrobili mi przeswietlenie i okazalo sie ze nic nie jest zlamane i to tylko skrecenie. Kazano mi kilka dni polezec z noga w gorze, oklady z lodu i standardowo paracetamol i ibuprofen.Dzis mija 4 dzien, wciaz mi ciezko chodzic i nie jestem w stanie isc do pracy. Jak wiadomo po 4 dniach chorobowego trzeba juz papierek od lekarza. Moje pytanie brzmi czy moge starac sie o jakies odszkodowanie czy chocby czesciowo platne te dni ktore przebywam w domu, jak tak to co musze zrobic , gdzie sie udać? Dziekuje za odp i pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2013-03-14 09:31:18 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Po papierek to po 7 dniach. A te dni które jesteś na zwolnieniu standardowo pokrywa SSP (sick pay). Do 7 dni wypełniasz sam formę i oddajesz pracodawcy , powyżej 7 dni musisz mieć zwolnienie od lekarza.
Co do odszkodowania to jeśli masz prywatne ubezpieczenie i masz tam pokryte skręcenie nogi to i owszem. Jeśli nie, to pozostaje Ci skarżyć tego który odpowiada za parking.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2013-03-14 09:34:56 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Odszkodowanie od wlasciciela parkingu, za utrate zarobkow i nie wiem, stres czy cos ;-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,