2017-09-22 21:29:26, AgentOrange napisał(a):
Publikacji nie znajdziesz bo nie publikuje...
Nie dyskutuj ze mną ... Tak jak napisałem wcześniej, rodzice dzieci z autyzmem bardzo często podlegają pewnym schematom - i tyle...
Zachowujesz się jak ta od Majdana - Ro(d)zynek " nie mów do mnie teraz ... "

Nie dyskutuj ze mną

Po to jest forum , żeby dyskutować , a zachowujesz się w stosunku do kobiety i moderatora jak ojciec wojak strofujący swoje dziecko - " nie dyskutuj ze mną ... "

Co do tematu szczepionek , to pisałem o tym dawno temu , dużo i długo w temacie "Co z tą Polską " .
Teraz krótko i na temat .
Jeżeli szczepionki nie są szkodliwe to czemu w wielu krajach powstały fundusze odszkodowawcze za powikłania poszczepienne?

W Stanach Zjednoczonych na odszkodowania idzie duża kasa i koncerny wolą je wypłacać mając i tak miliardy dolarów rocznie zysku.
Vaccine Injury Compensation Program, czyli Federalny Program Odszkodowań za Powikłania Poszczepienne .
I artykuł co to jest za program :
http://www.krakowlaw.com/blog/2016/02/what-is-the-vaccine-injury-compensation-program.shtml
I fragment z artykułu:
"It was started in the 1980s, and since that time has paid billions of dollars in compensation to injured individuals."
Całość przetłumaczona na język polski:
"Krajowy Program Odszkodowania na wypadek Szczepienia (VICP), czasami określany jako Sąd ds. Szczepionki, zapewnia rekompensatę osobom, które zostały ranne w wyniku szczepionki. Został on uruchomiony w latach osiemdziesiątych i od tego czasu zapłacił miliardy dolarów odszkodowania poszkodowanym osobom.
Jest to system typu "no-fault". Oznacza to, że nie musisz udowodnić niedbalstwa w celu otrzymania odszkodowania, jak trzeba zrobić w przypadku osobistego wypadku. Zamiast tego, aby zakwalifikować się do odszkodowania, musisz wziąć szczepionkę, która była objęta programem i poniosła szkodę w wyniku tej szczepionki. Jeśli kwalifikujesz się do programu i pomyślnie prześledzisz proces prawny, sąd zażąda wypłaty od Departamentu Zdrowia i Opieki Społecznej w Stanach Zjednoczonych.
Jakie szczepionki są objęte programem?
Program VICP obejmuje wiele powszechnie używanych szczepionek, w tym:
Ludzki wirus brodawczaka (HPV)
Sezonowa grypa
Odra
Świnka
Krzesełko
Różyczka
Tężec
Varicella
Diptheria
Zapalenie wątroby typu A i B.
Rotowirus
Koniugat polisacharydów typu b Haemophilus typu B.
Meningokok
Koniugat pneumokokowy
Paraliż dziecięcy
Jeśli szkoda została spowodowana szczepionką na tej liście, możesz złożyć wniosek o odszkodowanie za pośrednictwem VICP. Jeśli Twoja szczepionka nie jest objęta programem, może nadal wystąpić roszczenie o odszkodowanie ze strony producenta szczepionki.
Kto może złożyć roszczenie?
Każda osoba - w każdym wieku - może złożyć wniosek w ramach VICP. Jeśli jesteś rodzicem, którego dziecko zostało ranne, możesz złożyć w imieniu swojego dziecka. Ponadto opiekunowie mogą składać wnioski w imieniu osób pozostających na jego utrzymaniu, a osoby fizyczne mogą złożyć wniosek w imieniu bliskiej osoby, która zmarła.
Jak wnosisz roszczenie?
Aby zgłosić roszczenie w ramach programu wynagrodzenia za szkody spowodowane szczepieniem, musisz złożyć skargę do amerykańskiego sądu federalnego. Przed złożeniem petycji można skonsultować się z adwokatem, który ma doświadczenie w tej dziedzinie. Prawnik może pomóc zrozumieć, czy masz roszczenie, przygotować gruntowne petycje i poprowadzi Cię przez proces prawny. Sąd może nakazać Departamentowi Zdrowia i Opieki Społecznej Stanów Zjednoczonych zapłacić honoraria i koszty adwokackie, nawet jeśli roszczenie zostanie odrzucone."
Niech ten Twój psycholog od autyzmu , wytłumaczy mi , czemu sądy ds. szczepień w USA wypłacają milionowe odszkodowania rodzicom , jeżeli to ich wina , jak mówi Twój psycholog ???
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Amerykańskie koncerny farmaceutyczne wolą płacić odszkodowania i dalej zarabiać na szczepionkach.
To samo było z margaryną , aż zaczęto wycofywać ją z USA , tłumacząc ludziom , że jest szkodliwa dla zdrowia .
A u nas cały czas reklamy , że kardiolodzy polecają

Czemu masło osełka wzrosło o 300 procent , a u mnie w mieście nie mogę go kupić ?
Bo amerykańce wykupują hurtowo nasze zdrowe masło , a Polacy będą zajadać się niezdrową margaryną.
Starsze pokolenia były szczepione pojedyńczymy szczepionkami , a nie 3 w 1 , czy 5 w 1 , z rtęcią , która jest trująca dla organizmu.

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 23-09-2017 12:15 ]