MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szczepionka polio i mmr2

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

zuczek2246

Post #1 Ocena: +2

2017-09-23 12:13:59 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-09-22 21:29:26, AgentOrange napisał(a):
Publikacji nie znajdziesz bo nie publikuje...
Nie dyskutuj ze mną ... Tak jak napisałem wcześniej, rodzice dzieci z autyzmem bardzo często podlegają pewnym schematom - i tyle...

Zachowujesz się jak ta od Majdana - Ro(d)zynek " nie mów do mnie teraz ... " *ROFL*

Nie dyskutuj ze mną *ROFL**ROFL*

Po to jest forum , żeby dyskutować , a zachowujesz się w stosunku do kobiety i moderatora jak ojciec wojak strofujący swoje dziecko - " nie dyskutuj ze mną ... " :-o:-o:-o

Co do tematu szczepionek , to pisałem o tym dawno temu , dużo i długo w temacie "Co z tą Polską " .

Teraz krótko i na temat .
Jeżeli szczepionki nie są szkodliwe to czemu w wielu krajach powstały fundusze odszkodowawcze za powikłania poszczepienne?

Obrazek

W Stanach Zjednoczonych na odszkodowania idzie duża kasa i koncerny wolą je wypłacać mając i tak miliardy dolarów rocznie zysku.

Vaccine Injury Compensation Program, czyli Federalny Program Odszkodowań za Powikłania Poszczepienne .

I artykuł co to jest za program :

http://www.krakowlaw.com/blog/2016/02/what-is-the-vaccine-injury-compensation-program.shtml

I fragment z artykułu:

"It was started in the 1980s, and since that time has paid billions of dollars in compensation to injured individuals."

Całość przetłumaczona na język polski:

"Krajowy Program Odszkodowania na wypadek Szczepienia (VICP), czasami określany jako Sąd ds. Szczepionki, zapewnia rekompensatę osobom, które zostały ranne w wyniku szczepionki. Został on uruchomiony w latach osiemdziesiątych i od tego czasu zapłacił miliardy dolarów odszkodowania poszkodowanym osobom.

Jest to system typu "no-fault". Oznacza to, że nie musisz udowodnić niedbalstwa w celu otrzymania odszkodowania, jak trzeba zrobić w przypadku osobistego wypadku. Zamiast tego, aby zakwalifikować się do odszkodowania, musisz wziąć szczepionkę, która była objęta programem i poniosła szkodę w wyniku tej szczepionki. Jeśli kwalifikujesz się do programu i pomyślnie prześledzisz proces prawny, sąd zażąda wypłaty od Departamentu Zdrowia i Opieki Społecznej w Stanach Zjednoczonych.

Jakie szczepionki są objęte programem?

Program VICP obejmuje wiele powszechnie używanych szczepionek, w tym:

Ludzki wirus brodawczaka (HPV)
Sezonowa grypa
Odra
Świnka
Krzesełko
Różyczka
Tężec
Varicella
Diptheria
Zapalenie wątroby typu A i B.
Rotowirus
Koniugat polisacharydów typu b Haemophilus typu B.
Meningokok
Koniugat pneumokokowy
Paraliż dziecięcy
Jeśli szkoda została spowodowana szczepionką na tej liście, możesz złożyć wniosek o odszkodowanie za pośrednictwem VICP. Jeśli Twoja szczepionka nie jest objęta programem, może nadal wystąpić roszczenie o odszkodowanie ze strony producenta szczepionki.

Kto może złożyć roszczenie?

Każda osoba - w każdym wieku - może złożyć wniosek w ramach VICP. Jeśli jesteś rodzicem, którego dziecko zostało ranne, możesz złożyć w imieniu swojego dziecka. Ponadto opiekunowie mogą składać wnioski w imieniu osób pozostających na jego utrzymaniu, a osoby fizyczne mogą złożyć wniosek w imieniu bliskiej osoby, która zmarła.

Jak wnosisz roszczenie?

Aby zgłosić roszczenie w ramach programu wynagrodzenia za szkody spowodowane szczepieniem, musisz złożyć skargę do amerykańskiego sądu federalnego. Przed złożeniem petycji można skonsultować się z adwokatem, który ma doświadczenie w tej dziedzinie. Prawnik może pomóc zrozumieć, czy masz roszczenie, przygotować gruntowne petycje i poprowadzi Cię przez proces prawny. Sąd może nakazać Departamentowi Zdrowia i Opieki Społecznej Stanów Zjednoczonych zapłacić honoraria i koszty adwokackie, nawet jeśli roszczenie zostanie odrzucone."

Niech ten Twój psycholog od autyzmu , wytłumaczy mi , czemu sądy ds. szczepień w USA wypłacają milionowe odszkodowania rodzicom , jeżeli to ich wina , jak mówi Twój psycholog ???:-]*ROFL*

Amerykańskie koncerny farmaceutyczne wolą płacić odszkodowania i dalej zarabiać na szczepionkach.

To samo było z margaryną , aż zaczęto wycofywać ją z USA , tłumacząc ludziom , że jest szkodliwa dla zdrowia .

A u nas cały czas reklamy , że kardiolodzy polecają *ROFL* jako zdrową żywność.

Czemu masło osełka wzrosło o 300 procent , a u mnie w mieście nie mogę go kupić ?

Bo amerykańce wykupują hurtowo nasze zdrowe masło , a Polacy będą zajadać się niezdrową margaryną.

Starsze pokolenia były szczepione pojedyńczymy szczepionkami , a nie 3 w 1 , czy 5 w 1 , z rtęcią , która jest trująca dla organizmu.*BRAVO*

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 23-09-2017 12:15 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: 0

2017-09-23 12:37:54 (8 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2017-09-23 12:13:59, zuczek2246 napisał(a):
Cytat:

2017-09-22 21:29:26, AgentOrange napisał(a):
Publikacji nie znajdziesz bo nie publikuje...
Nie dyskutuj ze mną ... Tak jak napisałem wcześniej, rodzice dzieci z autyzmem bardzo często podlegają pewnym schematom - i tyle...

Zachowujesz się jak ta od Majdana - Ro(d)zynek " nie mów do mnie teraz ... " *ROFL*

Chyba za dużo telewizji oglądasz. Ja tylko relacjonuje opinię osoby będącej w temacie a nie fanatyka podniecającego się głupotami z internetu.
Czy z radioodbiornikiem też dyskutujesz?

Można się ubezpieczyć od trzęsienia ziemi i huraganu. Czy to oznacza że Wielkiem Korporacje Rządzące Światem moga wywoływać trzęsienia ziemi i huragany?

Do góry stronyOffline

hants

Post #3 Ocena: 0

2017-09-23 12:54:31 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Cytat:

2017-09-23 10:41:41, adamdrang napisał(a):

Niestety każdy walczący z przemysłem farmaceutycznym naraża się na szykany, cofnięcie prawa do wykonywania zawodu

A wiedziałeś, że Wakefield próbował opatentować pojedyncze szczepionki, tuż przed swoją bzdurną publikacją? Ale by mu się udało...

Poza tym na badania dostał prawie pół bańki od adwokatów nieszczęśliwych rodzin rozpaczliwie szukających winnych autyzmu ich dzieci..
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2017-09-23 13:07:59 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

A ile dostali wsparcoa fonansowego od firm farmaceutycznych ci ktorym jego badania byly niewygodne?

Kto ma teraz patent na szczepienia?

Jak to kwestia tylko wyboru to dlaczego tego wyboru nie ma?
Ada

Do góry stronyOffline

mela1984

Post #5 Ocena: 0

2017-09-23 14:15:20 (8 lat temu)

mela1984

Kobieta

Z nami od: 21-08-2013

Cytat:

2017-09-22 19:20:54, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Tu skad masz informacje ze rodzice sa odpowiedzialni za autyzm u swoich dzieci?

Od psychologa zajmującego się diagnozami, wywiadami rodzinnymi i układaniem zajęć/terapii dla dzieci.

znam psychologa co mó
wił matce chorego dziecka na autyzm,,żeby się tak nie starała bo on i tak nic nie rozumie :(

Do góry stronyOffline

hants

Post #6 Ocena: 0

2017-09-23 15:29:13 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Cytat:

2017-09-23 13:07:59, Adacymru napisał(a):
A ile dostali wsparcoa fonansowego od firm farmaceutycznych ci ktorym jego badania byly niewygodne?

Pogugluj i poszukaj tych danych. Np na takim science-direct prawie kazdy artykuł ma oświadczenie autorów o konflikcie interesów.

Wakefield to psychopata, który doprowadził do tego, że choroby które praktycznie nie stwarzały już żadnych problemów, teraz są problemem tysięcy ludzi.

Nie chcesz? Nie szczep.
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2017-09-23 18:10:09 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja mam akurat oba przypadki w najblizszej rodzinie - jeden jest w stanie jakim jest chorobe bo nie mial szczepienia (brak szczepienia nie byl wyborem rodzicow tylko wiek dziecka nie pozwalal na szczepienie jeszcze, a pozniej bylo za pozno), a drugi po szczepiennych powiklaniach. Dwie rozne chroby ... dla jasnosci. Oboje rodzicow swiecie bylo przekonanych ze porada lekarzy byla bez zarzutow...

Ja na szczescie nie musze podejmowac juz decyzji czy szczepic czy nie ale napewno nie wierzylabym bezgranicznie bo dzisiejsze najbardziej pewne dobro moze byc jutrzejszym najgorszym wynikiem...
Ada

Do góry stronyOffline

hants

Post #8 Ocena: 0

2017-09-23 18:48:57 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Przykro mi z powodu Twojej rodziny, straszny pech. Wiedz jednak, ze powikłania dotykają tysięcznych promila ogółu zaszczepionych.

Każdy zastrzyk, cewnik czy wenflon to ryzyko, niestety trzeba je czasem podjąć.
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

ZlotaBabka

Post #9 Ocena: 0

2017-09-23 20:20:35 (8 lat temu)

ZlotaBabka

Kobieta

Z nami od: 25-07-2017

Dla mojego najmlodszego dziecka teraz nie podjelam tego ryzyka.
Kiedys zaszczepilam swoje dzieci
Z tym ze teraz sa szczepionki 5w1 i 6w1
Sorry ale nie

Prosze obejrzec film , ktory wstawilam wczeniej , troche dlugi ale duzo wyjasnia
To jest tylko kropla w morzu

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: +2

2017-09-23 20:30:17 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-09-23 18:48:57, hants napisał(a):
Przykro mi z powodu Twojej rodziny, straszny pech. Wiedz jednak, ze powikłania dotykają tysięcznych promila ogółu zaszczepionych.

Każdy zastrzyk, cewnik czy wenflon to ryzyko, niestety trzeba je czasem podjąć.

Fakty , o których pisałem wyżej do AgentaOrange , gdzie podałem , że specjalne sądy w USA nakazują wypłatę odszkodowań łącznie w miliardach dolarów .

Gdyby wszystko było takie proste jak Ty i AO piszecie to ludzie nie dostawaliby odszkodowań zasądzanych od specjalnych Sądów do spraw szczepień, od korporacji i to nie tylko w USA , a w wielu krajach na świecie .

Druga sprawa .
Odsetek osób , które przez ostatnie kilkadziesiąt lat zachorowały na autyzm zmieniła się o setki procent,

Grafika pokaże to najlepiej.

Obrazek

W 1970 r. jeden na 10 000 chorował na autyzm . W 2010 roku 1 na 68 .

Obrazek

Paraliż i deformacje po szczepionce przeciw polio w Indiach.

Obrazek

Paraliż i deformacje po szczepionce przeciw polio w Afryce .

Doktor Diane Harper, która prowadziła badania kliniczne ze szczepionką HPV (przeciw wirusowi brodawczaka), ujawniła korupcyjny skandal związany z wypuszczeniem jej na rynek i agresywnym promowaniem stosowania jej u dziewcząt.

Kilkanaście dziewczyn z Japonii

Chcecie zobaczyć jak wygląda dziecko po szczepionce przeciw wirusowemu zapaleniu wątroby typu B (WZW B, hepatitis B)?

Ian Larsen Gromowski (25.06.2007-10.08.2007) – przeżył 47 dni

Obrazek

Na koniec tego postu co do Twojego zdania "Wiedz jednak, ze powikłania dotykają tysięcznych promila ogółu zaszczepionych."

To jak to się ma do tych wykresów , które wcześniej przedstawiłem i jeszcze raz sobie spójrz

Obrazek

W Usa w ciągu 20 lat odnotowano wzrost ludzi chorych na autyzm o - bagatela - 600%!

To są te tysięczne promile?

Gdzieś jest problem , że z roku na rok coraz więcej ludzi choruje na autyzm.

Kto będzie opiekował się tymi osobami , gdy średnia osób chorych dojdzie do jednej osoby chorej na ok 10-50 ciu ludzi ?

Możliwe , że są skumulowane jakieś czynniki za które odpowiedzialne są geny/choroby rodziców/dziadków dzieci u których wystąpił autyzm.Możliwe , że kuchenki mikrofalowe , antykoncepcja hormonalna , leki przeciwbólowe typu paracetamol ALE też szczepienia MMR zawierające rtęć– wprowadzone w latach 60 -tych, w Polsce po 1990.

Gdzie nie ma z tym problemu na taką skalę jak w USA i w wielu zakątkach świata?

"-populacja Amiszów w USA - bardzo nikły odsetek dzieci autystycznych. Pomimo potencjalnych defektów genetycznych tej populacji - od XVII wieku bardzo mały dopływ świeżych genów. Tutaj nadal zagadka, Amisze prawie nie przyjmują szczepionek, ale też nie spożywają niepotrzebnie lekarstw, maja zdrową żywność, unikają wielu zdobyczy cywilizacji technicznej.

-Kuba - bardzo znikoma liczba przypadków autyzmu (statystycznie kilkaset razy mniej niz w USA), wyszczepienie dzieci takie jak w USA - ponad 95 %. Paracetamol - nie jest stosowany na Kubie do leczenia gorączki u dzieci - właśnie na ten aspekt coraz więcej osób zwraca uwagę !

-Dzieci w rodzinach emigrantów somalijskich w USA czy Szwecji bardzo często zapadają na autyzm, u ich krewnych w Afryce prawie nie ma takich przypadków !

-Super ciekawy jest przypadek obu Korei – w Południowej 1 przypadek na 38 dzieci !!, natomiast wróble w sieci ćwierkają, że w Północnej prawie nie występują takie przypadki !!!!

Zwracam uwagę, że do Korei Północnej ze względu na różnorodne embarga nie dotarły nowoczesne medykamenty wprowadzone do obiegu na Zachodzie w ostatnich 50 latach ! Wg mnie naukowcy związani z medycyną powinny spróbować zrobić badania populacji obu Korei – może jakieś wnioski się zrodzą?

Wszystkiemu może być winny GLIFOSAT,najwięcej Glifosatu zawiera szczepionka MMR, po której stwierdza się najwięcej regresji u dzieci...

Fakty dotyczące historii Glifosatu:

Wynaleziony i opatentowany przez firmę Monsato na początku lat 70-tych. W 1974 rozpoczęto produkcję. Od lat 80-tych najlepiej sprzedający się herbicyd. 2000 r wygasła ochrona patentowa w USA i popularność Glifosatu rośnie jeszcze bardziej. Stosowany bardzo powszechnie i w dużych ilościach przy roślinności GMO .

Unia Europejska po dopuszczeniu do stosowania kukurydzy GMO – MON 810 podniosła dopuszczalny poziom pozostałości Glifosatu w roślinach z 0,1 mg/kg do 20 mg/kg ( 200 razy )

"Przykładowe choroby do których przyczynia się Glifosat wg Stephanie Seneff:

-Autyzm (duża synergia Glifosatu ze szczepieniami i paracetamolem)

-Demencja

-Otyłość – rośnie od wielu lat – lecz punkt przegięcia widoczny po dopuszczeniu GMO

-Cukrzyca jak wyżej

-Nietolerancja Glutenu ( plus Cekalia)– niestety miesza w jelitach

-Nowotwory (zwłaszcza piersi , prostata)

-poronienia

-bezpłodność

-wady wrodzone noworodków

-zaburzenia rozwoju kości

-Candida

-wzrost agresji

-depresja

Zużycie Glifosatu w Polsce rośnie - w ciągu ostatniego 10 - lecia wzrosło parokrotnie. Zapytałem zaprzyjaźnionego rolnika dlaczego tak się dzieje. Po pierwsze cena obecnie litra Roundupu można kupić już za ok 20 PLN. Do hektara pola potrzeba ok 4 litrów. Oprysk hektara trwa ok 15 minut z pełną gwarancją usunięcia chwastów. Bronowanie zajęłoby ok. 2 godzin i byłoby niezupełnie skuteczne. Podobnie wygląda z desykacją (sztucznym zasuszaniem tuż przed zbiorem) zbóż, rzepaku, kukurydzy - w różne opryski trzeba zainwestować parę tysięcy na hektar, więc szkoda ryzykować plonowaniem nie wykonując prostego i taniego zabiegu tuż przed zbiorem.

I jeszcze jedno - przykład Kuby do tej pory ze względu na biedę i rozmaite sankcje rozwinęło jest tam rolnictwo organiczne. Autyzm praktycznie nie występuje choć szczepionki są powszechne, w części pierwszej łączyłem to z paracetamolem i pyralginą -też coś w tym jest. Obecnie czytam że Kuba myśląc o samowystarczalności przymierza się do produkcji Glifosatu i upraw monokulturowych soi "

Tak więc korporacje robią biznes , aż dojdzie do przesilenia , bo nie będzie osób do opiekowania się chorymi , tak samo jak teraz z potopem imigrantów z Afryki, którzy co chcą to robią w Europie.

Kto uwierzy , że w tych dwóch sprawach nikt tym nie kieruje i wszystko jest zbiegiem okoliczności ?

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 23-09-2017 20:32 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,