odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
pudliszki |
Post #1 Ocena: 0 2014-01-12 16:45:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2014 Skąd: uk |
Witam,
Odrazu zaznacze, że pracuje ficzynie i przez 8 h wykonuje pododbne czynnosci .Od ponad 2 miesięcy mam problem z barkiem, poczatkowo odczuwalam bardzo silny bol taki ze malo nie plakalam w pracy, mialam obrzek na plecach. Udalam sie do lekarza ortopedy ktory zrobil mi usg i stwerdzil stan zapalny mięśnia przepisal mi tabletki przeciwbolowe i przzeciwzapalne jednak bark dalej boli.Czekam na wizte u fizjoterapety w czwartek. Czy ktos mial podobny problem ????czy da sie wogole to wyleczyć?Zaznacze ze obrzęk mi zszedł [ Ostatnio edytowany przez: pudliszki 12-01-2014 16:54 ]
|

|
 |
|
|
Lola40 |
Post #2 Ocena: 0 2014-01-12 18:08:13 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2010 Skąd: Manchester |
Spróbuj jeszcze smarować maścią przeciwzapalną, nie wiem jakie są dostepne tutaj bo ja zaopatruję się w Polsce w taki zestaw leków na wszelki wypadek.
Z tych polskich to ja najczęściej stosuje Traumeel S i Fastum żel mnie pomagają z tym,że nigdy nie miałam ostrego bólu. W Twoim przypadku to chyba najważniejsze będzie kilka dni odpoczynku od tej jednostajnej pracy obciążającej bark.
|

|
 |
|
pudliszki |
Post #3 Ocena: 0 2014-01-12 18:26:18 (11 lat temu) |
dziękuję bardzo za podpowiedź niesstety maście też nie pomagają stosuje je równoczesnie z lekami  czlowiek juz czasami traci nadzieje ze to przejdzie
|

|
 |
|
hanika |
Post #4 Ocena: 0 2014-01-12 18:33:39 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 Skąd: Londyn |
Jaka mascia smarujesz?ja mam przepisana przez lekarza,nazywa sie PIROXICAM i mi bardzo pomogla.
|

|
 |
|
krakn |
Post #5 Ocena: 0 2014-01-12 18:42:44 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Skoro wykonujesz te same czynności to nasuwa mi się jedno, nierównomierna praca mięśni i ściengien, które powodują ze mimowolnie organizm napina mięśnie i ścięgna.
W efekcie właśnie sa bóle.
Masz dwa wyjścia, po pracy iść na masaże, lub choćby basen, albo czekać aż napięcia staną się powodem zmian w układzie stawów.
To w uproszczeniu przypomina naciągnięty łuk, który działa wyciemnicie, ale tylko wtedy gdy jest naciągany, w razie potrzeby, a nie permanentnie. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
|
woody |
Post #6 Ocena: 0 2014-01-12 18:49:45 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2013 Skąd: South Yorkshire |
To da sie wyleczyc, a raczej zaleczyc. Jezeli prawda jest ze doszlo do zapalenia miesnia zwiazanego z powtarzalnymi ruchami to oczywiscie trzeba zadzialac na przyczyne i zmienic sposob wykonywania czynnosci w pracy: druga reka, inny chwyt czy wrecz GP wystawi zaswiadczenie o przesuniecie na stanowisko z 'light duties'. Do tego dochodzi fizjoterapia majaca na celu ocene struktury ruchu i popracowanie nad miesniami, ich sila, ktore sa za slabe na taki powtarzalny wysilek, ewentualnie porozciagania jakis przykurczow. Wazne jest pilne wykonywanie cwiczen ktore zaleci fizjo mimo ze moga sie one wydawac dziwne/niepotrzebna. Naprawde dzialaja. Trzeba tez uzbroic sie w cierpliwosc bo istotna poprawa w takich stanach jest zauwazalna po 8-10 tygodniach terapii.
|

|
 |
|
pudliszki |
Post #7 Ocena: 0 2014-01-12 19:16:40 (11 lat temu) |
ze zmiana stanowiska raczej bedzie problem gdyz na wszystkich miejscach pracy wykonuje sie te same czynnosci tyle ze niewiele roznia sie one ode siebie, czekam z niecierpliwoscia na wizyte u fizjoterapety, mysle tez nad zastrzykami sterydowi lub zabiegami fizykoterapetycznymi ale w Polsce gdyz w uk sa straszne problemy zeby dostac takie zabiegi
|

|
 |
|
madziark |
Post #8 Ocena: 0 2014-01-12 19:23:23 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Witam
Ja borykam sie z podobnym bolem mam rwe barkowo ramienna cignie sie juz od 2 miesiecy...od 3 tygodni jezdze do kreglarza i widze efekty, bol reki nie wyrwywa mnie juz ze snu...
PrZy takim zapaleniu nie wolno przeciazac tej bolacej strony, najpierw trzeba wyleczyc a pozniej wzmacniac miesnie....mi bardzo pomaga masc konska kupilam ja w pl sklepie....
|

|
 |
|
krakn |
Post #9 Ocena: 0 2014-01-12 19:28:23 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
sterydy to sobie daruj, nafaszerowanie się tym świństwem przynosi tylko ulgę, a nie naprawia problemu.
Potem wraca problem dwójnasób.
Mówię ci, idź na basen popływaj godzinę intensywnie w różnym stylu, zobaczysz już pierwszego dnia masz ulgę, a każdy kolejny dzień jest coraz lepiej.
Sprawdzone osobiście. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
pudliszki |
Post #10 Ocena: 0 2014-01-12 19:28:52 (11 lat temu) |
a jak dostalas sie do tego kreglarza? a od czego Ci sie zrobila ta rwa barkowa tez od pracy fizycznej? nad mascia konska zastanawiam sie gdyz przy zapaleniach raczej nie powinno sie uzywac masci rozgrzewajacych
|

|
 |
|