Str 2 z 4 |
|
---|---|
pudliszki | Post #1 Ocena: 0 2014-01-12 19:31:36 (11 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2014 Skąd: uk |
jezeli chodzi o basen to poczekam do czwartku doradze sie moze fizojterapety jakim stylem plywac zebym sobie nie pogorszyc tego stanu
|
woody | Post #2 Ocena: 0 2014-01-12 19:44:08 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2013 Skąd: South Yorkshire |
Jezeli dyskutujemy powaznie o rozwiazaniu problemu to nie mowmy o kregarzach, wrozkach i innych zaklinaczach wezy. Odradzam basen bo jezeli masz nadwyrezony np. miesien nadgrzebieniowy to plywanie pogorszy sprawe przez konflikt podbarkowy. Wzmacniac trzeba teraz a nie kiedys tam bo wlasciwa praca stozka rotatorow jest czesto niezbedna do wyleczenia problemu. Wzmacnianie to nie silownia ale specyficzny sposob wykonywania kilku konkretnych cwiczen z malym obciazeniem. Pozdrawiam.
|
pudliszki | Post #3 Ocena: 0 2014-01-12 19:47:32 (11 lat temu) |
dziękuję bardzo za podpowiedzi potrzymaliscie mnie na duchu bo juz sie zalamalam ze nie ma na to rady i bede musiala zrezgynowac z pracy, czekam do czwartku na zestaw cwiczen od fizjoterapety
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2014-01-12 20:00:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Przecież pływanie "masuje" wszystkie mięśnie równomiernie, odpręża.
ja nie mówię o intensywnym pływaniu wiele godzin. Miałem swego czasu podobny problem, przez wielomięsięczne stanie, i chodzenie z bardzo dużym obiążeniem pleców, do tego na jednym ramieniu około 4 kg więcej. W efekcie był właśnie blokada mięśni szyj, ból wzdłuż kręgosłupa i co "zabawne" klujący ból w pięcie tak jak by mi szpila wbita w tyłek raniła pietę od środka. Na miesiac trafiłem na szkolenie, gdzie głównym zajęciem było pływanie i zajęcia pod wodą i z wodą. Momentalnie mi wszytko przeszło. Później na prawym nadgarsku, miałem kontuzję, goniąc gościa, niefartownie go chwyciłem i upadlem, a że na sobie miałem około 20 kg, coś mi chrupneło w stawie nadgarstaka. Po kilku tygodniach wyrosła mi taka góla, twarda, jak by przedłużenie kości, gdy zginałem dłoń, to coś mi odstawało. I co? ano znowu pływanie. Tu akurat zupełnie przypadkowo. Wg medyków, miałem iść z tym pod nóż, tyle że mi pracy było szkoda i oddalałem. Odebrałem nawet z tego tytułu odszkodowanie ![]() Znowu trafił się czas gdy spędzałem dużo czasu w wodzie, nie wiem na ile to zbieg okoliczności, ale coś w tym musi być, bo medycy się nad tym głowili długo, jak to się stało ze to znikło. A co do kręgarzy to nie wiem, wiem że fachowcy podpierają się badaniami medycznymi i mają odpowiednie wykształcenie. Na pewno z tym nie poszedłbym do osoby po kursie masażu. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
pudliszki | Post #5 Ocena: 0 2014-01-12 20:05:53 (11 lat temu) |
ale zazdroszczę jak ktoś piszę ze mu przeszly takie dolegiwosci ja juz ponad 2 miesiace sie z tym mecze i zyc mi sie odechciewa momentami
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-01-12 20:10:46 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
piekna24 | Post #7 Ocena: 0 2014-01-12 20:39:26 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2009 Skąd: poza londynem |
Ja miałam kiedys cos podobnego i w Londynie lekarz nie wiedział co to jest wiec przyjechalam do Polski i okazało sie zapalenie stawu barkowego 3serie zastrzykow i minelo ból niesamowity i tez mysle ze to od pracy poniewaz pracowalam w chlodni,najlepiej jak najszybciej to wyleczyc bo to bedzie sie ciagnelo a bol bedzie coraz gorszy ja tez dlugo z tym chodzilam i sie meczylam.
buuuuu
![]() |
piekna24 | Post #8 Ocena: 0 2014-01-12 20:45:54 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2009 Skąd: poza londynem |
ibuprofen pomaga na chwile tez lekarz kazal mi brac i tylko dzialal na godzine ja mysle ze zadny basen tu nie pomoze tylko moze zaszkodzic a zreszto jak machac rekama jak to boli,pamietam w nocy nie moglam przewrocic sie na ten bok bo bolalo jak cholera a co mowic plywac.
buuuuu
![]() |
pudliszki | Post #9 Ocena: 0 2014-01-12 20:56:24 (11 lat temu) |
czyli radzisz zastrzyki???? i w jakich odstepach czasowych daja te zastrzyki bo nie wiem na ile czasu do polski leciec?z gory dziekuje za odpowiedz
|
__lenka | Post #10 Ocena: 0 2014-01-12 22:54:39 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Moja mama miała nawracający zespół bolącego prawego barku, zastrzyki, rehabilitacja. Od 6 lat spokój - pomogła jej radioterapia jaka miała na prawą pierś i pozostałości po wyciętych węzłach chłonnych. Jak dostała udar lewostronny to ratownicy medyczni wyciągając ją w połowie sparaliżowaną wywichneli jej lewy bark. Masakra, najmniejszy dotyk sprawiał jej ogromny ból - a po udarze najważniejsza jest jak najszybsza rehabilitacja. Błagała każdego lekarza o przepisanie jej radioterapii na ten lewy bark, ale to nie jest możliwe. la-terra-del-pudding
|