MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

! PSYCHIATRA LONDYN??? Potrzebuje pomocy

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

Strudzony

Post #1 Ocena: 0

2014-05-02 14:59:05 (11 lat temu)

Strudzony

Mężczyzna

Z nami od: 02-05-2014

Hej. Od dawna mam wiele problemow, z ktorymi sobie nie radze. Prawdopodobnie mam gleboka depresje i nerwice. Szukam dobrego psychiatry, terapeuty w Londynie. Pomozcie mi juz sam dalej z tym nie dam rady zbyt dlugo to trwa. Bardzo dziekuje za wszystkie podpowiedzi.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

__lenka

Post #2 Ocena: 0

2014-05-02 15:31:46 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Osobiscie nie mam doswiadczenia z polskimi lekarzami w Londynie z tej dziedziny medycyny, wiéc nie moge polecic ci konkretnego lekarza.
Ale z dowiadczenia z Polski moge ci napisac, ze to kwestia bardzo indywidualna.
Pamietaj, ze musisz miec dobry kontakt z lekarzem i miec do niego zaufanie.

Takze leki, np. na poczatku moga sprawic, ze bedziesz na poczatku bardzo senny, ale z czasem organizm moze sie przyzwyczaic.
Sa tez takie antydepresanty i leki na nerwice, które ne powoduja sennosci, zamroczenia, oglupienia.
Ale to tez jest kwestia bardzo indywidualna - kazdy pacjent inaczej reaguje na leki i ich dawkowanie.

Na pewno leki nie dzialaja od razu - potrzeba minimum 3 tygodni, aby zauwazyc pozytywne zmiany.
Takze na poczatku zaczyna sie od malych dawek, ktore sa stopniowo zwiekszane, ale to w zaleznosci jak pacjent sie czuje.
To takze sprawa bardzo indywidualna.

Bylam tutaj w Londynie ze znajoma na spotkaniu z jej psychiatra z NHS w przychodni przyszpitalnej.
Rozmawial z nia i wypisal recepty - ale wg prawa/wytycznych moze tylko na maksymalnie 2 tygodnie.
Zostanie wyslany do twojego GP (bardzo wazne abys go mial!)i na twoj adres (ale tylko jesli ty wyrazisz na to zgode),
list opisujacy twoj stan i zapisane leki oraz dawkowanie na teraz i w przyszlosci do jakiej dawki moga zostac zwiekszone.
Nastepna kontrolna wizyte ma miec za 3 miesiace.

Wpisz w google polski psychiatra Londyn.
Moze tez ktos inny tu w watku lub w pw ci kogos poleci.

Nie tak dawno szukalam pomocy dla znajomej:
Stowarzyszenie polskich psychologów

"Mogą się nas zwrócić osoby cierpiące na depresję, stany lękowe, myśli samobójcze, bezsenność, trudności z jedzeniem, doświadczające przemocy, mające problemy w relacjach, prześladowane czy dyskryminowane bądź będące w trakcie kryzysu życiowego. Pomagamy także osobom pragnącym pogłębiać własne zasoby na drodze samorozwoju.

Każdy z Klientów może skorzystać z 6 bezpłatnych spotkań z psychologiem.

Spotkania są w pełni poufne. Ważne jest dla nas możliwość autentycznego spotkania się z drugim człowieka, dlatego mamy indywidualne podejście do każdej osoby, która pragnie odmienić swoje życie.

Ważne!!!
Konsultacje będą udzielane tylko po uprzednim ustaleniu terminu i godziny. Zapisy i dalsze informacje pod adresem mailowym danego punktu konsultacyjnego.

PROJEKT KONSULTACJE DLA DOROSLYCH I PAR – LONDYN – POSK i MIND

konsultacje@polishpsychologists.org

tel. 07833419790

Adresy punktów Konsultacji w Londynie:

POSK, II p. 238-246 King Street, Hammersmith, Londyn, W6 0RF. Metro: Ravenscourt Park, District Line.
poniedziałki, wtorki, środy, piątki 18:00 – 20:00, czwartki 10:00 – 12:00 oraz 18:00 – 20:00

MIND, Camden Town, Barnes House, 9-15 Camden Road, Londyn, NW1 9LQ, Metro: Camden Town, Northern Line.
wtorki 18:00 – 20:00

Croydon, POLSKA SZKOŁA, South Norwood, Oliver Grove, London, SE25 6EJ
poniedziałki 10:00 – 18:00, wtorki 10:00 – 12:00 oraz środy 17:00 – 19:00

croydon@polishpsychologists.org telefon: 07833153707

Proszę pamiętać, ze jeżeli sprawa jest pilna warto się zgłosić w międzyczasie do lekarza pierwszego kontaktu – GP. W sytuacjach zagrożenia życia lub zdrowia proszę dzwonić bezzwłocznie na policje lub pogotowie na numer 999."

[ Ostatnio edytowany przez: __lenka 02-05-2014 15:41 ]

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2014-05-02 15:31:51 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

GP, counsellors, np:
terapeuci Londyn
czy polskojezyczni: terapeuci

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 02-05-2014 15:33 ]

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

WiedzmaPlePle

Post #4 Ocena: 0

2014-05-02 15:57:14 (11 lat temu)

WiedzmaPlePle

Kobieta

Z nami od: 21-04-2014

Cytat:

2014-05-02 14:59:05, Strudzony napisał(a):
Hej. Od dawna mam wiele problemow, z ktorymi sobie nie radze. Prawdopodobnie mam gleboka depresje i nerwice. Szukam dobrego psychiatry, terapeuty w Londynie. Pomozcie mi juz sam dalej z tym nie dam rady zbyt dlugo to trwa. Bardzo dziekuje za wszystkie podpowiedzi.

Psychiatra, psycholog i psychoterapeuta/ Counsellor to trzy rozne sprawy.

GP moze skierowac cie na terapie.

Tabletki przepisze ci psychiatra (ewentualnie GP, tego nie wiem).

Link od Karjo to namiary na prywatnych terapeutow. Nie zaczynalabym od prywatnych wizyt.

Warto skontaktowac sie z agencja, w ktorej terapeuci zajmuja sie konkretnie problemami jakie opisujesz:

MIND

Oni sprawdza jakiego rodzaju terapii/ pomocy potrzebujesz. Poinformuja cie co dalej, albo pokieruja dalej.

Samaritans to emocjonalne wsparcie, moga udzielic informacji, ale rzadko robia skierowania.

* mam namiary na terapeutow (pracuja rowniez przez skype'a) anglojezycznych; mimo wszystko na wstepie polecam agencje- sprawdza za darmo jakiego rodzaju pomoc jest potrzebna

** na co zwracac uwage przy wyborze terapeuty prywatnego:

czlonkostwo w: BACP (British Association for Counselling and Psychotherapy), albo IPN (The Independent Practitioners Network).

*** z tym skierowaniem przez GP na terapie, to na NHS moze to byc CBT. Prywatni terapeuci moga pracowac w innych systemach (Person Centred/ Humanistyczna, Psychodynamiczna, Gestalt itd..)

Co dla jednego jest skuteczne, na innego moze nie podzialac, dlatego warto skontaktowac sie z agencjami i zapoznac sie z opcjami (ograniczonych w NHS).

[ Ostatnio edytowany przez: WiedzmaPlePle 02-05-2014 16:17 ]

W czasie wojny milcza prawa!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strudzony

Post #5 Ocena: 0

2014-05-02 16:30:43 (11 lat temu)

Strudzony

Mężczyzna

Z nami od: 02-05-2014

Dziekuje wam wszystkim za podpowiedzi.
Jedank decyduje się na kogoś mówiącego po polsku da mi to wiecej swobody podczas spotkania a takze pewność że ta osoba mnie do konca zrozumie, a ja ją. Napisalem juz maila do do stowarzyszenia psychologów, mam nadzieje ze dostanę szybką odpowiedz.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kinia-25-

Post #6 Ocena: 0

2014-05-02 18:54:46 (11 lat temu)

kinia-25-

Kobieta

Z nami od: 04-03-2009

Polecam dr Wojciechowskiego przyjmuje w Londynie, jest to prywatny lekarz, ale naprawde polecam. Wposz polska przychodnia Londyn o powinieneś znaleźć. Dr naprawdę godny polecenia, powodzenia

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #7 Ocena: 0

2014-05-02 19:04:55 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia